Fredmanilaiset – Riina Helander

24.3.2020

Me fredmanilaiset emme tavoittele kuuta taivaalta, mutta täydellistä keittiötä kyllä. Olemme ruokaturvallisuuden ja ruokahävikin vähentämisen taitureita. Yhdistämme tietoa, teknologiaa ja monipuolista ammattitaitoa parhaiden makujen puolesta.

Henkilökunta on kuninkaampi

Ilman osaavaa, ammattitaitoista ja sitoutunutta henkilökuntaa voisimme yhtä hyvin tavoitella kuuta taivaalta, joten halusimme antaa puheenvuoron meidän fredmanilaisille. Fredmanilaiset-blogikirjoitussarjan toisessa osassa esittelyvuorossa Fredman Perfect Kitchenin Program Manager, Riina Helander.

Mikä on roolisi Fredmanilla?

Työskentelen Fredmanilla Program Managerina. Vastuullani on uuden Fredman Chefstein® -palvelun kehityshankkeen vetäminen, sekä muita palvelumuotoilun projekteja. Työpäiviini kuuluu esimerkiksi paljon kumppanien kanssa yhdessä tekemistäworkshoppejavalidointeja, asiakaspilotointeja ja asiakashaastatteluja. Kaikkea aina ruokahävikistä omavalvontaan ja data-analytiikasta VR-laseihin! 

Paras muisto Fredmanilla työskentelystä?

Oi, näitä on monia, eikä yhtä parasta pysty valitsemaanAloitin FredmanillaLapin tehtaalla, kesätöissä vuonna 2016 ja siitä seuraavat kesät olivat kokonaisuudessaan aika huippuja. Kesätöiden jälkeen siirryin Espoon konttorille ja tutustuin meidän tiimiin täällä. Ylipäätään parhaat muistot liittyvät ihmisiin: yhteisiä reissuja ja tapahtumia, joilla sattuu ja tapahtuu. Ne hetket, kun asiakkaan tai kumppanin kanssa löydetään ratkaisu yhteiseen ongelmaan, tai syntyy jokin uusi idea, joka pitäisi päästä heti testaamaan. Puhelut ja sähköpostit asiakkaalta, kun asiat ovat menneet meidän puolesta just eikä melkein nappiin. 

Mitä kehitystä uskot näkeväsi tuotteissamme ja/tai palveluissamme kuluvan vuoden aikana?

Tämä vuosi tulee olemaan täynnä uutta. Tuotteistamme yhä suurempi osa tulee täyttämään vastuullisuusvisio 2030 kriteerit. Uuden Fredman Chefstein® -palvelun myötä pääsemme auttamaan toimintaa ammattikeittiöissä ihan uusilla tavoilla. Tilanteessa, jossa elämme parhaillaan, on ensiarvoisen tärkeää, että ravintolat pystyvät helposti varmistumaan oman toimintansa hygienia- ja ruokaturvallisuustasoista, sekä kommunikoimaan sen asiakkailleen. Tässä haluamme auttaa entistä enemmän. 

Voit lukea täältä lisää tavoistamme auttaa ammattikeittiöitä näissä poikkeuksellisissa oloissa.

Mitä ylivertainen asiakaskokemus sinulle tarkoittaa ja mitkä ovat mielestäsi työkalut sen saavuttamiseen?

Viimeksi kun kävin katsastamassa autoni, olin ilmeisesti ajellut jo hetken molemmat takavalot palaneena ja asiasta mitään tietämättä (onneksi oli edes kesä ja valoisaa). Oman mokan takia hylsy oli aika lähellä. Tulin hakemaan autoa katsastuksesta ja katsastajan kertoessa valoista, olin varma, että tämä reissu taisi olla tässä. Hän kuitenkin huikkasi lopuksi, että vaihtoi valot siinä samalla, jotta minun ei tarvinnut lähteä niitä vaihtamaan, ja sen jälkeen tulla uusintakierrokselle. Muutaman minuutin pikkujuttu hänelle, ja varmaan ihan tavallista, mutta tämä jäi minulle mieleen. Koska oma tavoitteenihan oli saada auto kerralla läpi katsastuksesta, ei vain käydä katsastuksessa.  

Meistä jokainen tietää, mitä tarkoittaa omalla kohdalla, kun jokin kokemus on erityisen onnistunut, tai erityisen epäonnistunut. Meistä jokaiselle tuo erityisen onnistunut fiilis muodostuu hieman erilaisista asioista, mutta itselleni se tarkoittaa jotain tällaista: luotettavuutta, helppoutta, sujuvuutta, asiantuntemusta, yhteistä aallonpituutta, sitä, että tavoitteeni ymmärretään ja se onnistutaan toteuttamaan jopa paremmin kuin odotinkaan. Erityisesti, jos matkalla on jotakin esteitä. 

Ne työkalut? Kuuntele ja tee paljon yhdessä asiakkaan kanssa. Korvat tarkkana, mutta muista myös havainnoida sitä, mitä asiakas ei aina osaa ääneen sanoittaa. Joskus pelkästään yksi ele kertoo enemmän, kuin tuhat sanaa. Yritä ymmärtää miksi asiakkaalle juuri tietty asia, tai tavoite on tärkeä. Muista, että jokainen asiakas on erilainen: jonkun toisen kokemus ylivoimaisesta asiakaskokemuksesta saattaa toisesta tuntua lähes päinvastaiselta. Omia toimintatapoja on hyvä pystyä soveltamaan erilaisten ihmisten kanssa ja oppia ymmärtämään sitä, miksi meistä kukin käyttäytyy kuten käyttäytyy. Ratkaise antamalla vaihtoehtojamutta uskalla myös ohjata. 

Mitä täydellinen keittiö sinulle tarkoittaa?

Täydellinen keittiö on kokeileva keittiö! Siellä on tekemisen meininkiä, iloa ja naurua. Joskus palaa pizzat pohjaan, tai yhteen onnistuneeseen uppomunaan saa kulumaan koko päivän. Yleensä kuitenkin parhaiten oppii sitä kautta. Täydellisessä keittiössä on oikea jengi koolla. Täydelliseen keittiöön kuuluu erottamattomasti ihmiset ja toivon, että tämä on pian taas mahdollista meille kaikille.

Siihen asti me fredmanilaiset pyrimme auttamaan ammattikeittiöitä kohti täydellistä keittiötä myös etänä. Voit esimerkiksi osallistua meidän maksuttomille digiklinikoille, joissa pääset kysymään apua sinua askarruttaviin kysymyksiin.

Täydellinen keittiö ei myöskään ole vain yhdenlainen vaan jokaisessa keittiössä on se oma juttunsaTäydellinen keittiö on kaikkea fine diningista kotikeittiöön, lentokoneesta risteilyalukselle ja pikaruokaravintolasta päiväkodin keittiöön. Viimeisten viikkojen tapahtumat ovat osoittaneet lisäksi sen, että keittiön nopea kyky muuttua, ja löytää uusia tapoja toimia, voi olla arvossa arvaamattomassa.

Jos tarvitset apua oman ravintolasi toiminnan nopeassa kehittämisessä juuri nyt, niin voit tilata maksuttoman kartoituskäynnin ammattikeittiöösi täältä!

Fredman Group