Miten persoonallisuustyyppien tunnistaminen voi parantaa työfiilistä ja asiakaskokemusta?

18.3.2019

Fredman Insights tiimiympyrä on kuin pelikenttä. Meillä jokaisella on oma paikkamme kentällä. Omalta paikalta on turvallista lähteä auttamaan muita, kokeilemaan siipiään ja kehittymään ammatillisesti. Katsokaa, mikä harmonia meillä persoonissa on! Tämä kuvaa sitä, että olemme useita vuosia osanneet tehdä oikeita rekrytointeja kokonaisuutta ajatellen.

Teemme yhteistyötä Muutostoimisto Flow:n kanssa. Jokainen uusi työntekijämme saa tehdä testin ja sen perusteella sijoittuu ympyrään. Me emme silti palkkaa uusia työkavereita tämän testin perusteella, käänteistä eikö totta? Testi tehdään vasta myöhemmin rekrytointivalinnan jälkeen. Luotto omaan rekrytointiprosessiin on niin kova, että emme juurikaan käytä siihen testejä. Kykymme luottaa fiilikseen ja tunteeseen on vahva. Meillä on ainutlaatuinen tapa saada selville, miten hyvin uusi fredmanilainen sopisi joukkoomme.

Tiimiympyrän tiedolla osaamme kohdata työkaverin oikealla tavalla

Eriväristen persoonallisuustyyppien perusteella on helpompi hyväksyä, että jokainen meistä on erilainen. Ymmärrämme, että eri persoonallistyyppien kanssa kannattaa kommunikoida eri tavoin. Pystymme myös tulkitsemaan toistemme käyttäytymistä eri tyyppisissä tilanteissa. Kun ymmärtää muita ja itseään, pystyy osoittamaan keskinäistä kunnioitusta ja helpottamaan kanssakäymistä ihan huikeasti. Testi on todella hyvä ja sen tuloksista saa pitkän selosteen omista piilokyvyistään ja käyttäytymismalleistaan. Erittäin mielenkiintoista luettavaa.

Itse olen punainen pallo eli ohjaaja, mutta sijoitun myös motivoijan puolelle ollen myös tukija. Tunnistan testin tuloksista itseni ja tapani tehdä töitä, aika mageeta.

On helppoa onnistua työssään, kun työfiilis ja flow on hyvä. Kaiken tämän jälkeen tapahtuu hyviä asioita, jotka näkyvät asiakkaalle asti. Asiakkaalle, joka on meille tärkein kaikesta.

Teresa Partanen
Asiakaspalvelupäällikkö

Fredman Group