Vuoden Keittiöteko 2018 yleisöäänestys

1.10.2018

Vuoden Keittiöteko 2018 -kilpailun yleisöäänestys on avattu

Fredmanin Vuoden Keittiöteko -kilpailu käydään jo kolmatta kertaa. Kilpailussa etsitään tekoa tai tiimiä, joka on luonut ammattikeittiöön innovaatioita, kuten uusia toimintamalleja, teknologiaa tai palvelumalleja, luonut elämyksiä aterian nauttijalle tai uudistanut vanhoja, toimimattomia malleja ja lisäksi tehostanut yrityksen tai Suomen yhteisten varojen käyttöä tinkimättä mausta ja laadusta. Vuoden Keittiöteko 2018 -kilpailuun tuli syyskuun loppuun mennessä yli 50 ehdotusta, joissa ehdotettiin  43 eri ehdokasta. Näistä on koottu kriteerien mukainen lyhyt lista.

Vuoden 2018 lyhyt lista

Kriteerit täyttäneistä ammattikeittiöitä koskeneista ehdotuksista on valittu tuomariston käsittelyyn sekä yleisöäänestykseen kymmenen ehdokasta. Nämä ovat:

  • Lempäälän kunta – hävikki hyödyksi kuntalaisten viikoittaisissa ruokahetkissä
  • HOK-Elanto – Mun Fiilis -mobiiliappilla kiinni työpäiväkokemukseen
  • Ravintola Nolla – hävikkivapaa zero waste -ravintola
  • Gastro Bar Sesonki – innovatiivinen yhteistyö paikallisen marketin kanssa
  • Ravintola Vallesmanni – asiakkaan huomioivaa paikallista ateriapalvelua Orivedellä
  • Porin kaupunki – kouluruokahävikki hyötykäyttöön
  • Ravintola Ultima – kiertotalousratkaisuja kokeileva ravintola
  • HYY-Yhtymä – hyönteisruuan edelläkävijä suurtalousravintoloissa
  • HAMK – Ruokahävikkisovellus kouluruokailuun
  • Pincho Nation – Suomen ensimmäinen applikaatioravintola

Yleisöäänestyksellä etsitään yleisön suosikkitekoa
Myös tänä vuonna palkitaan yleisön suosikkiteko. Yleisöllä on mahdollisuus äänestää lyhyelle listalle nostettujen ehdokkaiden joukosta oma suosikkinsa. Katso ehdokkaat ja anna oma äänesi osoitteessa keittioteko.fi. Äänestää voi 31.10.2018 asti. Yleisöäänestyksen voittaja julkistetaan Ateria18-tapahtumassa Helsingin Messukeskuksessa 15.11.2018.

Palkintona matka Bocuse d’Or -finaaliin Lyoniin
Vuoden Keittiöteko 2018 -kilpailun pääpalkinto on neljän hengen matka Lyoniin seuraamaan Bocuse d’Or -finaalia tammikuussa 2019. Arvovaltainen tuomaristo valitsee ehdokkaista tämän vuoden voittajan. Yleisöäänestyksen voittaja saa Fredmanin ammattikeittiöiden työvälineitä 500 eurolla. Yleisöäänestyksessä äänensä suosikilleen antaneet ovat mukana kymmenen 50 euron arvoisen Fredman-tuotepaketin arvonnassa.

Viime vuoden kilpailun voitti Vantaan kaupungin ja Vantaan seurakunnan hallinnoima Yhteinen Pöytä. Voittajatiimistä tehdyn videon voi katsoa täältä.

Fredman Group