Fredman lahjoittaa Laakson terveysasemalle kilometrin kuituliinaa

23.4.2020

Tiedote
Julkaisuvapaa 23.4.2020

Perheomisteinen Fredman haluaa olla apuna taistelussa koronavirusepidemiaa vastaan. Espoolaisyritys lahjoittaa kilometrin verran Carita® Premium -kuituliinaa Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin hoitohenkilökunnan taukotilojen puhdistamiseen Laakson koronaterveysasemalle.

Fredman lahjoittaa kuituliinaa Laakson terveysasemalle, jossa hoidetaan koronaviruksen aiheuttamaan COVID-19-tautiin sairastuneita. Terveydenhuollon henkilökunta on kovan paineen alla ja kaikki tuki on tarpeen. Lahjoitus on kädenojennus Fredmanilta sairaaloille ja erityisesti hoitohenkilökunnalle.

– Haluamme osaltamme turvata hoitohenkilökunnan tilojen hygieenisyyden ja siten edesauttaa, että hoitohenkilökunta pysyy terveenä ja että he voivat keskittyä auttamaan sairaita, toimitusjohtaja Markku Lukkari sanoo.

Kaikenlaisesta hygieniasta huolehtiminen on tärkeää epidemian hillitsemiseksi. Fredmanin kehittämä Carita® Premium -kuituliina on nukkaamaton ja se sopii moneen käyttökohteeseen niin kuiva-, nihkeä- kuin märkäpyyhintäänkin – myös sairaalaympäristössä. Kertakäyttöisellä yleispuhdistusliinalla pinnat pysyvät hygieenisinä. Carita® Premium -kuituliina on valmistettu uusiutuvista raaka-aineista ja se on biohajoava, joten se voidaan kierrättää biojätteen seassa.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri vastaanottaa lahjoituksen Laakson sairaalaan. Se toimitetaan Fredmanin Rauman tehtaalta tällä viikolla.

Fredman on myös ammattikeittiöiden apuna

Poikkeustilanteen aikana Fredman toimittaa myös ammattikeittiöille muun muassa take away -astioita ja puhdistustarvikkeita, jotta ravintolat pystyvät järjestämään ulosmyynnin tehokkaasti.

Ruokaturvallisuuden ja hygienian tärkeys korostuvat ammattikeittiössä poikkeustilanteessa. Fredmanin ratkaisut ruoan valmistukseen, kuljetukseen, säilyttämiseen ja keittiön puhdistamiseen koronavirusepidemian aikana ovat olleet monen ravintolan liiketoiminnan pelastus.

Kuluttajat tuntevat Fredmanin Elmu®kelmusta ja ESKIMO®-brändistä, joista jälkimmäinen vaihtuu tämän vuoden aikana Fredmaniksi.

Lisätietoja:  

Markku Lukkari, toimitusjohtaja, Fredman Professional Kitchen Oy, markku.lukkari@fredmangroup.com tai puh. 050 068 2605

Fredman on perheomisteinen suomalaisyritys, joka tavoittelee täydellistä keittiötä vähentämällä ruokahävikkiä ja lisäämällä ruokaturvallisuutta vastuullisilla ja kierrätettävillä tuotteilla sekä tekemällä ammattikeittiöistä älykkäitä työympäristöjä. Yhdistämme tietoa, teknologiaa ja monipuolista ammattitaitoa paremman ruoan puolesta. Vastuullisuusvisiomme mukaan vuoteen 2030 mennessä kaikki tuotteemme ovat sekä kierrätettäviä että valmistettu uusiutuvista raaka-aineista. Yrityksen juuret ovat Euran Paperi Oy:ssä vuodessa 1937. Fredman Group Oy:n liikevaihto tytäryhtiöineen on noin 25 miljoonaa euroa. Konserni työllistää noin 85 henkilöä Espoossa ja tehtaallamme Raumalla.

Lue lisää Carita® Premium -kuituliinasta ja Fredmanista yrityksenä.

Fredman Group