Perheomisteisella suomalaisyrityksellä on huimat kasvutavoitteet – Maailmanvalloitus alkaa keväällä

17.2.2020

Tiedote
Julkaisuvapaa 17.2.2020

Fredmanin veljesten täysin omistama yritys tähtää uudelle vuosikymmenelle hulppein kasvutavoittein. Strategian mukaan vuoteen 2024 mennessä yrityksen liikevaihto on tarkoitus nelinkertaistaa 100 miljoonaan euroon. 

Omistajat ja toisen polven perheyrittäjätClas ja Peter Fredman, haluavat yritystoiminnalla tavoitella merkittävää vaikuttavuutta kestävämmän huomisen puolesta. Fredman Chefstein® ammattikeittiöille suunniteltu teknologia-alusta auttaa muuttamaan ja kehittämään ammattikeittiötoimialaa kaikkialla maailmassa.  

– Tiedämme, että tässä on kasvun mahdollisuudet kansainvälisesti. Ammattikeittiötoimialalla on monia haasteita, joihin teknologiamme vastaa, Peter Fredman kertoo 

Fredmanin Chefstein® auttaa automatisoimaan olosuhdevalvontaa, kehittämään keittiöiden prosesseja, säästämään työaikaa, parantamaan ruokaturvallisuutta, pienentämään hävikkiä, lisäämään resurssitehokkuutta ja kehittämään työntekijöiden hyvinvointia.  

Organisaatio uudistuu 

Omistajat, Clas ja Peter Fredman paneutuvat jatkossa kasvustrategian toteuttamiseen sekä luomaan arvoa liiketoimintaan konsernin ja tytäryhtiöiden hallitusten kautta. Lisäksi he toimivat intressiyhtiöiden liiketoiminnan kehityksessä. 

Kasvun rakentaminen vaatii periksiantamatonta työtä sekä onnistumisia organisaation jokaisella osa-alueella. Uusi malli mahdollistaa entistä ketterämmän sekä tehokkaamman työskentelyn ja toteutuksen, Peter Fredman sanoo. 

Uudet nimitykset vahvistavat kasvustrategiaa. Fredman Group konserniyhtiöön on nimitetty Chief Operating Officeriksi Antti Kuusela ja Marju Vromanin uusi rooli on DirectorPeople and Sustainability Programs. Fredman Perfect Kitchen Oy:n toimitusjohtajaksi on nimitetty Sanna Piha, joka vastaa yrityksen kansainvälistymisestä ja kasvustrategiasta yhdessä tulevan advisory boardin kanssa. 

Muiden tytäryhtiöiden Fredman Operations Oy:n ja Fredman Professional Kitchen Oy:n johto säilyy entisellään. 

Uusi Fredman Chefstein® -palvelu lanseerataan toukokuussa. Yhteistyöneuvotteluja käydään parhaillaan useiden kansainvälisten toimijoiden kanssa. 

– Tämän vuoden osalta reissukalenteri onkin jo hyvin täyttynyt. Kotikulmia Tallinnaa, Wieniä ja Lontoota edemmäksi työ vie muun muuassa Chicagoon, Abu Dhabiin ja Singaporeen, Sanna Piha kertoo. 

Yhtenäinen Fredmanbrändi 

Tämän vuoden aikana Fredman keskittää ammattikeittiö- ja kuluttajatuotteet yhden brändin alle. ESKIMO®-brändi vaihtuu jo ammattikeittiöissä tunnetuksi tulleeksi Fredmaniksi asteittain vuoden 2020 aikana. Vuonna 1962 rekisteröity ESKIMO®-tavaramerkki jää historiaan. Pakkausilme ja tuotteet säilyvät ennallaan. Kuluttajatuotteita ovat leivinpaperit, suodatinpussit, foliot, tuorekelmut, pakastusrasiat ja leivontatuotteet. Fredman on ainoa kotimainen suodatinpussien valmistaja. 

Yrityksen vastuullisuusvision mukaan myös perinteiset ruoanvalmistustuotteet, kuten Elmu®kelmu ja Carita®-liina ovat täysin kierrätettäviä ja valmistettu uusiutuvista raaka-aineista vuoteen 2030 mennessä. 

Lue lisää Fredmanista yrityksenä.

Lisätietoja:

Peter Fredman, hallituksen puheenjohtaja, Fredman Group, peter.fredman@fredmangroup.com tai puh. 050 4011 616

Sanna Piha, toimitusjohtaja, Fredman Perfect Kitchen Oy,  sanna.piha@fredmangroup.com tai puh. 050 443 1311 

Fredman on perheomisteinen suomalaisyritys, joka tavoittelee täydellistä keittiötä vähentämällä ruokahävikkiä ja lisäämällä ruokaturvallisuutta vastuullisilla ja kierrätettävillä tuotteilla sekä tekemällä ammattikeittiöistä älykkäitä työympäristöjä. Yhdistämme tietoa, teknologiaa ja monipuolista ammattitaitoa paremman ruoan puolesta. Vastuullisuusvisiomme mukaan vuoteen 2030 mennessä kaikki tuotteemme ovat sekä kierrätettäviä että valmistettu uusiutuvista raaka-aineista. Yrityksen juuret ovat Euran Paperi Oy:ssä vuodessa 1937. Fredman Group Oy:n liikevaihto tytäryhtiöineen on noin 25 miljoonaa euroa. Konserni työllistää noin 85 henkilöä Espoossa ja tehtaallamme Raumalla. 

Fredman Group