Keittiömestari on keittiön valmentaja

15.10.2018

Kun aloitin työskentelyn Fredmanilla tittelillä Chef de Cuisine, moni ihmetteli uutta työpaikkaani. Mitä ihmettä keittiömestari tekee yrityksessä, joka ei valmista ruokaa?

Paljonkin. Fredman Group tavoittelee tuotteillaan ja palveluillaan täydellistä keittiötä. Siinä työssä tarvitaan ihmistä, joka tuntee nuo tuotteet ja palvelut – mutta jolla on myös käytännön osaamista ja kokemusta keittiöissä työskentelemisestä.

Olen jo aiemmissa tehtävissäni ollut paljon tekemisissä Fredmanin kanssa. Fredman Pro -palvelu tuli minulle erittäin tutuksi, kun vastasin suuren hotelli- ja ravintola-alan yrityksen keittiöiden omavalvonnasta. Samalla kun koulutin yrityksen ammattilaisia käyttämään Fredman Prota, annoin Fredmanille aktiivisesti palautetta järjestelmän kehittämiseksi.

Toisin sanoen toimin ikään kuin valmentajana. Nyt valmennan sekä Fredman Groupia että sen asiakasyrityksiä.

Hyvä urheiluvalmentaja ei ole sellainen, joka vain jakaa joukkueen pelivuorot. Valmentaja-elokuva taas kertoo, ettei menestyvä yritysvalmentaja vain käy paasaamassa oppejaan ja lähde sitten kotiin. Oikea valmentaja valmentaa kokonaisvaltaisesti. Hän ymmärtää, miten voittava joukkue ja menestyvä yritys toimii.

Aivan samasta on kyse minun työssäni. En halua olla pelkkä anturikauppias, vaan valmentaja. Asiakkaillemme ei riitä, että he saavat käyttöönsä Fredmanin järjestelmän ja koulutuksen sen käyttöön. Valmentajana minun tehtävänäni on ymmärtää koko keittiötä ja kaikkia sen prosesseja ja auttaa niiden kehittämisessä.

Valmentajana tuen keittiöiden ammattilaisia ja varmistan, että Fredmanin järjestelmiä käytetään keittiön johtamisessa kokonaisvaltaisesti niin, että ne todella parantavat keittiön toimintaa. Vuosien keittiökokemuksella tiedän, että keittiön johtaminen ja tehokkuus eivät tarkoita tylyttämistä ja jengin piiskaamista. Päinvastoin.

Nykyaikaisessa valmentamisessa ei uskota tylyttämiseen vaan motivointiin ilon ja onnistuneiden suoritusten kautta. Siksi turvallinen ja tehokas keittiö ei ilahduta pelkästään yrityksen johtajaa, vaan myös asiakasta – ja keittiössä työskentelevää ammattilaista. Täydellisessä keittiössä tehdään rakkaudella hyvää ruokaa ja sieltä lähdetään työvuoron jälkeen hymyssä suin kotiin.

Ville Parkkinen
Keittiömestari
Fredman Professional Kitchen Oy

Fredman Group