Kategoria

 • Ammattilaisille
 • Chefstein
 • Fredman
 • Ota askel tulevaisuuteen – digitaalisuus tuo tehokkuutta ketjun toimintaan

  Monessa ravintolassa omavalvonta ja moni muukin raportointia vaativat tehtävä hoidetaan edelleen paperilla. Ravintolaketjun toiminnassa tämä lähestymistapa voidaan nyt jo unohtaa, sillä digitaalisella omavalvonnalla ketjun ravintoloiden tiedot ovat helposti seurattavissa mistä vain, milloin vain.

  Digitaaliset palvelut auttavat myös hävikin seurannassa ja toimivat tietopankkeina, joiden avulla kaikissa ketjun ravintoloissa on samat tiedot ja ohjeet saatavilla samanaikaisesti. Ravintola-alaa erityisesti uudistavia palvelukonsepteja, digitalisaation mahdollistamia toimintamalleja ja vastuullisia ruokainnovaatioita nähdäänkin enemmän kuin koskaan.

  Digitaalisuus säästää aikaa keittiössä ja houkuttelee motivoituneita työntekijöitä

  Ruokaturvallisuuden on oltava mitattavissa. Se on haasteellista, jos omavalvontaa suoritetaan ja keittiötä johdetaan manuaalisesti tai epäsäännöllisesti. Liian usein päivittäinen johtaminen perustuu puutteelliseen tai jopa väärään tietoon.
  Digitaalisen omavalvonnan avulla voi seurata reaaliaikaisesti ketjun keittiöiden toimintaa sekä laitteiden toimintakuntoa. Sen kautta saa myös reaaliaikaisen mittariston keittiöiden ruokaturvallisuudesta.
  Työvoimakilpailun kiristyessä ollaan tilanteessa, jossa jokainen työvaihe ja keittiöprosessin osa kannattaa käydä läpi ja kohdistaa työaika siihen, josta saa parhaimman tuoton.
  Mutta miten toteuttaa ammattikeittiön toiminnan tehostaminen siten, että siitä voi tulla kilpailuetu? Rutiinitehtäviä, kuten päivittäisiä omavalvonnan ja hävikinseurannan tehtäviä voi automatisoida ja järkevöittää. Näiden suunnitteluun, suorittamiseen ja seurantaan tulevat avuksi digitaaliset ratkaisut, kuten Chefstein®.

  Helppokäyttöiset digitaaliset työkalut paitsi helpottavat ammattikeittiön arkea, myös toimivat motivoituneiden työntekijöiden houkuttimena. Rutiineja helpottavilla, moderneilla työkaluilla työntekijät voivat paremmin keskittyä ammatilliseen intohimoonsa, ruokaan. Esimerkiksi Chefstein®-palvelun on todettu säästävän omavalvonnassa keittiöhenkilökunnan aikaa noin 10–15 minuuttia päivittäin.

  Digitaalisuus helpottaa ravintolaketjun prosessien hallintaa

  Digitaaliset palvelut auttavat pitämään helposti yllä myös HACCP-dokumentit sekä muut viralliset raportit, jolloin et joudu enää kaivelemaan kansioita, kun terveystarkastaja tulee käymään. Digitaalinen palvelu kulkee mukanasi mobiililaitteella tai verkkoselaimessa ja muistaa rutiinitehtävät puolestasi. Ohjeet ja prosessit pysyvät ajan tasalla ja näet yhdellä vilkaisulla, mikä kenties kaipaa huomiotasi juuri nyt.

  Palvelu esittää seuraavat keskeiset tiedot selkeästi ja tiiviisti:
  • päivittäiset tehtävälistat
  • ennakoivat hälytykset kriittisten seurantakohteiden tilasta
  • hygieniatulosten trendikäyrä
  • ruokahävikkitiedot kestävän kehityksen tavoitteiden seurantaa varten.

  Digitaalinen hävikin seuranta auttaa vähentämään hävikkiä ympäri vuoden

  Ammattikeittiöiden hävikin mittaamiseen on saatavilla hävikkisovelluksia, tuotannonohjausjärjestelmiä sekä keittiönjohtamiseen rakennettuja järjestelmiä, joilla hävikkitiedon keräämisen ja analysoimisen voi automatisoida.
  Esimerkiksi Fredman Chefstein® Älyvaaka mittaa tiedot päivittäin automaattisesti, ja sen raportointiominaisuus tarjoaa valmiiksi analysoitua tietoa ravintolan johtamiseen päivätasolla ja ympäri vuoden.
  Jatkuvasti kertyvä hävikkidata mahdollistaa ammattikeittiöiden toimintamallien kehittämisen ja hävikin vähentämisen juuri siellä, missä sitä syntyy. Hävikin vähentäminen tarkoittaa ravintolalle myös enemmän katetta!
  Eikä hävikkidataa kannata pitää vain keittiössä piilossa, vaan se voidaan tuoda esille asiakastiloihin, ohjaamaan asiakasta huomisen valinnoissa. Ammattikeittiön kannattaa ottaa niin asiakkailta saatu palaute kuin hävikkidata avoimin sylein vastaan, ja alkaa pohtimaan uusia toimintamalleja keittiöön.

  Kiinnostuitko keittiön digitaalisista työkaluista? Katso, mitä kaikkea Chefstein tarjoaa >>

  Blogi: Toimittaja-arvioinnit vastuullisen hankinnan kulmakivenä Fredmanilla

  Kaarina Kiema | 27.11.2023 Fredmanilla on laaja verkosto raaka-aine- ja tavarantoimittajia eri puolilta maailmaa, ja toimittajien toimittajat ulottuvat vielä laajemmalle....

  Lue lisää
  Suomalaista leivinpaperia myydään maailmalle kiihtyvällä tahdilla

  Kotikokkauksen huippusesonki on käsillä ja leivinpaperi on yksi sesongin käytetyimmistä tuotteista. Viime vuonna keittiötuotteita valmistavan Fredmanin tehtaalta lähti maailmalle yli...

  Lue lisää