Professional Food Contact – mitä se oikein tarkoittaa?

29.5.2019

Jo Ahlströmin ajoista Fredmanilla on osattu tehdä laadukkaita kotimaisia tuotteita, jotka täydentävät jokaista keittiötä. Vuosikymmenten kuluessa, niin viranomaisten, asiakkaiden kuin kuluttajien vaatimukset ovat kasvaneet, ja tietoisuus on lisääntynyt. Näiden toiveiden ja vaatimusten täyttymistä kuvaamme sanoilla Professional food contact, ammattilaisten vaatimaa laatua.

Turvallista käytää kontaktissa elintarvikkeiden kanssa

Fredman- ja ESKIMO-tuotteitamme käytetään pääasiassa kontaktissa elintarvikkeiden kanssa. Tällaisia tuotteita säätelee runsas ja tarkka lainsäädäntö, joka tulee pääasiassa EU-tasolta ja jota täydennetään kansallisilla pykälillä. Muoviasetus, GMP-asetus, ja muut vaatimukset täydentyvät sertifioiduilla laatujärjestelmillä. Jokaiselle tuotteellemme löytyy voimassa oleva vaatimustenmukaisuustodistus, joka kertoo sen sallitut käyttöolosuhteet. Näin takaamme, että tuote on käyttäjälleen turvallinen ja osaltaan auttaa luomaan ne parhaat maut.

Meillä lain kirjaimen lisäksi eletään laatu-, ympäristö-, työturvallisuus- ja elintarviketurvallisuusjärjestelmien maailmassa.  Nämä Kiwa-Inspectan sertifioimat järjestelmät takaavat laadukkaan toiminnan, ja laadukkaat toimintatavat, ei ainoastaan omalla tehtaallamme Rauman Lapissa, vaan myös toimitusketjussamme. Tiesithän muuten, että hankinnoistamme yli 67 % on Suomesta, ja 99 % Euroopasta?

Ammattimaiset keittiön työvälineet eivät tuhoa ympäristöä

Viime vuonna kaikki tavarantoimittajamme raportoivat meille ilmastovaikutuksistaan, ja me taas vuorostamme raportoimme omasta ilmastotyöstämme työmatkoja myöten CDP:lle. Ammattimaiset keittiön työvälineet kun eivät myöskään tuhoa ympäristöä. Sen sijaan, esimerkiksi Säilytys-konseptimme tuotteilla vähennät ruokahävikkiä ja Kuljetus-konseptimme tuotteilla siirrät ruoat elintarviketurvallisesti keittiöstä paikkaan, jossa haluat ateriasi nauttia. Otamme myös aina todella iloisena vastaan ideoita uusiksi, innovatiivisiksi tuotteiksi!

Osa täydellistä keittiötä

Jos mennään Professional Food Contactissa ihan seuraavalle levelille, niin puhumme tietenkin Fredman Food Tech -palvelukokonaisuudesta. Pro2019-gaalassa innovaatiopalkinnon voittanut palvelumme käyttää tekoälyä ja IoT-ratkaisuja tehdäkseen ammattikeittiöistä tehokkaampia, (ruoka)turvallisempia ja tietoisempia ympäristöjä. Fredmanin Professional Food Contact onkin lupaus, jolla keittiöt saadaan kukoistamaan!

Tervetuloa mukaan matkalle kohti täydellistä keittiötä!

Marju Vroman
Vastuullisuuspäällikkö
Fredman Operations Oy

Fredman Group