Näistä asioista ei kannata tinkiä, kun virittelet ravintolakeittiötäsi uudelleen tulille

15.5.2020

Ravintola-ala on rämpinyt koronakeväästä kesän kynnykselle. Matkan varrella ravintoloitsijoiden oli pakko keksiä uusia tapoja selvitä ja aikanaan näemme, mitkä niistä jäivät pysyviksi toimintamalleiksi. Ruokaturvallisuus ja asiakasturvallisuus ovat joka tapauksessa asioita, joihin jatkossa kiinnitetään entistäkin tarkemmin huomiota. Edessä siintää kesäkausi ja hiukan väljemmät rajoitukset ravintoloiden toiminnalle. Ravintolat pääsevät taas virittelemään keittiöitään uudelleen tulille. Heillä on iso vastuu ja myös ratkaiseva rooli siinä, kuinka kesäsesonki saadaan hoidettua siten, että niin asiakkaat kuin koko ravintolatoimiala voivat olla tyytyväisiä. Me Fredmanilla olemme keskittyneet kehittämään ratkaisuja keittiön perusasioista huolehtimiseen, jotta keittiöammattilaiset voivat keskittyä parhaiden makujen valmistamiseen ja asiakkaidensa viihdyttämiseen.


 

Uudet tuulet puhaltavat vauhdilla ja pientä iloa on näkyvissä koronasulkujen taustalta. Odotamme jo innolla kesäsesonkia ravintoloissa, vaikka jonkinlaisia rajoitteita ravintolatoiminnalle tulee varmasti olemaan pitkälle syksyyn.

Oli hienoa huomata, kun käsky ravintoloiden sulkemisesta tuli, niin ei jääty ihmettelemään vaan lähdettiin keksimään uusia tapoja tehdä bisnestä. Take away -kassia lähti liikkumaan vauhdilla ja uskon, että tuosta tuleekin pysyä ilmiö ravintoloille ja uusi myyntituote perinteisen myynnin rinnalle.

Huolestuttavaa oli katsoa kuvia ateriatoimituksista, joissa reteesti pusseja kuskattiin oman auton takapenkillä lastenistuinten seassa. Jossain kohtaan oli unohtunut ruokaturvallisuus ja asiakasturvallisuus. Uskon myös, että kun epidemia alkaa helpottamaan, niin myös viranomaiset ottavat nämä kuljetukset tarkastelun alle.

Kesä tulee väistämättä, joten katse eteenpäin. Muistetaan huolehtia hygieniasta – kylmä kylmänä ja kuuma kuumana. Näillä perusasioilla ei kannata lähteä säätämään. Nyt on hyvä aika tsekata laitteet, tehdä ennakoiva huolto ja siivota nurkat.

Kun keittiöitä herätellään uudelleen tulille, niin kyllä meillä konttorillakin painetaan hommia. Keittiönjohtamiseen suunnitellun uuden Chefstein®-palvelun ensimmäinen versio on saatu uunista ulos ja se on parhaillaan testissä pilottikäyttäjillämme ja -asiakkaillamme. Tästä maailmaa mullistavasta sovelluksesta saat lisätietoa minulta tai myyjiltämme. Sen sanon, että tämän jälkeen keittiöjohtaminen ja omavalvonta on aivan jotain uutta ja ennennäkemätöntä! Ole yhteydessä, järjestetään demo ja laitetaan keittiösi kuntoon kertaheitolla.

Tsemppiä hellaan!

Ville Parkkinen

#keittäjä

Fredman Group