MIKÄ ON KEITTIÖTEKO-KILPAILU?

Ammattikeittiöissä valmistetaan suomalaisille vuosittain kaikkiaan 850 miljoonaa ateriaa. Ateriat ovat elämyksellisiä, ravitsemuksellisesti oikeanlaisia, turvallisia, terveellisiä, allergiat ja erilaiset ruokavaliot huomioivia, herkullisia, ilmiöitä seuraavia ja luovia. Ja silti me suhtaudumme niihin aika lailla itsestään selvyyksinä. Haluamme tähän muutoksen, sillä taistelemme parhaiden makujen puolesta ja olemme mukana sadoissa miljoonissa aterioissa vuosittain.

Fredmanin tavoitteena on löytää ihmisiä ja tekoja, jotka ovat

 • luoneet ammattikeittiöön uusia toimintamalleja, teknologiaa tai palvelumalleja.
 • luoneet elämyksiä aterian nauttijalle.
 • uudistaneet vanhoja, toimimattomia malleja ja tehostaneet yrityksen tai Suomen yhteisten varojen käyttöä tinkimättä mausta ja laadusta.

VUODEN KEITTIÖTEKO2017 -PALKITUT JULKISTETTIIN ATERIA17 -TAPAHTUMASSA

Tuomaristo kokoontui tiistai-iltana 31.10.2017 valitsemaan Vuoden Keittiöteko2017 -voittajaa. Samaan iltaan asti myös yleisöllä oli aikaa äänestää suosikkiaan. Kilpailun voittaja, yleisön suosikki sekä Suomi100-kunniakirjan saaja julkistettiin Ateria2017-tapahtumassa 7.11.2017 Helsingin Wanhassa Satamassa. Fredmanin perustaman Vuoden Keittiöteko -kilpailun palkinnot jaettiin tänä vuonna jo toista kertaa. Vuoden Keittiöteko2017 -voittaja on Vantaan kaupungin ja Vantaan seurakunnan hallinnoima Yhteinen Pöytä. Yleisö äänesti omaksi suosikikseen ravintoloitsija Iiro Toivasen. Tuomaristo antoi vielä erityismaininnan ja Suomi100-kunniakirjan Finnairille ja lentävälle kouluruoalle. Lue lisää palkituista ja tuomariston perusteluista täältä.

Vuoden Keittiöteko2017 -uutiset:

Lyhyelle listalle valitut keittiöteot

Vuoden 2017 tuomaristo

Palkitut

Vuoden Keittiöteko2017 -mediapoiminnat

Aromi-lehti

Vantaan Sanomat

Helsingin Uutiset

Länsiväylä

Kirkko ja kaupunki

Turun Sanomat

Nurmijärven Uutiset

Arvovaltaiseen Keittiöteko2017-tuomaristoon kuuluivat: 

 • Mika Halmesmäki, johtaja, Kespro
 • Risto Mikkola, luova johtaja, Kotipizza Oyj
 • Heli Koivuniemi, päätoimittaja, Aromi-lehti
 • Risto Karmavuo, johtaja, Place to be Haaga
 • Seija Kurunmäki, johtaja, ELO-säätiö
 • Marjut Huhtala, toiminnanjohtaja, AMKO ry
 • Merja Ahola, ruokapalvelupäällikkö, Sodankylän kunta
 • Eero Vottonen, Suomen Bocuse D’or edustaja kaudelta 2015-2017
 • Peter Fredman, toimitusjohtaja, Fredman Professional Kitchen Oy

Palkintona matka Bocuse d’Or -Euroopan osakilpailuun Torinoon
Keittiöteko 2017 -kilpailun pääpalkinto on neljän hengen matka kesäkuussa 2018 Bocuse d’Or -Euroopan osakilpailuun Torinoon.

Yleisöäänestyksen voittaja saa Fredmanin ammattikeittiöiden työvälineitä 500 eurolla.

Kilpailun säännöt

TUNNELMIA VUODEN KEITTTIÖTEKO2016 -KILPAILUSTA

Fredmanin perustaman Vuoden Keittiöteko -kilpailun palkinnot jaettiin ensi kertaa marraskuussa Ateria2016 -messuilla Helsingissä. Vuoden 2016 keittiöteoksi valittiin Sodankylän kunta. Sodankylässä on pitkäjännitteisesti kasvatettu lähiruoan osuutta kunnan ruokapalveluissa, ja näin edistetty paikallisten ruoantuottajien pääsyä mukaan kunnan ruokahankintoihin. Raadin äänestyksessä toiselle sijalle sijoittunut hävikkiruokaravintola Loopille ja jaetulle kolmannelle sijalle sijoittuneille Keudan ammattiopiston Nurmijärven yksikön opiskelijaravintola Perttulalle ja Bistro Cumuluksen lastenlistalle on myönnetty Vuoden Keittiöteko -kunniakirjat. Lue koko uutinen tästä.

Fredman Group