Suodatinpussimme eivät sisällä synteettistä polypropyleeniä

6.3.2018

Kotipuutarha-lehden numerossa 03/18 kirjoitetaan otsikolla ”Kiertotaloutta pihamaalla” kompostoinnista ja biojätteestä. Kuvatekstissä todetaan suodatinpussien sisältävän synteettistä polypropyleeniä, joka jättää jälkeensä maatumattomia mikromuovihiukkasia.

Fredman-yhtiön valmistamat suodatinpussit, kuten Fredman- ja Eskimo-brändeillä myydyt kahvinsuodattimet, eivät sisällä mitään muovisia raaka-aineita, eikä niiden tai niiden raaka-aineen valmistusprosesseissa käytetä muovia, mukaan lukien yllä mainittua polypropyleenia. Valmistamme kahvinsuodattimemme Rauman Lapissa laadukkaista, sertifioiduista raaka-aineista, ja niille on teetetty tuoteturvallisuustestit akkreditoidussa, riippumattomassa laboratoriossa. Testit todistavat, ettei käyttötarkoituksen mukaisessa käytössä kahvinsuodattimesta irtoa mitään haitallista juomaan.

Avainlipuin ja Joutsenmerkein merkityt suodattimemme ovat kompostoituvia, eli ne voi käytön jälkeen kahvinpuruineen sijoittaa huoletta biojätteeseen tai kompostiin. Tuotteen tai sen raaka-aineen valmistuksessa ei ole käytetty muovia, lisäaineita, geenimuunneltuja ainesosia, formaldehydia tai väriaineita.

Tuotteen valmistuksessa paperi saa muotonsa koneella voimakkaasti painamalla ns. nuuttaamalla, eli siihen ei myöskään lisätä liimaa tai muita sidosaineita. Tuotantoprosessimme toimii kiertotalouden periaatteiden mukaisesti niin, että kaikki suodattimen reunoilta ylijäävä raaka-aine kiertää talteen ja paalataan. Kun raaka-ainetoimittajamme kuljettaa meille uudet raaka-aineet, he ottavat paalit samalla paluukyytiin. Nämä leikkuujätteet sitten pulpperoidaan uudestaan, ja niistä tulee uutta raaka-ainetta käyttöömme. Näin varmistamme mahdollisimman ympäristöystävällisen prosessin, ja säästämme luonnonvaroja.

Valitsemalla Eskimo- tai Fredman-suodattimen tuet kotimaista työtä ja osaamista, valitset itsellesi ja läheisillesi turvallisen tuotteen, ja voit luottaa siihen, että teet valinnallasi hyvää ympäristölle ja luonnolle!

Lisätietoja: Marju Vroman, vastuullisuuspäällikkö, Fredman Operations Oy, marju.vroman@fredmangroup.com tai puh. 050 464 5223

Fredman Group