FREDMANIN KEITTIÖTEKO 2017 -KILPAILU ON AVATTU

8.3.2017

Suuren suosion viime vuonna saavuttanut Fredmanin Vuoden keittiöteko -kilpailu saa jatkoa. Keittiöteko 2017 -kilpailu on avattu tänään osoitteessa www.keittioteko.fi. Kilpailussa etsitään tekoa tai tiimiä, joka on luonut ammattikeittiöön innovaatioita, kuten uusia toimintamalleja, teknologiaa tai palvelumalleja, luonut elämyksiä aterian nauttijalle sekä uudistanut vanhoja, toimimattomia malleja ja lisäksi tehostanut yrityksen tai Suomen yhteisten varojen käyttöä tinkimättä mausta ja laadusta. Viime vuoden kilpailun voitti Sodankylän ruokapalvelut. Tänä vuonna palkitaan myös yleisön suosikkiteko.

Innovaatiot ja ammattikeittiön arkea parantaneet teot esiin
Viime vuonna Vuoden keittiöteko -kilpailuun tuli lähes 70 ehdotusta, joissa ehdotettiin 38 eri keittiötekoa. Sodankylän ruokapalveluiden lisäksi arvovaltainen raati palkitsi kolme muuta tekoa kunniakirjoilla. Voittajatiimi pääsi seuraamaan Suomen Bocuse d’Or -joukkueen kilpailusuoritusta Lyoniin tammikuussa 2017. Voittajatiimistä tehdyn videon voi katsoa osoitteessa https://fredmangroup.com/tarinat/.

– Me Fredmanilla haluamme auttaa keittiöammattilaisia tavoittelemaan täydellistä keittiötä. Vuoden Keittiöteko -kilpailulla etsimme innovaatioita ja ammattikeittiön arkea pienin ja suurin tavoin parantaneita tekoja. Suomalaisissa ammattikeittiössä valmistetaan vuosittain noin 850 miljoonaa ateriaa, jotka ovat paitsi turvallisia ja maistuvia, täyttävät lukuisat niille asetetut kriteerit esimerkiksi allergeenien ja kustannusten osalta, sanoo toimitusjohtaja Peter Fredman.

Kuka tahansa voi ehdottaa Vuoden keittiötekoa sellaisen havaitessaan. Voittaja, kolme kunniakirjojen saajaa ja yleisön suosikkiteko julkistetaan Ateria 17 -messuilla Helsingissä 7. marraskuuta. Voittajan valitsee arvovaltainen raati, johon kuuluvat:

• Mika Halmesmäki, johtaja, Kespro Oy
• Risto Mikkola, luova johtaja, Kotipizza Oyj
• Heli Koivuniemi, päätoimittaja, Aromi-lehti
• Eero Vottonen, Suomen Bocuse D’or edustaja kaudelta 2015-2017
• Risto Karmavuo, johtaja, Place to be Haaga
• Seija Kurunmäki, johtaja, ELO-säätiö
• Marjut Huhtala, toiminnanjohtaja, AMKO ry
• Merja Ahola, ruokapalvelupäällikkö, Sodankylän kunta
• Peter Fredman, toimitusjohtaja, Fredman Professional Kitchen Oy

Yleisöäänestys avataan lokakuussa
Tänä vuonna myös yleisö pääsee äänestämään suosikkiaan osoitteessa www.keittioteko.fi Yleisöäänestys avataan lokakuussa 2017.
Ehdotuksia nostetaan esiin kuukausittain Fredmanin sosiaalisen median kanavissa aina palkintojenjakoon saakka.

Palkintona matka Bocuse d’Or -Euroopan osakilpailuun Torinoon
Keittiöteko 2017 -kilpailun pääpalkinto on neljän hengen matka kesäkuussa 2018 Bocuse d’Or -Euroopan osakilpailuun Torinoon. Yleisöäänestyksen voittaja saa valita Fredmanin ammattikeittiöiden työvälineitä 500 eurolla.
Kaikkien ehdotuksen jättäneiden kesken arvotaan yksi kahden hengen illallinen ravintola Olossa sekä kymmenen 50 euron arvoista Fredman-ammattilaistuotepakettia.

Lisätietoja: www.keittioteko.fi

Fredman Group