Roosa nauha

Roosa nauha -keräys 2022 ylsi kaikkien aikojen tulokseen

Vaikeista taloudellisista ajoista huolimatta suomalaiset osallistuivat innolla Roosa nauha -keräykseen viime syksynä. Yksityisten ihmisten ja yritysten lahjoitussumma nousi viiden miljoonan euron ennätystulokseen. Kiitos lahjoittajille yhteisestä ponnistuksesta suomalaisen syöpätutkimuksen hyväksi! Lue lisää Roosa nauhan -sivuilta

”Elämä koostuu erilaisista hetkistä. Kukaan ei pääse taaksepäin, eikä tulevasta voi tietää. On vain tämä hetki ja se on meidän.”

Maria Veitola, Roosa nauha 2022 suunnittelija

Miltä roosa maistuu?

Kutsu läheisesi koolle ja tarjoa vaikka näitä keittiömestarimme Ville Parkkisen Roosa nauha -teemaan suunnittelemia ruokia ja herkkuja. Kohdataan toisemme elämässä, arjessa, kauniissa ja hankalimmissa hetkissä rohkeasti <3

Vihreitä kasviksia ja lempeää lohta

n. 1 kg kirjo- tai lohifileetä
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
1 nippu varsiparsakaalia
1 sitruuna
reilu loraus oliiviöljyä
100 g pakasteherneitä
tuoretta lehtipersiljaa
 
Leikkaa lohi nahattomiksi annospaloiksi ja asettele palat uunivuokaan leivinpaperin päälle. Mausta kalan pinta suolalla ja mustapippurilla. Paista uunin keski-/yläosassa 225 asteessa noin 10 minuuttia.
 
Laita varsiparsakaalit astiaan, mausta suolalla, pippurilla ja oliiviöljyllä. Pese ja viipaloi sitruuna.
 
Lisää varsiparsakaali öljyineen pellille kalapalojen kanssa. Lisää sitruunaviipaleet kalojen päälle. Paista vielä noin 10 minuuttia.
 
Kiehauta herneet ja hienonna niiden joukkoon lehtipersiljaa, mausta suolalla ja pippurilla. Lisää maustetut herneet uunipellille juuri ennen tarjoilua.

Tosca-omenapullat

Taikina
200 g voita
5 dl maitoa
50 g hiivaa
1 kpl muna
2 dl sokeria
1 rkl jauhettua kardemummaa
1,5 tl suolaa
15–16 dl vehnäjauhoja
 
Täyte
4 dl omenoita pieninä kuutioina (kotimaista tai Jonagold)
Halutessasi paista omenoita 2–3 minuuttia kattilassa, jossa on nokare voita ja 1 rkl sokeria.
 
Toscakuorrute
200 g mantelilastuja
100 g voita
1,5 dl sokeria
4 rkl maitoa
2 rkl vehnäjauhoja
 
Voiteluun 1 muna
 
Pehmitä voi mikrossa. Lisää maito ja kuumenna kädenlämpöiseksi. Murenna sekaan hiiva, lisää muna, sokeri, kardemumma ja suola. 
Alusta taikinaan jauhot vähän kerrallaan. Vaivaa, kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoilta. Kohota peitettynä kaksinkertaiseksi (varaa tähän noin tunti).
Pyöritä taikina kahdeksi tangoksi ja sitten pienemmiksi pulliksi. Kohota leivinpaperilla uunipellillä puolisen tuntia. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
 
Mittaa toscakuorrutteen ainekset odottamaan kattilaan.
 
Paina kohonneisiin pulliin syvennys jauhotetulla juomalasilla tai annosmitalla. Voitele pullat vatkatulla munalla. Täytä syvennykset omenakuutioilla.
Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 5 minuuttia ja valmista sillä aikaa toscakuorrute. Sekoita kaikki aineet kattilassa ja kiehauta. Lusikoi kuorrutusta omenakuutioiden päälle ja jatka paistamista vielä noin 8 minuuttia.

Olemme mukana Syöpäsäätiön Roosa nauha -keräykseen kampanjatuotteilla, joiden myyntihinnasta 10 % lahjoitetaan Roosa nauha -keräykseen. Vuonna 2021 tuotteemme keräsivät yhteensä 30 000 euroa suomalaiselle syöpätutkimukselle. Tänä vuonna olemme mukana kolmella tuotteella:

2022 Roosa nauha

Lue lisää blogistamme

Siirry blogiin