Osa 3: Millainen on tulevaisuuden älykäs keittiö?

6.6.2018

Kun otetaan kolmas askel älykeittiöiden kehityksessä, älykkyys muuttuu entistä älykkäämmäksi. Fredmanin tapaan toteutettua ammattikeittiötä johdetaan jatkuvasti vahvemmin tiedolla mututuntuman sijaan, kun koko toiminta perustuu keittiötiedon automaattiseen keräämiseen ja jalostamiseen.

Älykeittiön todellinen analyytikko ja keittiöjohtajien digitaalinen työkaveri on Chefstein-palvelu, joka auttaa keittiön johtajia ja päälliköitä toiminnan suunnittelussa, toteutuksessa, mittaamisessa ja kehittämisessä. Fredman Pro -mobiilisovelluksesta ja Kitchen Robo-palvelusta saadun keittiötiedon avulla keittiön johtaja voi seurata Chefstein-palvelusta esimerkiksi ruokahävikin määrää reaaliaikaisesti ja verrata tuloksia ravintolaketjun muihin ravintoloihin ja toimialan keskiarvoon. Avoimena järjestelmänä Chefstein on mahdollista yhdistää mihin tahansa keittiötietoa keräävään lähteeseen. Näin se voi seurata mitä tahansa keittiön tai ravintolan prosesseihin liittyvää toimintaa: ruokatrendejä, asiakastyytyväisyyttä tai vaikkapa keittiöhenkilöstön hyvinvointia.

Entistä enemmän älyä keittiöön

Chefstein-palvelu edustaa uudenlaista suomalaista ruoka-ajattelua, johon kuuluu keitto-osaamisen ja raaka-aineiden lisäksi myös huipputeknologian mahdollistama ensiluokkainen ruokaturvallisuus, vastuullisuus ja kestävät ympäristöarvot. Palvelu kokoaa yhteen kaiken keittiön ruokaturvallisuuteen, ruokahävikkiin, hygieniaan ja energiankulutukseen liittyvän tiedon, analysoi sen ja esittää tulokset visuaalisessa muodossa. Tuloksia voidaan seurata yksittäisen ravintolan tai kokonaisen ravintolaketjun tasolla.

Chefstein ei ainoastaan tuota ja kokoa tietoa, vaan analysoi sitä. Se ei siten ole pelkästään seurannan, vaan tekoälyä hyödyntävä keittiön johtamisen työkalu.

Riikka Raatikainen
Brändijournalisti
Fredman Professional Kitchen Oy

Edellisessä osassa kerroin, kuka on se työyhteisösi ahkera puurtaja, jolle omavalvonnan rutiinitehtävät ovat mieluisimpia. Voit lukea kirjoituksen täältä.

Juttusarjan ensimäisessä osassa avasin älykeittiöiden nykytilaa. Voit lukea kirjoituksen täältä.

Fredman Group