Onko sertifikaatti laadun tae?

15.2.2019

Kauppalehti herätteli 12.2.2019 julkaistussa artikkelissaan miettimään, ovatko laatusertifikaatit itse asiassa lainkaan laadun takeita.  Jutussa pohditaan muun muassa sitä, että sertifikaatit ostetaan yritykselle toiselta yritykseltä – ja vain osa Suomessa laatusertifikaatteja myöntävistä yrityksistä on akkreditoitu kansallisella tasolla Finasin toimesta.

Elämme sertifioitua elämää 24/7

Fredman Groupilla on käytössään useita järjestelmäsertifiointeja: laatusertikaatti ISO 9001:2015:n lisäksi myös ympäristösertifikaatti ISO 14001:2015, työturvallisuussertifikaatti OHSAS 18001:2007 sekä elintarvikkeiden kanssa läheiselle toimijalle tärkeä ISO 22000:2005, jolla hallinnoimme elintarviketurvallisuutta. Osa kuitutuotteistamme on FSC- tai PEFC-sertifioinnin piirissä. Sertifioijamme on Finasin akkreditoima Inspecta Sertifiointi Oy.

Meille järjestelmäauditointi on kaksipäiväinen, vuotuinen tapahtuma syksyisin. Silloin arvioijia saapuu luoksemme kaksin kappalein, ja käymme läpi vähän vuodesta riippuen asioita eri painopistealueilta. Ohjelma on tiivis, ja sisältää aina tuotantokierroksen, työntekijähaastatteluita ja useita oppimismahdollisuuksia meille Inspectan asiakkaille, sertifikaattien haltijalle. Kerromme niin kuin asiat ovat, ei ole peiteltävää. Elämme sertifioitua elämää 24/7.

Suhtaudumme auditointeihin sekä suurella vakavuudella että suurella innostuksella

Haluamme kertoa arvioijille edistyksestämme kuluneen vuoden aikana, keskustella näiden huippuasiantuntijoiden kanssa jatkuvan parantamisemme parhaasta mahdollisesta suunnasta ja inspiroitua kehittämään toimintaamme edelleen. Olemme sen verran kunnianhimoisia tyyppejä, että luemme kehitysehdotuslistat tarkasti läpi ja poimimme sieltä tiimeihin uusia juttuja. Meille auditointitapahtuma on kuin todella intensiivinen, kahden päivän valmennus, jolloin saamme seuraavalle vuoden mittaiselle harjoituskaudelle viimeiset vinkit ja tutkimustulokset käyttöömme. Seuraavat treenit koittavatkin jo maaliskuussa, kun opiskelemme valmentajamme ohella uuden elintarviketurvallisuussertifikaattiversion, ISO 22000:2018:n, kiemuroita.

Tutustumiskäynnit tervetulleita

Ja lopulta asiakas on aina oikeassa. Meille saa tulla aina käymään! Siispä sinä Fredmanin nykyinen tai tuleva yhteistyökumppani, joka haluat tulla toteamaan millaisessa ympäristössä Elmu®Kelmut rullataan ja millaisia kavereita Fredmanin oranssien hiusverkollisten lakkien alta löytyy, soita minulle niin tavataan. Ja saa oven taaksekin ilmestyä yllätyskäynnille, kutsutaan kyllä peremmälle!

Marju Vroman
Vastuullisuuspäällikkö
Fredman Operations Oy

Fredman Group