Vuoden parhaat päivät ovat strategiapäivät

29.8.2019

Monessa yrityksessä parhaiksi työpäiviksi mielletään vuosijuhlat tai tyky-päivät. Meille nämä ovat myös erittäin hienoja tilaisuuksia mutta minulle vuoden parhaat päivät rakentuvat hallituksemme ja johtoryhmiemme yhteisten strategiapäivien ympärille. On todella voimaannuttavaa suunnitella ja toteuttaa nämä päivät. Päivät ovat todella inspiroivat minulle. Tiedän, että tunne on yhtä vahva ja innostava koko ryhmässä.

Yleisissä keskusteluissa kuulen useasti, että työarjen muuttaminen strategian kautta on mahdotonta. Mikään ei muutu, vaikka uusia ideoita ja ajatuksia olisi sadoittain. Jalkautus on pelkkää strategiajargonia, joka ei johda mihinkään. Itse en allekirjoita näitä väitteitä ollenkaan. Tunnistan haasteet, mutta toimivalla strategialla sekä toimeenpanolla voidaan tehdä ihmeitä. Tärkein asia on aluksi vahvistaa tahtotila ja suunta.

MEILLÄ KAIKKI PELAA STRATEGIAPELIÄ

Olemme vuodesta 2015 alkaen toteuttaneet kolmen vuoden strategiakausia ja kerran vuodessa joko suunnitelleet tai kalibroineet strategian toimeenpanoa. Tämä toimintatapa on mahdollistanut merkittäviä tuloksia sekä suuria hallittuja muutoksia. Olemme systemaattisesti toteuttaneet suunnitelmaamme, toki korjanneet sitä matkan varrella, mutta koko ajan kohti visiotamme tavoitella täydellistä keittiötä.

Olemme siirtyneet konsernimuotoon, jossa liiketoimintaa kehitetään kolmessa eri yhtiössä, eri painotuksilla ja hankkeilla mutta saman hallituksen voimin. Koska liikkuvia osia on useita, hallitustyöltä vaaditaan erittäin paljon. Olemme itse luoneet toimivan mallin, jossa voimme yhdellä silmäyksellä nähdä strategiset painopisteet, liiketoimintasuunnitelmien statukset, Fredman business laboratorion projektit sekä yritysarvon ajurit. Nämä heijastetaan tarvittaviin resursseihin sekä riskikertoimeen. Toimii mainiosti!

Strategiapelin tulee olla reaaliaikaista ja aina saatavilla. Kaikilla yhtiön työntekijöillä tulee olla rooli, vastuu ja valta tehdä tuloksia. Onnistuminen mitataan aina asiakaskokemuksen ja vaikuttavuuden kautta. Kannattavuus ja kasvu seuraavat näitä kokonaisuuksia varmasti. Nyt vuoden parhaat päivät ovat juuri alkamassa.

Peter Fredman
Hallituksen puheenjohtaja
Fredman Group

Copyright © Fredman Group 2019

Fredman Group