AMMATTIKEITTIÖIDEN JOULUKALENTERI

 

Parhaat vinkit jouluvalmisteluihin Fredmanin ammattikeittiöiden joulukalenterista!

Maahan satoi ensilumi ja samalla me Fredmanilla ylpeänä esittelemme ensimmäistä kertaa ammattikeittiöiden joulukalenterin! Ammattikeittiöissä joulun valmistelut ovat jo käynnissä täydellä tohinalla. Keräsimme vinkkejä keittiöistä ympäri Suomea ja jaamme kalenterissa ideat teille.

Otamme pienen varaslähdön, jotta te kaikki ehditte toteuttaa vinkit omassa keittiössänne ennen joulua. Tästä syystä joulukalenteri julkaistaan jo marraskuussa. Christmas countdown starts now!

Joulukalenteri on pullollaan vinkkejä jouluvalmisteluihin mahtavilta, sitoutuneilta ja intohimoisilta ammattikeittiöiden työntekijöiltä. Avaa luukut ja ota käyttöön teidän keittiöllenne sopivat vinkit!

Herkullista joulun odotusta kaikille.

Fredman joulukalenteri luukku 21

Fredman joulukalenteri luukku 21

Vuoden Keittiöteko -palkinnon voittanut Sodankylän kunta panostaa lähiruokaan myös jouluna!

Nykyisin Sodankylän perusturvan asiakkaiden kinkut hankitaan lähialueilta, joten kinkut valmistetaan alusta loppuun omassa keittiössä.

”Olemme alkaneet paistaa kinkut itse perusturvan asiakkaille vuodesta 2013 lähtien. Perusteena on, että tänä päivänä asukkaista iso osa kärsii dementian oireista ja heillä useimmiten on jo lähimuisti hukassa, mutta mitä kauemmas mennään nuoruuteen ja lapsuuteen muistikuva kirkastuu”, Sodankylän ruokapalvelupäällikkö Merja Ahola kertoo.

”Monelle asukkaalle voi kokonainen paistettu kinkku tuoda hyvinkin lämpimiä muistoja joulusta”, Ahola jatkaa.

Tästä ammattikeittiöiden luukusta välittyy aito lähimmäisistä välittäminen ja se, miten suuri merkitys ruoalla ja perinteillä on meille kaikille.

 

Fredman joulukalenteri luukku20

Fredman joulukalenteri luukku20

KRUUNAA JUHLA-, KOKOUS- TAI EDUSTUSTARJOILUT ANTELL-RAVINTOLA ESKIMON HERKUILLA!

Tervetuloa herkuttelemaan Antell-ravintola Eskimoon! Olipa juhlahetkesi muodollisempi tilaisuus tai rento kokoontuminen, makeilla ja suolaisilla tarjottavillamme kruunaat tilaisuutesi! Aidosti hyvää ja itte tehtyä!

Antellin joulutorttu on säilyttänyt suosionsa joulun suosikkituotteena; joulu ei ole joulu ilman aidolla voilla leivottuja ja suussa sulavia Antellin joulutorttuja. Jokainen Antellin joulutorttu leivotaan rakkaudella ja solmitaan käsin – tänäkin jouluna. Paistat Antell joulutortut kätevästi Fredman arkkileivinpaperin päällä.

Pikkusuolaiset tarjottavat taiot kädenkäänteessä esimerkiksi Antellin Saaristolais- ja Ruisnappisista. Antellin pienissä Saaristolaisnappisten makeaan vivahtavassa maussa aistit suomalaisen saariston. Tässä makunystyröitä hellivä reseptimme juhlatarjoiluihisi. Ota resepti talteen, kokeile ja nauti!

Saaristolaisnappinen graavilohitäytteellä (10 hlö)

400 g graavilohta

200 g smetanaa

1 sipuli tai punasipuli

1 sitruunan kuori

Tuoretta tilliä

Mustapippuria

Leikkaa graavilohi pieniksi palasiksi. Hienoksi pilkottu graavilohimassa on helppo pursottaa Antell saaristolaisnappiselle Eskimo massapursotinpussilla. Kuutioi sipuli. Hienonna tuore tilli ja raasta sitruunasta kuori niin, että valkoista osaa ei tule mukaan. Yhdistä ainekset smetanaan ja sekoita. Anna maustua viileässä vähintään 30 min. Tarjoa Saaristolaisnappisten päällä ja nauti! Valmiit nappiset voi peittää Elmukelmulla jääkaappiin tarjoilua odottamaan.

 

Fredman ammattilaisten joulukalenteri luukku 18

Fredman ammattikeittiöiden joulukalenteri luukku 19

Tunnelmallisessa Ravintola Huvilassa, Järvenpään keskustassa, keitellään Huvilan glögiä ja valmistetaan käsintehtyjä jouluherkkuja.

Jouluvalot palavat ikkunassa ja pöydät täyttyvät lounastajista. Huvilan keittiössä on vilskettä kun jouluvalmistelut ovat täydessä käynnissä. Juuri nyt valmistuu myyntiin asiakkaitten joulupöytään Huvilan maalaislimppua ja fenkoli graavattua merilohta sekä suussa sulavaa karjalais-mummon reseptillä valmistettua lanttulaatikkoa.

”Aika monta satsia saan glögiä keitellä näin joulun alla”, Huvilan ravintoloitsija Jari Sirén kertoo.

Glögiä voit käydä hakemassa vaikka heti, mutta herkut tulee tilata viimeistään 15.12 mennessä jos mielii niitä joulupöytään saada.

Maistuvaa ja tunnelmallista joulua toivottaa Ravintola Huvilan väki!

Glögin valmistuksessa toimii mainiona apuna Fredmanin kuituliina ja maalaislimput paistuvat kätevissä kartonkisissa paistovuoissa.

 

screenshot_2016-11-30_16-44-07

valokuva-1valokuva-2valokuva-3

Palmian Duetto-ravintolassa myyntipöydät täyttyvät jouluherkuista 22 ja 23.12!

Joulutorilta voi ostaa kotiin niin makeiset, makeat ja suolaiset herkut, kalat ja pateet! Tätä helpommaksi ei joulun vietto enää muutu. Ennakkotilauksen tässä ravintolassa voi jättää 14.12 mennessä.

Valmistetaanko teillä jouluherkkuja myyntiin asiakkaille henkilöstöravintolassanne? Jos ei vielä, niin tästä maistuvat vinkit. Näin mukavan joulutorin saa helposti rakennettua vaikka joululounaan kanssa samalle päivälle henkilöstöravintolaanne.

Joulumarkkinoiden myyntipöytään pakattujen tuotteiden valmistuksessa ja pakkaamisessa toimivat loistavasti Fredmanin kakkuvuoat, paistovuoat, kakkupaperit, foliovuoat ja monet muut tuotteet!

 

Fredman joulukalenteri luukku17

Fredman joulukalenteri luukku17 Fredman joulukalenteri luukku17

Pakkaa maistuvat lahjat asiakkaillesi valmiiksi!

Fredmanin ammattikeittiöiden seitsemännessätoista luukkussa Fazer Food Servicen väki ravintola Polariksesta, Espoosta, vinkkasivat meille myös tällaisesta upeasta lahjapöydästä henkilöstöravintolassaan.

Lahjan hankkiminen ei tätä helpommaksi käy. Lahjapöytään voi esimerkiksi pakata itsetehtyjä piparkakkutaloja, tai tässä tapauksessa piparkakkurekiä.

Fredmanin krokopussi soveltuu kauniiksi kääreiksi erilaisille jouluisille luomuksille.

 

Fredman ammattikeittiöiden joulukalenteri luukku 16

Fredman ammattikeittiöiden joulukalenteri luukku 16

Kuudestoista luukku kurkistaa Leppävaaran Warrior Areenan, Matinkylän sekä Espoonlahden jäähallien yhteydessä toimivan kahvila-ravintola Mili’sin joulun valmisteluihin. Mili’s tarjoaa monipuolisia palveluita jäähallien ja urheiluopistojen käyttäjille, ulkoilijoille sekä muille hyvää ruokaa ja palvelua arvostaville asiakkaille.

”Meille sydämen asia on huomioida urheilijan ravitseva ruokavalio, joka on laadukas, järkevästi koostettu, ja joka on terveenä pysymisen, harjoittelussa jaksamisen, kehittymisen ja kilpailussa pärjäämisen kannalta erittäin tärkeässä roolissa”, Mili’sin ravintoloitsija Marica Ahlroth kertoo.

Reippaan ulkoilun jälkeen voi kahvilassa nauttia maittavista kahviotuotteista. Mili’s valmistaa myös kokouksiin tai juhliin suolaiset ja makeat leivonnaiset sekä buffettarjottavat. Tämä jouluinen graavilohirulla on yksi joulun ajan lempparitarjottavista.

JOULUINEN GRAAVILOHIRULLA

• 400 g graavilohta

• 125 g maustamatonta tuorejuustoa

• Maun mukaan piparjuuritahnaa

• 1 Granny Smith omena

• Ripaus tilliä

• 3 tl sitruunamehua

• Mustapippuria myllystä

• Elmu®kelmua

Levitä graavilohisiivut limittäin toistensa päälle Elmu®kelmun päälle suorakulman muotoiseksi levyksi. Kuori ja raasta omena. Purista sitruunanmehua omenaraasteen päälle ja yhdistä se notkistetun tuorejuuston kanssa. Lisää massaan piparjuuritahna, tillisilppua ja mustapippuria myllystä maun mukaan. Levitä massa graavilohilevylle niin, että reunoihin jää noin 1 cm reunat. Kääri levy tiiviisti rullalle kääretortun tapaan Elmu®kelmua apuna käyttäen. Kieritä molemmista päistä kelmua niin, että rullasta tulee tasakokoinen ja tiivis. Siirrä pakkaseen pariksi tunniksi. Ota rulla hyvissä ajoin huoneenlämpöön ennen tarjoilua. Noin 10 minuutin lämpenemisen jälkeen leikkaa vielä kohmeinen rulla noin 1 cm paksuisiksi palasiksi ja laita tarjoiluastiaan. Anna sen kuitenkin pehmetä vielä puolen tunnin ajan ennen tarjoilua.

Tämän herkullisen lohirullan valmistuksessa ja säilytyksessä apuna toimii Fredmanin Elmu®kelmu!

 

Fredman joulukalenteri luukku 15

la%cc%88hetetty_21-11-2016_klo_13-37-08

Etelä-Savon ammattiopistossa, ESEDUssa, elintarvikealan perustutkintoa opiskelevat leipurikondiittori opiskelijat keittävät jo perinteeksi muodostunutta hilloketta myyntiin.

Hillokkeiden makumaailman on moderni ja hauska ja eri hillokkeissa yhdistellään rohkeasti erilaisia makuja. Mitä sinä näistä ensimmäisenä maistaisit: banaani – karpalo, porkkana- appelsiini, omena-kesäkurpitsa vai tyrni- omena.

Tulevat leipurikondiittorit yhdessä opettajansa kanssa toivottavat kaikkiin ammattikeittiöihin makoisaa joulua!

Hillokeet voi ammattikeittiössä säilöä myös vakuumiin. Tutustu vakumoinnin monipuolisiin hyötyihin Fredmanin vakumointioppaan avulla.

 

Fredman joulukalenteri luukku 14

Fredman joulukalenteri luukku14

Fredmanin ammattikeittiöiden joulukalenterin neljännessätoista luukussa kurkataan Fazer Food Servicen henkilöstöravintola Polariksen joululounaalle!

Monessa henkilöstöravintolassa virittäydytään joulun tunnelmaan tarjoilemalla joululounas ennen joulua. Ravintola Polaris kattaa linjastoon joulun herkkuja 15.12 ja niitä voi lounaan nauttimisen lisäksi ostaa kotiin Fredmanin comple-vuokiin pakattuna.

Tätä Fazerin väen vinkkiä voi hyödyntää jokaisessa henkilöstöravintolassa ja Fredmanin tyylikkäät Comple-vuoat on mahdollista hankkia myös yrityksen omalla painatuksella.

 

Fredman joulukalenteri luukku 13

Fredman joulukalenteri luukku 13

Joulu on kiireistä aikaa kotona ja töissä! Helpottaakseen asiakkaidensa jouluvalmisteluita ovat Amican väki Vaasassa keksineet useita tuotteita, joiden avulla stressin sijaan voi nauttia Joulusta!

”Yksi tuotteistamme on Joulu-cookiepötkö, jonka voi pakastaa. Tangon voi ottaa pakkasesta, leikata siitä veitsellä kiekkoja, jotka vain asetetaan uunipellille ja paistetaan! Tämä toimii myös meillä ammattikeittiössä: isompi erä kerralla ja keksejä tulee helposti useampi satsi”, Wärtsilä Powergate ravintolan ravintolapäälikkö, Erika Hakala kertoo.

”Keksitaikinaan on sujautettu joulun taikaa suklaan ja karpalon muodossa, eikä makuvaihtoehdot lopu kesken”, Hakala jatkaa.

Meitä ilahduttaa, että sommittelu- ja valokuvaustaitoja voi yhdistää työssään parhaisiin makuihin ja se, että nämä parhaat maut ovat kääritty Fredmanin Elmukelmuun odottamaan paistohetkeä. Näin asiakkaiden on helppo ostaa taikinaa kotiin helpottamaan joulukiireitä.

Amican väki muistuttaa vielä mistä Joulussa loppujen lopuksi on kyse:

”Muistakaa rentoutua Jouluna, ja nauttikaa tärkeiden ihmisten seurasta. Huitaskaa vaikka pölyt mattojen alle ja kaiken siivoamisen sijaan ottakaa lasi glögiä!”

Hyvää Joulua toivottaa Amica – Wärtsilä Powergate

 

Fredman joulukalenteri luukku 12

keuda_ryhma%cc%88kuva keuda3_sinappi

Kinkku ilman sinappihuntua on kuin joulutorttu ilman hilloa.

Fredmanin ammattikeittiöiden kahdennessatoista luukussa Keski-Uudenmaan ammattiopiston, Keudan, vinkissä he kertovat sinapin valmistuksestaan:

”Innostuimme tekemään myös sinappia, kun saimme hiottua reseptin toimivaksi. Netti on täynnä reseptejä, mutta silti niistä puuttui se jokin. Nyt on maukas resepti hallussa. Sinappi on ihan uusi juttu meille, jota valmistamme NYT-messuille.”

Nurmijärven NYT-messut järjestetään tulevana lauantaina, 26.11.2016, Keski-Uudenmaan ammattioppilaitoksessa, Perttulassa.

Fredman on ammattikeittiöiden apuna arjessa parhaiden makujen luomisessa.

 

la%cc%88hetetty_18-11-2016_klo_13-53-04esedu_ryhma%cc%88kuva

esedu_makeiset

Etelä-Savon ammattiopistossa, ESEDUssa, joulu maistuu makealta!

Etelä-Savon ammattiopisto lähetti meille kaksi vinkkiä jaettavaksi muille ammattikeittiöille. Tässä joulukalenterin yhdennessätoista luukussa paljastamme niistä ensimmäisen. Näin joulun kynnyksellä elintarvikealan perustutkintoa opiskelevat leipuri-kondiittoriopiskelijat valmistavat monenlaisia herkkuja myyntiin opetuskeittiössä. Erilaiset joulumakeiset sekä tietysti piparkakkutalot ovat suosittuja.

ESEDU joulusloganissaan suosittelee aloittamaan joulun valmistelut hyvissä ajoin: ”Teethän kaiken ajoissa niin ei tarvitse huiskia kiireessä!”

Makeiden jouluherkkujen valmistuksessa apuna toimivat Fredmanin massapursotinpussit ja leivontavuoat.

Oikein makoisaa joulun odotusta ammattikeittiöiden väelle toivottaa tulevaisuuden leipuri-kondiittorit yhdessä opettajansa kanssa!

 

Fredman joulukalenteri luukku 10

Ammattikeittiöistä tutut Fredmanin työvälineet kuten Carita-kuituliina, pursotinpussit, nitriilikäsineet ja leivontatarvikkeet auttavat joulun valmisteluissa myös monessa kotikeittiöissä.

Tiedäthän, että ihan samoja tuotteita, joita tilaat Fredmanin ammattilaisverkkokaupasta tai tukuista, voit ostaa myös kotiin Fredmanin kuluttajille suunnatusta Eskimo-verkkokaupasta ammattikeittiökoossa. Vähittäiskaupoissa Fredmanin tuotteet tunnistaa tietysti tutusta Eskimo-brändistä.

Tehtaanmyymälämme tontut haluavat lähettää teille tämän päivän vinkin. Jouluna yhteistyökumppania, keittiökollegaa tai ahkeraa työntekijää voi muistaa meidän tuotekassilla. Piipahda siis Eskimon verkkokauppaan osoitteessa https://www.eskimofinland.fi/ ja kerää kassiin foliovuoat laatikoille, leivinpaperit torttujen paistamiseen, kuituliinaa kulinaaristen saavutusten siivoamiseen ja muita joulun parhaita apureita.

 

Fredman joulukalenteri luukku 9

Rykmentinpuiston keskuskeittiön henkilökunta, Tuusulasta, lähetti meille kaksi vinkkiä heidän jouluvalmisteluistaan. Ensimmäisen adventin ja joulunajan alkamisen kunniaksi tarjotun riisipuuron lisäksi heillä valmistetaan ja tarjoillaan asiakkaille perinteinen jouluateria.

”Noin viikkoa ennen joulua tarjoamme asiakkaille perinteisen joulupöydän: kinkkua, perunaa & lisäkekastiketta, lanttu- ja porkkanalaatikkoa, rosollia, sinappisilliä, tuoresalaattia, joululeipää ja jälkiruokasi pipareita”, Rykmentinpuiston tontut kertovat.

”Jouluaterialla haluamme muistuttaa asiakkaitamme perinteisestä suomalaisesta joulupöydästä sekä kotimaisten kasvisten soveltuvuudesta juhlaruokailuun”, jatkavat Rykmentinpuiston tontut.

Mitä joulun perinteitä teidän keittiössänne vaalitaan?

 

Fredman joulukalenteri luukku 8Fredman joulukalenteri luukku 8

Mitä olisi joulu ilman maustekakkuja?

Taikinaan voi leipoa kaikki ihanimmat makumuistonsa ja kun ne leivotaan Fredman kartonkivuokiin, voi ne kääriä sellofaaniin ja laittaa myyntiin ravintolaan tai joulun alla järjestettäviin tapahtumiin.

Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymän, Keudan, keittiössä leivotaan mausteisia taatelikakkuja asiakkaille.

”Asiakkaat innostuivat muutama vuosi sitten pikkukakkuihin, joita teemme kartonkisiin kakkuvuokiin. Niihin saa kakkutäytettä sopivan ”vähän”, jotta hinta on edullinen asiakkaille ja koko kakun jaksaa syödä vaikka kerralla”, Keudalta kerrotaan.

 

Fredman joulukalenteri luukku 7

Keittiömestari Kim Palhus aloitti jouluun valmistautumisen jo kesällä säilömällä tuoreet mansikat joulua varten. Hän luo vaihtelua joulupöytään mansikoiden muodossa tässä seitsemännessä ammattilaisten joulukalenterin vinkissä!

Mansikka sesonki on ohi, mutta kesän maut on saatu talteen vakumoinnilla ja tällä reseptillä kesän maut yhdistetään jouluna manteleihin. Tänä vuonna henkilökunnan joululounaalla voisi tarjoilla perinteistä poiketen marjatorttua!

”Valmistustapa sopii kaikille säilömillenne marjoille ja tietenkin myös esimerkiksi raparperille, omenoille ja luumuille. Muista, että toiset marjat, kuten vadelma ovat paljon pehmeämpiä. Silloin pitää olla erityisen tarkka siitä, millä paineella pussi suljetaan” Palhus muistuttaa.

Tällä menetelmällä voit valmistaa suuremmankin määrän marjoja kerralla. Varmista, että annospussit ovat sopivan suuruisia. Marjoja ei voi uudelleen vakumoida.

Marinoidut mansikat

200 g mansikoita

100g vaaleaa siirappia + sama määrä hienoa sokeria ja vettä

Veden sijaan voit myös käyttää mehua, likööriä jne.

Mantelikakku

400 g manteleita

200 g pehmeää voita

200 g tomusokeria

200 g kananmunia (n. 3 kpl.)

Mansikoiden valmistus: Pese mansikat ja poista kannat, laita vakuumipussiin yhdessä siirapin kanssa. Sulje tiiviisti, mutta ei niin ,että marjat soseutuvat. Keitä 75 °C -asteisessa höyryssä tai sirkulaattorissa puoli tuntia. Jäähdytä ja kaada siivilään, säästä liemi. Aseta mansikat uunipelille silikonimatolle ja paista tunti + 85°C

Tortun valmistus: Sekoita kulhossa jauhetut mantelit, voi, tomusokeri ja kananmunat. Sekoita hyvin varovasti, vain kananmunien rakenne rikki ja laita taikina vuokaan. Paista 175 °C asteessa 25 minuuttia. Anna jäähtyä. Halutessasi voit leikata kakkupohjan annospaloiksi 5 x 12cm.

Aseta kakkupohja lautaselle, asettele mansikat päälle ja kaada lientä lautaselle. Koristele tuoreilla yrteillä ja tomusokerilla.

Tutustu Fredmanin sivuilla vakumoinnin eli tyhjiöpakkaamisen hyötyihin ja katso miten voit pidentää elintarvikkeiden ja tuotteiden säilytysaikaa.

 

Fredman joulukalenteri luukku 6

Fredman joulukalenteri luukku 6

Kuudennen luukun vinkissä koko koulu osallistuu!

Karstulan kunnassa, Tolppilan keittiöllä, on itsenäisyyspäivää juhlistettu perinteisellä ruualla ja kauniilla kattauksilla jo vuodesta 1997.

”Alkuvuosina toimme kokoa juhla-astioita lainaksi, kun koululla ei vielä ollut. Nyt niitä on pikkuhiljaa ostettu”, Hautakangas muistelee.

Tarjolle katetaan karjalanpaistia, keitettyjä perunoita, uunijuureksia, vihreää salaattia ja vaihdellen muitakin salaatteja. Satunnaisesti tarjolle on katettu myös porkkanalaatikkoa uunijuuresten sijaan. Jälkiruokana herkutellaan puolukkarahkalla, jonka valmistuksessa käytetyt puolukat ovat oppilaiden poimimia.

”Kattaukset teemme jo edellisenä iltapäivänä valmiiksi, jotta aamulla ehditään valmistamaan ruuat. Katamme ruuat noutopöytään, jonka keskelle laitamme kauniit koristeet. Istumapöytiin laitetaan valkoiset liinat, kynttilät ja aika usein luonnosta joitakin oksia tms. Saadaan hinta pysymään kohtuullisena. Joskus meillä on ollut kattausapuna kuudennen luokan oppilaita”, vastaava ruokapalvelupäällikkö Mirjami Hautakangas kertoo.

”Haluamme jakaa tämän perinteen muillekin keittiöille, vaikka varmaan monessa paikassa jo näin tehdäänkin”, Hautakangas jatkaa.

Päivä teettää huomattavasti normaalia enemmän työtä, mutta se on mukavaa vaihtelua sekä keittiön väelle, että oppilaille. Usein myös oppilaat huomioivat päivän pukeutumalla juhlaviin vaatteisiin.

Karstulan kunnan keittiön väki toivottaa kaikille Suomen keittiöihin ja kouluihin Oikein Makoisaa ja Rauhallista Joulua!

Kartulassa itsenäisyyspäivän aterian valmitustuksessa ovat mukana Fredmanin työvälineet. Itsenäisyyspäivän kunniaksi keittiö putsataan ruoanvalmistuksen jälkeen sinivalkoisella Fredmanin design-kuituliinalla. Kauniin kuvioinnin ansiosta liina sopii hyvin myös salin puolelle kattaukseen tai somistamiseen.

 

Fredman joulukalenteri luukku 5

Fredman joulukalenteri luukku 5

Yksi joulun rakkaimmista makumuistoista monella on paksulti levitetty kerros voita makean joululimpun päällä. Leivän päälle vielä viipale graavilohta ja jouluaattoyön herkku on valmis.

Paistovuokaan voi leipoa joululimput, saaristolaisleivät ja muut joulun leivät. Vuoka on kartonkia, joten asiakkaat voi napata sen lounaan yhteydessä mukaan herkulliseksi tuomiseksi juhlakaudella.

Nurmijärvellä Keudassa saaristolaisleipää tehdään jatkuvasti perjantai-myyntiin asiakkaille. Kartonkivuoka ja krokopussi ovat tähän täydellinen kumppani!

 

Fredman joulukalenteri luukku 4

Fredman joulukalenteri luukku 4

Neljännestä luukusta kurkkaa Mäntysalon tontut

Ruoan kuljettajat ovat isossa roolissa varmistamassa, että keittiöiden joulun henki saavuttaa asiakkaat. Mäntysalon koulussa, Nurmijärven kunnassa, on tapana tarjota kuskeille jouluviikolla glögiä, piparkakkuja ja joulumakeisia.

”On mukavaa muistaa myös kuskeja ja näin kiittää heitä hyvästä työstä”, Titta Petrell kertoo.

Mäntysalon koulussa tarjoillaan myös riisipuuroa pikkujoulujuhlissa. Sekaan sujahtaa aina manteli ja löytäjä saa mantelia vastaan suklaisen joulupukin lahjaksi.

Hyvä ja lämmin joulumieli koostuu pienistä teoista. Näitä vinkkejä voi varmasti hyödyntää monessa ammattikeittiössä!

 

Fredman joulukalenteri luukku 3

Fredman joulukalenteri luukku 3

Nyt on aika tilata foliovuoat joulun laatikoita varten! Fredmanin foliovuoat kestävät myös pakastamista, joten voit tehdä tuotteet jo etukäteen ja vältät joulun kiireen.

Foliovuoasta on moneksi. Innokkaimmat ovat keksineet valmistaa foliovuoassa muutakin kuin joululaatikoita kotimyyntiin. Mitä jos sinäkin valmistaisit tänä vuonna itse kynttilän ilahduttamaan sinua, asiakastasi tai työkaveriasi?

Kun illat pimenevät tekee mieli käpertyä villasukat jalassa nauttimaan kuumasta glögistä ja tunnelmasta. Joulunaika on Suomessa vuoden pimeintä aikaa. Itse tehdyt kynttilät ovat oiva tapa valaista pimeyttä tunnelmallisesti. Ulkotulia voi helposti tehdä suoraan foliovuokiin pakata kauniisti myyntiin!

 

Fredman joulukalenteri luukku 2

Fredman joulukalenteri luukku 2

Ammattilaisten joulukalenterin toisen luukun vinkin meille lähetti Rykmentinpuiston keittiön henkilökunta Tuusulasta.

”Adventtia edeltävänä perjantaina tarjoamme kouluilla riisipuuron ja jouluisen mehukeiton. Tarkoituksena on julistaa joulunaika alkaneeksi ja kohdistaa ajatukset kohti tulevaa juhlaa. Tämä joulunaikaan valmistautuminen on ollut asiakkaidemme keskuudessa hyvin suosittu ja odotettu perinne”, keittiöltä kerrotaan ja toivotetaan kanelintuoksuista joulunaikaa kaikille.

Kurkkaa myös vinkit Fredman Prosta, se auttaa seuramaan lämpötiloja keittiössä ja varmistaa omalta osaltaan parhaat maut.

 

Fredman joulukalenteri luukku 1

Fredman joulukalenteri luukku 1

Ylpeänä avaamme Fredmanin ammattikeittiöiden joulukalenterin tällä Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymän, Keudan, vinkillä. Keudassa jouluvalmistelut aloitetaan jo hyvissä ajoin.

”Joulumotto: Mikään ei ole erityisen vaikeaa, kun vaan jaetaan se tarpeeksi pieniin osiin. Joulu tulee aina, mutta siihen valmistautumisen voi aloittaa jo Juhannuksena”, Keudan ravitsemispäällikkö Liisa Immonen kertoo.

Ja paljon Keudassa keretäänkin! Tässä ensimmäinen vinkki.

Keudassa ollaan valmistettu jo useita vuosia asiakkaille myyntiin Glögiä omalla salaisella reseptillä. Sen salaisuus on kirsikat ja musteherukat, joita keitellään tähtianisten ja kanelitankojen kanssa useampi tunti. Kaikki Keudan toimipaikat valmistavat glögiä joulumyyntiin ja he myyvät sitä myös Nurmijärvellä NYT-messuilla 26.11.2016 ja Mäntsälän Saarella Joulumaassa 15.12. – 20.12.16.

”Kaikki lisämyyntituotteet tehdään oman työn ohella, emme siis tee ylitöitä joulun takia”, Immonen lisää.

Glögin hauduttamisessa apuna toimii loistavasti Fredman-kuituliina, jonka sisään voi kääriä jouluglögin parhaat maut. Elintarvikekelpoisia Fredman-kuituliinoja voi käyttää myös ruoanvalmistuksessa!

TUTUSTU TÄYDELLISEEN KEITTIÖÖN

Työvälineet ja ratkaisut

Fredman Professional Kitchen

Fredman Group