Tämä muutos ei ole ikinä tehty

30.12.2015

Olen kirjoittanut päiväkirjaa pikkutytöstä asti. Luen vanhoja kirjoituksiani aika ajoin. Suuren osan asioista olen unohtanut, joitakin suurimpia asioita muistan hyvin. Kun tuntuu, että asiat eivät etene, lukeminen herättää. Tänään luin tämän blogin kirjoituksia. Tuntuu, että tästä taipaleesta pitäisi kirjoittaa kirja.

Viime päivinä olen ollut tavattoman kärsimätön, jopa ärtynyt. Töitä on to do -listalla runsaasti. Törmään jatkuvasti samaan: olen omissa ajatuksissani jo kaukana ensi vuodessa, ja keskeneräisyyden tunne rasittaa.

Tänään viimeistelen ensi vuoden operatiivisten suunnitelmien yksityiskohtia niin strategialinjausten, esimiesten viestintävalmennuksen, sisäisen viestinnän kuin markkinoinninkin osalta. Turhautuminen ja kärsimättömyys kumpuavat tunteesta, että eikö tämäkin jo voisi olla tehty. Eivätkö potentiaaliset asiakkaamme jo voisi tietää, miten Eskimo-konsepti, digitaalinen omavalvontajärjestelmä Eskimo OVA tai verkkokaupassamme myytävät Eskimo-setit parantaisivat heidän arkeaan, jopa duunifiilistään? Mutta eivät tietenkään, vastahan tässä hommassa ollaan alkumetreillä.

Yritän takoa omaan päähäni, että tämä muutos ei ole ikinä tehty. Eihän verkkopalvelukaan olen ikinä valmis. Ei kasvua synnytetä jäämällä paikoilleen, tyytymällä siihen, mikä jo toimii. Kasvu vaatii näkemyksiä, kokeiluja, rohkeita tekoja. Ja niitä tehdään vain yksi kerrallaan. Loppuun asti. Yksityiskohtia arvostaen ja niistä huolehtien. Maltillisesti sanoen aika moni asia on tänä vuonna päätynyt done-listalle. Hyvä me!

Ystäväni lähetti viime viikolla sähköpostia: ”Susanna, muista välillä katsoa olan yli ja tarkistaa, että muut pysyvät mukana”. Nauratti. Hän tuntee minut hyvin. Mutta hän ei tunne omistajiamme, ei hallitustamme. Olen onnekseni kaltaisteni seurassa.

Ja kyllä, kyllä me katsomme. Sillä muutos ei tapahdu hallituksen tai johtoryhmien kokouksissa. Sieltä se vain starttaa.

Tervetuloa, muutosten vuosi 2016!

Susanna Paloheimo
strategia- ja brändijohtaja

Fredman Group