Vuoden Keittiöteko 2017 -kilpailun yleisöäänestys on nyt avattu!

2.10.2017

Suuren suosion viime vuonna saavuttanut Fredmanin Vuoden Keittiöteko -kilpailu käydään myös tänä vuonna.  Kilpailussa etsitään tekoa tai tiimiä, joka on luonut ammattikeittiöön innovaatioita, kuten uusia toimintamalleja, teknologiaa tai palvelumalleja, luonut elämyksiä aterian nauttijalle sekä uudistanut vanhoja, toimimattomia malleja ja lisäksi tehostanut yrityksen tai Suomen yhteisten varojen käyttöä tinkimättä mausta ja laadusta. Vuoden Keittiöteko 2017 -kilpailuun tuli syyskuun loppuun mennessä lähes 40 ehdotusta, joissa ehdotettiin 32 eri ehdokasta. Näistä on koottu kriteerien mukainen lyhyt lista.

Vuoden 2017 lyhyt lista

Kriteerit täyttäneet, ammattikeittiöitä koskeneet ehdotukset käytiin läpi, ja niistä valittiin arvovaltaisen raadin käsittelyyn sekä yleisöäänestykseen kymmenen ehdokasta. Nämä ovat:

  • Ecool – energiatehokkuutta vaativiin kohteisiin
  • Finnair – kouluruoka lähti lentoon
  • Ravintoloitsija Iiro Toivanen & Hope ry – ylijäämäruoka ilmaiseksi vähävaraisille perheille
  • Idealgrain Oy – mäskillä vähentämään ruokahävikkiä ja edistämään kiertotaloutta
  • IKEA & GASUM – hävikkiruoasta biopolttoainetta
  • Kangasalan kunta – tuotanto- ja toimintatapamuutos
  • Kotipizza & OP – Kotibotti-chatbotilla pizzaa mobiilisti kotiin
  • Ravintola Nolla – hävikkivapaa zero waste -ravintola
  • Oulun Tuba – ekologista kierrätysruokaa läheltä
  • Yhteinen pöytä – verkoston voimaa. Malli vantaalaiselle, yhteisölliselle ruoka-aputoiminnalle ja keskitetylle hävikkiruoan jakelulle

Vuoden Keittiöteoksi ehdotettiin myös esimerkiksi kahvila Raawkaa, luomuoppilasravintola Timjamia, Motiva hankintapalvelun julkaisemaa opasta vastuullisten elintarvikehankintojen tekemiseen, Arkean Food&Fun -ruokafestivaalia, hävikkiravintola Loopia, Lapinlahden kunnan ruokapalveluita, Cafe Herkkuhetkeä, Lööki & Leeta -suurkeittiötä, Veikkauksen henkilöstöravintolaa, Bistro O Mat -ravintolaa Kirkkonummella, ravintola Pohjanhoven keittiömestari Gunnar Pistokoskea, Porin kaupungin Circwaste-hanke, pizzeria Lucaa Tampereella, Mainingin koulun ravintola Espoossa, muikkuravintola Sampoa Kuopiossa ja Apetit Tuoreksia.

Yleisöäänestyksellä etsitään yleisön suosikkitekoa
Tänä vuonna palkitaan myös yleisön suosikkiteko. Yleisöllä on mahdollisuus äänestää lyhyelle listalle nostetun kymmenen ehdokkaan joukosta oma suosikkinsa. Katso ehdokkaat ja anna oma äänesi osoitteessa keittioteko.fi. Äänestää voi 31.10.2017 asti. Yleisöäänestyksen voittaja julkistetaan Ateria17-tapahtumassa Helsingin Wanhassa Satamassa 7.11.2017.

Palkintona matka Bocuse d’Or -Euroopan osakilpailuun Torinoon
Keittiöteko 2017 -kilpailun pääpalkinto on neljän hengen matka kesäkuussa 2018 Bocuse d’Or -Euroopan osakilpailuun Torinoon. Arvovaltainen raati valitsee ehdokkaista tämän vuoden voittajan. Yleisöäänestyksen voittaja saa Fredmanin ammattikeittiöiden työvälineitä 500 eurolla. Yleisöäänestyksessä äänensä suosikilleen antaneet ovat mukana kymmenen 50 euron arvoisen Fredman-ammattilaistuotepaketin arvonnassa.

Viime vuoden kilpailun voitti Sodankylän ruokapalvelut. Voittajatiimistä tehdyn videon voi katsoa täältä.

Fredman Group