Digitalisoituminen on kulttuurivallankumous

16.6.2016

Digitalisoituminen: mobiilioptimoitu verkkosaitti, kieliversiot saitilla, markkinoinnin automaatio, Google Analytics käytössä, verkkokauppa. Näillä – ja muutamilla muilla mittareilla – on tapana kuvata digitalisoitumista, myös mitata sitä. Suomi onkin tänään julkistetun Digibarometrin kultatyttö.

Onnea, Suomi-tyttö. Olet nyt kultasijalla. Käytä sijoituksesi hyvin. Älä jää tuleen makaamaan, äläkä ainakaan huokaa helpotuksesta. Mitään ei todellakaan ole vielä saatu valmiiksi. Olemme ottaneet vasta ensimmäiset, haparoivat askeleet digitalisoitumisen tiellä. Minua ainakin tuskastuttaa. Värkkejä ja härpättimiä, niitä me kyllä osaamme tuottaa ja ottaa käyttöön. Mutta siihen se sitten tuppaa jäämään. Digibarometri-raportissa todetaan, että Suomessa on parhaat mahdollisuudet hyötyä digitaalisuudesta, mutta hyötyjä ei ole läheskään ulosmitattu. Eipä niin.

Niin kauan kuin puhumme digitalisoitumisesta vain verkkosaitteina, mobiilioptimoituina tai perinteisinä, emme tajua mistä on kysymys. Meillä täällä Fredmanilla digitalisoituminen on myllertänyt jokaisen arkea tavalla tai toisella. Jos olisimme tyytyneet vain luomaan verkkokaupan, uuden verkkosaitin ja ottamaan käyttöön GA:n ja markkinoinnin automaation (jota meillä siis järjestelmämielessä ei vielä ole), kaikki olisi tehty jo kymmeneen kertaan.

Mutta me lähdimme muuttamaan isompia asioita. Aloimme valmentaa henkilökuntaa esimerkiksi somen käytössä. Nostimme asiakaskokemuksen strategiamme ytimeen. Palkkasimme ulkopuolisen digiaspan hoitamaan myyntiä ja aspaa verkkokaupoissamme. Uudistimme organisaation. Toimme tuotannon taukotilaan iPadit, joilla voi tauolla selata Facebookia tai lukea iltapäivälehtiä. Aloimme käyttää viestinnässä lukuisia uusia kanavia. Aloimme tuottaa entistä enemmän sisältöä mainosten sijaan. Aloimme käyttää sovellusta myyntimateriaalien jakamiseen ja esittämiseen. Aloimme hyödyntää verkkokokouksia aiempaa tehokkaammin. Loimme kaksi siiloja murtavaa foorumia talon sisälle. Loimme kokonaan uuden tuotekonseptin, ja luovuimme suuresta määrästä tuotteita, jotka eivät enää vastanneet Professional Food Contact -tuotelupaustamme… Esimerkkejä on kymmeniä ja kymmeniä. Isoja ja pieniä.

Kaiken toistaiseksi toteutetun lisäksi olemme alkaneet rakentaa täysin uutta, digitaalista liiketoimintaa. Olemme löytöretkellä kohti täydellistä keittiötä. Uusi liiketoiminta rakentuu Fredman Pro -järjestelmän päälle, jonka asiakkaamme ovat tunteneet aiemmin nimellä Eskimo OVA ja viime kuukaudet Fredman Professional Kitchen Systeminä. Jälkimmäinen nimi oli iso virhe pituuden ja hankaluuden vuoksi. Siksi muutimme sen tänään lyhyemmäksi ja terävämmäksi. Koska sellainen tuo itse palvelukin on: helppokäyttöinen ja ammattikeittiöiden arkea tehostava. Just like that.

Tästä digitalisoitumisessa on kysymys: kulttuurivallankumouksesta. Ketteryydestä, kyvystä kokeilla ja reagoida asioihin nopeasti. Eikä vain siitä, onko saitti mobiilioptimoitu vai ei. Älkää silti musertuko: se on jo ihan hemmetin hyvä alku.

Susanna Paloheimo
Director, Customer Experience and Brand

 

 

Fredman Group