Ruokaturvallisuus säilyy vain jatkuvalla työllä

4.3.2019

Kiire painaa päälle ja henkilökuntaa ei ole saatavilla. Tätä on kuultu jo monta vuotta enkä usko, että helpotusta on tulossa. Kiireen keskellä saattaa unohtua monta ruokaturvallisuuteen liittyvää tarkastusta: milloin viimeksi mittasit lounaan salaattipöydässä olevan tuotteen tarjoilulämpötilan tai tarkistit saapuvan kuorman lämpötilan?

Kuka valvoo keittiötäsi

Valitettavasti usein keittiöhenkilökuntaa tavatessani, ja näistä kysyessäni, tulee syvä hiljaisuus. Samaisen huomaa, kun käy keittiöissä ja vilkaisee ruttuisia omavalvontalappuja keittiöiden seinillä. Monesti lomakkeet ammottavat tyhjyyttä, onko silloin ravintolassa varmistettu ruokaturvallisuus? Onneksi Suomessa ei ole ollut laajoja ruokamyrkytystapauksia, mutta kun sellainen tulee niin tarkistukset keittiöissä tiukentuvat varmuudella.

Digiloikka keittiössä – pieni askel keittäjälle, suuri ruokaturvallisuudelle

Miksi et siis ottaisi jo nyt digiloikkaa ja antaisi esimerkiksi antureiden huolehtia ja valvoa ruokaturvallisuutta keittiösi kylmälaitteissa? Mitä, jos siirtäisit aikaasi omavalvonnan rutiineista muuhun, kuten laadukkaan ruoan tekoon turvallisessa ympäristössä.

Pakkopullamainen omavalvonta ja paperille kirjaaminen on selätettävissä ja tulevaisuus tuo tullessaan lisää herkkuja keittiöön tällä saralla. Miltä kuulostaa digivaaka ruokahävikin automaattiseen kirjaamiseen ja mittaamiseen, puheohjaus, interaktiiviset näytöt työpäivän ohjaukseen, keittiön arjen johtamisen nostaminen uudelle tasolle ja kontrolloinnin helpottaminen. Mitä isompi keittiö, mitä isompi ketju, sitä isomman hyödyn saat digitaalisuudesta. Fredmanin avulla ohjaat, valvot ja raportoit keittiösi toiminnan, olet sitten yhden kuppilan pyörittäjä tai suuren ketjun johtaja.

Pitäisikö siis sinun ja keittiösi muuttua tähän päivään ja katsoa tulevaisuuteen?

Ville Parkkinen
#keittäjä

Fredman Group