Kotipizzassa lisättiin siivoustoimia poikkeustilanteessa

16.7.2020

Fredmanin keittiömestari Ville Parkkinen kysyi asiakkailtamme, miten he ovat selvinneet poikkeuksellisesta keväästä ja joko nyt helpottaa. Kotipizza-yrittäjä Johanna Sankilampi vastasi kysymyksiin Kauppakeskus Zeppelinistä, Kempeleestä.

Onko ravintolanne auki? Riittääkö asiakkaita?

Ravintolamme on ollut koko ajan auki normaalein aukioloin. Kun ravintolassa paikan päällä syöminen oli kiellettyä, meillä oli nouto- ja kuljetusmyynti. Aiemmin meillä ei ollut kotiinkuljetusta, mutta aloitimme sen, kun ravintolat piti sulkea. Alussa näytti, että tulee asiakaskato, mutta onneksi niin ei käynyt. Meillä riitti ja riittää edelleen hyvin asiakkaita, mistä olemme äärimmäisen kiitollisia.

Kuljetusmyynti jatkuu edelleen. Ravintolassamme on vain vähän asiakaspaikkoja, joten niiden vähentäminen ohjeistuksen mukaiseksi on ollut haastavaa. Laitoimme pari pöytää ulos ja onneksi asiakkaat ovat viihtyneet myös siellä. On kyllä helpotus, kun saamme loputkin paikat sisällä käyttöön!

Miten huolehditte ruokaturvallisuudesta? Onko tämä muuttunut koronaepidemian aikana?

Noudatamme hyvin tarkkaan viranomaisten ja Kotipizzan ohjeita. Meille tulee tukkukuorma kaksi kertaa viikossa. Otamme raaka-aineiden vastaanottolämpötilat Fredmanin käsimittarilla. Lämpötilat tallentuvat digitaaliseen järjestelmään.

Meillä on käytössä Kotipizzan siivousohjelma. Ravintolatyössä hygienia on äärimmäisen tärkeää. Koronan aikana siivoustoimia lisättiin entisestään. Pintoja, ovenkahvoja, maksupäätettä ja limsakonetta pyyhitään monta kertaa päivässä. Käsidesiä on asiakkaiden saatavilla heti ovella, kassalla ja asiakas-wc:ssä. Henkilökunta pesee ja desinfioi käsiään entistäkin ahkerammin.

Käytämme myös Fredmanin digitaalista omavalvontaa ja sensoreita, jotka mittaavat kylmälaitteiden lämpötiloja 24/7. Järjestelmässä kuitataan säännöllisesti tietyt siivoustoimet tehdyksi ja se muistuttaa esimerkiksi tulevista pintahygieniamittauksista. Ketju pystyy myös lähettämään sitä kautta pikaviestejä toimista, jotka tulisi huomioida. Tämä on ollut kätevää nyt koronan aikana.

Miten poikkeusolot ovat vaikuttaneet tuotteiden saatavuuteen tai säilyvyyteen?

Meillä ei juurikaan ole ollut raaka-aineissa saatavuusongelmia. Pullojuomien menekki kasvoi suuresti, koska muita vaihtoehtoja ei ollut salin ollessa suljettu. Meillä on hyvin pienet tilat, joten luovia ratkaisuja sai keksiä esimerkiksi juuri limsojen säilytykseen. Käsidesin ja kertakäyttöhanskojen saatavuudessa on ollut ajoittain haasteita.

Oletteko ottaneet käyttöön uusia johtamismenetelmiä sitouttaaksenne henkilöstöä?

Meillä on aivan huipputiimi. Heitä ei tarvinnut erikseen sitouttaa. Uskon, että kaikki olivat helpottuneita, että työt jatkuivat normaalisti. Valitettavasti moni ravintola joutui lomauttamaan henkilöstöä. Tsemppasimme toisiamme ja kiitoksia jaettiin matkan varrella. Järjestämme kesän lopuksi isot juhlat kiitokseksi kaikille hienosta työstä ja jaksamisesta!

Lue lisää Kotipizzan uutisia tästä.

Fredman Group