Restel valitsi Fredman Pron keittiöiden johtamiseen ja omavalvontaan

16.12.2016

 

Suomen johtava hotelli- ja ravintolatoimija Restel Oy on sopinut Fredman Professional Kitchen Oy:n kanssa keittiöiden johtamisjärjestelmän ja omavalvontapalvelun Fredman Pron käyttöönotosta. Restel ottaa Fredman Pron käyttöön noin sadassa toimipisteessä vuoden 2017 kolmen ensimmäisen kuukauden aikana. Tavoitteena on vähentää ruokahävikkiä, hoitaa kaikki keittiön johtamiseen liittyvät tehtävät Fredman Pron avulla ja automatisoida omavalvonnan prosessit, mikä säästää runsaasti aikaa keittiötyössä. Tammikuusta alkaen Fredman Prota voi ohjata mobiilisovelluksella, jota käytetään älypuhelimella tai tabletilla.

Fredman Pro on ammattikeittiöiden johtamiseen ja omavalvonnan automatisoimiseen Suomessa kehitetty palvelu. Se on täysin laiteriippumaton ja skaalautuva, joten se sopii niin pienten kuin suurien ammattikeittiöiden johtamiseen. Palvelun avulla aikaa vievät omavalvonnan rutiinit automatisoidaan, mittausdata tallentuu antureista suoraan pilvipalveluun ja riskitilanteista saadaan hälytykset tekstiviestinä tai sähköpostitse. Henkilökunta saa keittiön päivittäisistä tehtävistä muistutukset mobiililaitteeseen tai perinteiseen käsipäätteeseen, jolla myös kuitataan tehtävät hoidetuksi. Tuloksena keittiöstä poistuvat kynät ja ruutulehtiöt, aikaa säästyy ja ruokahävikin määrä vähenee.

– Otamme Fredman Pron käyttöön koko laajuudessaan eli keittiön johtaminen tulee täysin ohjelman piiriin. Kaikki työtehtävät esimerkiksi keittiön siivoukseen, omavalvontaan ja pintapuhtausnäytteisiin liittyen käydään läpi mobiilisovelluksella, joka toimii tabletilla tai älypuhelimessa, kertoo ruokatuotantopäällikkö Ville Parkkinen Restel Oy:stä.

Yksi Restelin päätavoitteista vuonna 2017 on ruokahävikin vähentäminen. Fredman Prolla kirjataan päivittäin hävikkimäärät, ja tuloksia analysoidaan ketjujohdossa. Fredman Pro tulee toimimaan myös osana ketjuviestintää: esimerkiksi tavarantoimittajavaihdon yhteydessä voidaan vastaanottotarkastuksia tehdä tehostetusti.

Käyttäjä hyötyy Fredman Pron käytöstä, sillä hänen ei tarvitse itse muistaa, mitä tänään on tarkoitus mitata ja siivota. Kaikki tehtävät on aikataulutettu, ja käyttäjää ohjataan tekemään ne tiettynä päivänä.

– Fredman Pron tammikuussa 2017 julkaistavaa mobiilisovellusta on erittäin helppo käyttää. Testikäytössä työntekijämme ovat kiittäneet uutta sovellusta ”mahtavaksi”. Erityisesti iäkkäämmät työntekijät ovat pitäneet siitä, että enää ei tarvitse kirjata mitään kynällä ja paperilla. Keittiöiden toimintaa johtavan näkökulmasta puolestaan yksi tärkeä valintakriteeri Fredman Prolle on viranomaisvaatimusten jatkuva ajan tasalla oleminen. Fredman Pron käyttöönoton myötä voimme keskittyä keittiössä siihen, mistä asiakas maksaa ja nostaa samalla laatua ja toiminnan tehokkuutta, Parkkinen kiittää.

– Sopimus Restelin kanssa on meille merkittävä laajentuminen yksityisellä sektorilla. Palaute, jonka olemme jo tässä vaiheessa Restelin johdolta ja käyttäjiltä saaneet, osoittaa meidän onnistuneen luomaan ainutlaatuisen palvelun ammattikeittiöihin. Reilun kymmenen vuoden ajan olemme kehittäneet palvelua yhdessä asiakkaidemme kanssa. Tuorein uutuutemme, eli tammikuun 9. päivänä Google Play -kaupoista ladattavissa oleva mobiilisovellus, on merkittävä kehitysaskel kaikille Fredman Pron käyttäjille, sanoo johtaja Markku Lukkari Fredman Professional Kitchen Oy:stä.

 

Lisätiedot: johtaja Markku Lukkari, Fredman Professional Kitchen Oy, puh. 0500 682 605, markku.lukkari@fredmangroup.com tai ruokatuotantopäällikkö Ville Parkkinen, Restel Oy, puh. 050 3104 821, ville.parkkinen@restel.fi

 

Fredman Professional Kitchen Oy kuuluu Fredman Groupiin, joka tavoittelee täydellistä keittiötä ja taistelee parhaiden makujen puolesta. Fredmanin työvälineet, kuten Carita-liinat, Comple-ateriapalvelujärjestelmä ja Elmukelmu, tunnetaan kaikissa suomalaisissa ammattikeittiöissä. Asiakkaiden kanssa yhdessä kehitetty Fredman Pro on mukana sadoissa ammattikeittiöissä tehostamassa keittiön johtamista ja omavalvontaa. Fredman Group Oy:n liikevaihto tytäryhtiöineen on noin 26 miljoonaa euroa. Konserni työllistää noin 75 henkilöä.

 

Restel Oy on Suomen johtava hotelli- ja ravintola-alan yritys. Konserniin kuuluu noin 240 ravintolaa ja 43 hotellia. Liikevaihto vuonna 2015 oli 382,6 M€. Yritys työllistää Suomessa yli 5 000 hotelli- ja ravintola-alan ammattilaista. Restelin hotelleja ovat kotimaiset Cumulus- ja Rantasipi-ketjut, Hotelli Seurahuone Helsinki, kansainväliset Holiday Inn -hotellit, Crowne Plaza Helsinki ja Hotel Indigo Helsinki-Boulevard. Ravintoloihin kuuluvat mm. Burger King®-, Rax Buffet-, HelmiSimpukka-, Grillsson-, Huviretki-, Martina-, O’Learys-, Wanha Mestari-, Hemingway’s -ravintolat ja Tapahtumaravintolat.

Fredman Group