Et voi koskaan viestiä liikaa (…jos edes riittävästi)

11.6.2015

Olen koko aiemman työurani opettanut liikkeenjohtajille, ettei muutos voi onnistua, jollet viesti koko ajan. Viesti enemmän kuin ikinä uskoisit olevan tarpeellista. Viesti jatkuvasti. Käytä siihen aikaasi enemmän kuin muihin duuneihin, sillä se on ainoa ”muutosvakuutus” mikä sinulla on käytettävissäsi.

Ja arvatkaa mitä. Minä en ole itse viestinyt riittävästi. Meidän strateginen muutoksemme on ollut käynnissä vuoden verran. Ihan muutaman päivän yli viisi kuukautta sitten kerroimme strategiasta Eskimon omalle väelle. Muutaman viime viikon ajan olen kieriskellyt kiukussa ja häpeässä: miten minä voin jäädä itselleni kiinni siitä, että en viesti riittävästi… Ainoa lohtuni, siis ei selitys, vaan lohtu, on se, että en ole maailman ainoa johtaja, joka ei ole.

Tänään sain viettää koko päivän Eskimon uuden asiakaspalvelutiimin ja kolmen muun kollegani, asiakkuusjohtajamme Markun, asiakkuuspäällikkömme Sarin ja tuoreen asiakaspäällikkömme Merilinin kanssa. Mitä luksusta! Koko päivä oli varattu uusien asioiden oppimiselle. Tärkeintä viestintää: suoraan, henkilökohtaisesti, kasvokkain.

Käsittelimme muutoksen aiheuttamia fiiliksiä, mahdollisuuksia ja tähän astisesta saatuja oppeja. Paasasin innosta puhkuen (kuin Ruuneperi) Eskimo-konseptista ja kaikesta sen meille tarjoamasta hyvästä. Kerroimme Markun ja Sarin kanssa silmät loistaen omia kokemuksiamme myynnistä. Rohkaisimme, valmensimme ja innostimme.

Jaoimme tietoa, pohdimme kehityskohteita ja rakensimme luottamusta. Totesin ääneen, että tämä päivä olisi pitänyt järjestää aikaisemmin. Ja jatkoin, että tällaisena sitä ei kuitenkaan vielä olisi voitu järjestää, sillä vasta nyt olemme me Eskimon johtoryhmäläisetkin alkaneet syvällisesti sisäistää pieniä yksityiskohtia, joita tämä strateginen muutos meille tarjoaa.

Lisäksi soin itselleni anteeksi: menneitä ei kannata murehtia, vaan keskittää kaikki energia tulevaisuuteen ja oppimiseen. Tämän kun vielä oikeasti oppisi…

Kirjoitan tätä tekstiä yöpymispaikassamme Kauttuan Klubilla. Kohta pääsen vaihtamaan ajatuksia kollegojeni kanssa parhaiden makujen äärelle.

Huomenna puen ylleni parhaan kesämekkoni, sillä huomenna on se päivä, jolloin alkaa lähes puoli vuotta valmisteltu Eskimon muutosvalmennus. Minulla on juhlapäivä. Olemme taas päässeet muutaman merkittävän askeleen #Eskimo2040 matkallamme eteenpäin.

Susanna Paloheimo
strategia- ja brändijohtaja

Fredman Group