Suomalaisyritys antaa perheen nimen kuluttajatuotteilleen – ESKIMO-tavaramerkki jää historiaan

20.1.2020

Tieodote
Julkaisuvapaa 20.1.2020

Suomalainen perheyritys Fredman ottaa omistajaperheen nimen kuluttajatuotteiden brändinimeksi. Vuonna 1962 rekisteröity ESKIMO®-tavaramerkki jää historiaan. Pakkausilme ja tuotteet säilyvät ennallaan.

Fredman keskittää sekä ammattikeittiö- että kuluttajatuotteet yhden brändin alle. ESKIMO®-brändi vaihtuu jo ammattikeittiöissä tunnetuksi tulleeksi Fredmaniksi asteittain vuoden 2020 aikana. 

Myymälöissä samat tutut ESKIMO®-tuotteet löytyvät jatkossa Fredman-brändinimellä. Ensimmäiset Fredman-leivinpaperit ja -suodatinpussit ovat jo kaupoissa. Myöhemmin myös muun muassa foliot, pakastusrasiat ja leivontatuotteet vaihtavat nimeä. 

Tuotevalikoima, saatavuus ja laatu pysyvät nimimuutoksesta huolimatta samana, ja suurin osa tuotteista valmistetaan edelleen Suomessa, omalla Rauman tehtaalla. Sama erinomainen käyttökokemus säilyy – vain nimi muuttuu. 

Pakkaukset tunnistaa kolmesta tutusta väristä 

Pakkaukset on helppo tunnistaa hyllystä. Niiden ulkonäkö säilyy nykyisellään kolmen värisinä; vihreissä pakkauksissa ovat ekologiset tuotteet, sinisissä pakastamiseen ja säilyttämiseen sopivat hävikinvähentäjätuotteet ja mustissa pakkauksissa kuumuutta kestävät alumiinituotteet. Fredmanin tunnetuimmat tavaramerkit ovat Carita®-liina ja Elmu®kelmu. 

Yrityksen vastuullisuusvision mukaan kaikki tuotteet tehdään uusiutuvista materiaaleista ja ne ovat täysin kierrätettäviä vuoteen 2030 mennessä. Suurin osa kuluttajatuotteista onkin jo kierrätettäviä. Vastuullisuuteen panostetaan tulevaisuudessa entistä enemmän läpi koko tuotantoprosessin. 

Perheyritys jo toisessa polvessa 

Veljekset Clas ja Peter Fredman ovat toisen polven perheyrittäjiä. Yrityksen perusti heidän isänsä Christian Fredman yli 20 vuotta sitten. Yrityksen juuret ovat kuitenkin kauempana, Euran Paperi Oy:ssä vuodessa 1937. Ensimmäiset perheen ulkopuoliset toimitusjohtajat palkattiin vuonna 2018. 

Tiesitkö, että viime vuonna Fredmanin Rauman tehtaalla tuotetuilla suodatinpusseilla voidaan valmistaa noin 2200 miljoonaa kahvikupillista vuodessa. Fredman on ainoa kotimainen suodatinpussien valmistaja. 

Fredman tarjoaa tuotteita ja palveluita myös ammattikeittiöille. Lue lisää Fredmanista yrityksenä.

Lisätietoja:

Peter Fredman, hallituksen puheenjohtaja050 4011 616, peter.fredman@fredmangroup.com 

Yrsa Landsdorff, liiketoimintajohtaja044 585 1468, yrsa.landsdorff@fredmangroup.com 

Kuvapyynnöt: Katri Mäkinen, myynti- ja markkinointikoordinaattori, 050 471 7566, katri.makinen@fredmangroup.com  

Fredman on suomalainen perheyritys, joka tavoittelee täydellistä keittiötä vähentämällä ruokahävikkiä ja lisäämällä ruokaturvallisuutta vastuullisilla ja kierrätettävillä tuotteilla sekä tekemällä ammattikeittiöistä älykkäitä työympäristöjä. Yhdistämme tietoa, teknologiaa ja monipuolista ammattitaitoa paremman ruoan puolestaVastuullisuusvisiomme mukaan vuoteen 2030 mennessä kaikki tuotteemme ovat sekä kierrätettäviä että valmistettu uusiutuvista raaka-aineista. Fredman Group Oy:n liikevaihto tytäryhtiöineen on noin 24 miljoonaa euroa. Konserni työllistää noin 85 henkilöä Espoossa ja tehtaallamme Raumalla. 

Fredman Group