Juuremme ovat Euran Kauttualla, vuodessa 1937, jolloin perustettiin Euran Paperi Oy. Entisaikaan yrityksessä valmistettiin monia sellaisia tuotteita, jotka ovat maailman muuttuessa jääneet tarpeettomiksi, esimerkiksi sydänfilmipaperia. Sittemmin Euran Paperi liitettiin osaksi Ahlströmin tarinaa, johon myös isämme Christian Fredmanin vuonna 1981 perustama, kertakäyttöastioita myyvä Certix Ky fuusioitiin vuonna 1991.

Yrittäjyys alkoi houkutella isäämme uudelleen vuonna 1997, jolloin hän osti johtamansa A. Ahlströmin kuluttajatuotteet Oy:n ja nimesi sen uudelleen Euran Kuluttajatuotteet Oy:ksi. Bisnes kasvoi mukavasti, ja tuotteille oli kysyntää myös ulkomailla. Legendaariset Elmu®kelmu, Carita®-kuituliina, folio, leivinpaperi ja suodatinpussit muodostuivat yrityksen lippulaivatuotteiksi. Ammattikeittiössä luotettiin jo tuolloin Comple®-vuokiin ja -lämpölaatikoihin, joihin pakattuna ateriat voitiin kuljettaa turvallisesti vaikkapa kotiin vanhuksen nautittavaksi.

Me, Peter ja Clas Fredman, tulimme mukaan yritykseen vuonna 2002, ja samalla yrityksen nimi muutettiin Euracon Oy:ksi.

Kasvua tavoitellessamme kohtasimme myös riskejä. Suuret investoinnit uuteen varastoon ja suodatinpussikoneeseen uhkasivat tyhjentää yrityksen kassan. Kovalla työllä ja uskolla tulevaisuuteen selvisimme kriisistä kuivin jaloin.
Vuonna 2008 Euraconissa toteutettiin sukupolvenvaihdos, ja me veljekset aloimme johtaa yritystä.

Vuonna 2013 uudistuimme niin brändin kuin yrityksen nimenkin osalta. Jo 1960-luvulta asti käytössä ollut, rekisteröity tuotemerkki nostettiin yrityksen nimeksi. Syntyi Eskimo Finland Oy. Brändiuudistuksessa luovuttiin rohkeasti joistakin merkeistä ja alettiin vahvistaa Eskimo-brändiä.

Tammikuussa 2015 otimme uuden suunnan kohti ylivoimaista asiakaskokemusta ja brändin vahvistamista. Päätimme tarttua digitalisoitumisen tarjoamiin kasvun mahdollisuuksiin. Keskitimme ajatukset tuotannon ja tuotteiden sijaan brändilupaukseen. Aloimme myös kuvata tuotevalikoimaamme määritelmällä ”Professional Food Contact”, joka kuvaa ammattilaisten vaatimuksia elintarvikekontaktissa käytettäville tuotteille.

Vuonna 2016 päätimme antaa yritykselle kasvojen lisäksi myös nimemme. Syntyi Fredman Group ja sen kaksi tytäryhtiötä, kotimaan Horeca-myyntiin keskittyvä Fredman Professional Kitchen Oy ja tuotannosta, logistiikasta ja päivittäistavaroiden myynnistä vastaava Fredman Operations Oy.

Vuonna 2019 yrityksemme vahvistui kolmannella tytäryhtiöllä ja kansainvälisille markkinoille tähtäävä Fredman Perfect Kitchen Oy aloitti matkansa.

Fredman tavoittelee täydellistä keittiöitä. Tervetuloa mukaan tarinaamme!

Fredman Group