Enemmän, parempaa, vähemmällä ja vastuullisemmin

21.3.2017

Vastuullinen omistaminen on jatkuvaa oppimista, rohkeutta uudistaa ja uusiutua ja yritystoiminnan jatkuvaa parantamista. Vastuullisuutta on vaatia itseltään ja muilta entistä parempaa. Vain ajassa, asiakkaissa ja arvossa kiinni pysyvä yritys saa luvan jatkaa toimintaansa.

Kaksi vuotta sitten tammikuussa minua kysyttiin Eskimo Group Finlandin hallitukseen (nyk. Fredman Group). Olimme luoneet yritykselle uuden vision ja kasvustrategian ja yrityksen toinen omistaja ja toimitusjohtaja kysyi olisinko valmis kantamaan vastuuta uudesta suunnasta yrityksen hallituksessa. Pyyntö oli yhtä aikaa haastava ja imarteleva.

Fredman Groupissa omistajat, hallitus ja koko henkilöstö pelaavat samaan maaliin. Taistelemme parhaiden makujen puolesta ja ammattikeittiössä visioimme täydellistä keittiötä. Tavoitteena on tuoda tieto osaksi ammattikeittiöiden arkea. Strategia sisältää niin investointeja, uutta liiketoimintaa kuin jatkuvaa parantamistakin. Sanoisin, että se on strategia, josta on mukava kertoa ihan kenelle tahansa.

Viime vuonna teimme muutoksia enemmän kuin moni yhtiö kymmenessä vuodessa. Muutimme yrityksen nimen, johtamisjärjestelmän, organisaation, markkinointistrategian ja paljon muuta. Työtä tehtiin vuorotta ja sumuisesta tulevasta huolimatta.

Muutosta ei tehty muutoksen vaan vastuullisemman, kannattavamman ja arvokkaamman yrityksen ja liiketoiminnan puolesta. Yrityksen johtoryhmä määritteli, suunnitteli ja johti muutosta sumusta, epävarmuudesta ja haasteista huolimatta. Uskomattominta on muutosjohtamisen lopputulos 12 kuukaudessa. Tänään tulevaisuuteen porskuttaa entistäkin vahvempi konserni, jota johdetaan paremmin, tiedolla, yhteistyöllä ja vahvalla arvopohjalla kohti entistäkin parempaa huomista.

Tällaisessa muutoksessa joutuu jokainen siihen osallistuva kasvamaan ihmisenä, oppimaan uutta, parantamaan tekemistään ja sietämään epävarmuutta samanaikaisesti. Siksi on aivan uskomattoman hienoa todistaa hallituksesta yrityksen henkilöstön uskomatonta draivia luoda entistäkin parempaa liiketoimintaa.

Todistus onnistumisesta lukee yrityksen virallisessa toimintakertomuksessa vuodelta 2016. Vuosi jää mieliimme lähtölaukauksena uudella, paremmalla ja entistäkin haastavammalle tekemiselle. On jokaiselle etuoikeus olla mukana yritystoiminnassa, josta jokainen siihen osallistuva voi olla poikkeuksellisen ylpeä.

Yrityksen toimintakertomus kertoo vakaasta, hyvin johdetusta ja kunnianhimoisesta Fredman Groupista. Lue tulostiedotteemme täältä!

Ville Tolvanen
hallituksen jäsen
Fredman Group Oy

 

 

 

Fredman Group