Naughty BRGR loi uutta liiketoimintaa ja kotiinkuljetus kasvoi

23.7.2020

Fredmanin keittiömestari Ville Parkkinen kysyi asiakkailtamme, miten he selvisivät poikkeuksellisesta keväästä ja joko kesällä helpottaa. Asiakkaamme Naughty BRGR:n perustaja ja osakas Akseli Herlevi vastasi kysymyksiin.

Onko ravintolanne auki? Riittääkö asiakkaita?

Ravintolamme ovat auki ja ovat olleet koko ajan. Poikkeusaikana tarjosimme entistäkin enemmän take away -palveluja. Kotiinkuljetus on ollut meillä jo ennestään iso osa liiketoimintaa, mutta kevään aikana se kasvoi entisestään. Sovelluksemme lataukset ovat tuplaantuneet. Kotiinkuljetuksen kannattavuutta vähentää kuitenkin kuljetusrasiat ja -palvelut, jotka syövät katetta. Myös juomien myynnistä on jäänyt tuloja saamatta.

Oletteko kehittäneet uusia palveluja poikkeusolojen aikana?

Poikkeusolojen alussa kehitimme valmisboxin kauppoihin toimitettavaksi, avasimme kaksi uutta ravintolaa ja lanseerasimme kolme ruokaperäkärryä. Kaikki ovat olleet hyviä ja kannattavia liiketoimia. Ruokaperäkärryt ovat toimineet myös brändilähettiläinä kaupungilla. Uskomme, että osa nyt nähdyistä muutoksista jäävät voimaan. Olemme varautuneet mahdolliseen toiseen koronavirusepidemiaan ja osaamme suojella kassaa. Suosittelen varautumista kaikille muillekin.

Miten huolehditte ruokaturvallisuudesta?

Ruokaturvallisuus on meillä jo ennestään korkealla tasolla. Nyt olemme tietenkin kiinnittäneet siihen vielä enemmän huomiota. Käytämme aina kumihanskoja, pesemme ahkerasti käsiä, emmekä tule sairaana töihin. Salin puolella olemme lisänneet desinfiointipisteitä ja meillä on käytössä UniqAir -ilmanpuhdistuslaite, joka poistaa epäpuhtauksia ilmasta. Meillä on myös käytössä Fredman Food Tech-palvelu.

Miten poikkeusolot ovat vaikuttaneet tuotteiden saatavuuteen tai säilyvyyteen?

Tuontiraaka-aineiden ja pakkausmateriaalien saatavuudessa on ollut jonkin verran haasteita, kun lentorahti ei toiminut normaalisti, mutta olemme pystyneet varastoimaan isoja määriä, joten suuremmilta ongelmilta on vältytty.

Oletteko ottaneet käyttöön uusia johtamismenetelmiä?

Yrityksen hallitus otti vahvempaa roolia poikkeusaikoina ja kaikki ovat työskennelleet yhdessä tässä asiassa. Vähän sellaisella task force -ajatuksella. Olemme myös tiedottaneet paljon sekä sisäisesti että sidosryhmillemme.

Lue lisää Naughty BRGR:n ravintoloista täältä.

Fredman Group