Sanna Piha Fredman Perfect Kitchen Oy:n liiketoimintajohtajaksi

30.8.2019

Tiedote
Julkaisuvapaa 30.8.2019

Yritysten kasvun rakentaja Sanna Piha on nimitetty ammattikeittiöiden kehittämiseen erikoistuneen Fredman Perfect Kitchen Oy:n liiketoimintajohtajaksi. Palveluteknologiayritysten kehitys- ja strategiatyössä sekä kansainvälistämisessä menestynyt Piha tuo erityisosaamista älykkään suomalaisen keittiöpalvelun tuotekehitykseen ja kansainvälistämiseen.

Kotimainen perheyritys Fredman Group panostaa merkittävästi älyliiketoimintansa kehittämiseen. Yhtiö kansainvälistyy, kasvattaa keittiöille suunnattua palveluliiketoimintaansa ja siirtyy yhä voimakkaammin ylivoimaisen asiakaskokemuksen luomiseen. Prosessin lähtökohdat ovat uransa kansainvälisessä ratkaisupalvelutoiminnassa luoneelle lempääläiselle Sanna Pihalle tuttuja. Hän on toiminut muiden muassa monikielisten sisältö- ja teknologiakehitysratkaisujen parissa amerikkalaisen Lionbridgen paikallisjohtajana Suomessa ja Tsekeistä ponnistaneen kansainvälisen Moravian teknologiasta, palveluratkaisuista ja kasvusta vastaavana strategiajohtajana.

”Olen saanut jo vuosia sparrata sekä yrityksiä että sijoittajia kansainvälistymisessä. Fredman on oman alansa uranuurtaja ja suunnannäyttäjä Suomessa ja omaa valtavan globaalin potentiaalin. Työntekemisen murros, ruuan riittämättömyys, väestön liikkuvuuden kasvu ja digitalisoituminen ovat megatrendejä, mutta keittiöissä toimitaan edelleen hyvin klassisin ja perinteisin menetelmin”, kertoo uuden toimensa ohella perheyrityksessään myös luomuvihanneksia kasvattava Sanna Piha ja jatkaa: ”Fredman edustaakin siinä maailmassa uudenlaista ruoka-ajattelua, johon kuuluu keittiöosaamisen lisäksi huipputeknologian mahdollistama ensiluokkainen ruokaturvallisuus, vastuullisuus ja kestävät ympäristöarvot. Ruoanlaitto ei lopu koskaan, mutta uusinta tutkimus- ja kehitystietoa hyödyntävillä palveluratkaisuilla teknologia ja analytiikka voidaan valjastaa optimoimaan siihen käytettäviä resursseja – olivat ne sitten raaka-aineita tai energiaa. Samalla autamme luovan työn ammattilaisia keskittymään omaan ydintehtäväänsä parhaimmassa mahdollisessa ympäristössä. Olenkin erittäin innossani päästessäni kiehtovalle food service -alalle nyt myös ruokateknologian lähettiläänä.”

Fredman Perfect Kitchen Oy:n kehittämät ja toimittamat digitaaliset omavalvonta- ja johtamispalvelut varmistavat ravintoloiden ruokaturvallisuutta ja auttavat vähentämään hävikkiä. Palvelu kokoaa yhteen kaiken keittiön ruokaturvallisuuteen, ruokahävikkiin, hygieniaan ja energiankulutukseen liittyvän tiedon, analysoi sen ja esittää tulokset visuaalisessa muodossa. Tuloksia voidaan seurata yksittäisen ravintolan tai kokonaisen ravintolaketjun tasolla.

”Sanna Piha on hankkinut kannuksensa globaalin palveluliiketoiminnan kehittäjänä. Hänen ansiolistansa sisältää esimerkiksi kieliteknologian palvelualan yrityksen viemisen kolmena peräkkäisenä vuotena Euroopan nopeimmin kasvavien yritysten listaukseen. Olen erittäin ylpeä saadessamme hänen strategisen osaamisensa ja kansainvälisen kokemuksensa meidän palvelukehityksemme ja vientiponnisteluidemme käyttöön”, iloitsee Fredman Group Oy:n hallituksen puheenjohtaja Peter Fredman.

Lisätietoja:

Peter Fredman, hallituksen puheenjohtaja, Fredman Group Oy, puh. 050 4011 616, peter.fredman@fredmangroup.com

Sanna Piha, liiketoimintajohtaja, Fredman Perfect Kitchen Oy, puh. 050 443 1311, sanna.piha@fredmangroup.com

Fredman Group on suomalainen perheyritys, joka tavoittelee täydellistä keittiötä. Yhdistämme tietoa, teknologiaa ja monipuolista ammattitaitoa paremman ruoan puolesta. Olemme ruokaturvallisuuden, omavalvonnan ja keittiöjohtamisen, ammattikeittiöiden korkean hygieniatason turvaamisen ja ruokahävikin vähentämisen taitureita. Asiakkaiden kanssa yhdessä kehitetyt Food Tech -palvelut ovat mukana tuhansissa ammattikeittiöissä tehostamassa keittiön johtamista ja omavalvontaa. Fredmanin ruoan valmistuksen, kuljetuksen, säilyttämisen ja keittiön puhdistuksen työvälineet, kuten Carita®-liinat, Comple®-ateriapalvelujärjestelmä ja Elmu®kelmu, tunnetaan kaikissa suomalaisissa ammattikeittiöissä. Fredman Group Oy:n liikevaihto tytäryhtiöineen on noin 24 miljoonaa euroa. Konserni työllistää noin 80 henkilöä.

Fredman Group