Sosiaalinen vastuu

Sosiaaliseen vastuullisuuteen kuuluu vastuu työntekijöistämme ja ihmisoikeuksien toteutumisesta toimitusketjussamme. Pidämme huolen, että tuotteemme vastaavat elintarviketurvallisuusmääräyksiä ja lunastavat ”Professional Food Contact”-lupauksen.

Elintarviketurvallisuus ykkösasiana

Terveys- ja turvallisuusvaikutusten arvioinnissa noudatamme elintarvikelainsäädäntöä. Se ohjaa tuotteidemme valmistusta ja käsittelyä. Toimintaamme valvoo Rauman kaupungin terveysvalvonta.

Teetämme ulkopuolisissa laboratorioissa tarvittavat testit, joilla voidaan todistaa, että tuotteemme ovat vaatimusten mukaisia.

fredman-ruokaturvallisuus

Työtä entistä vastuullisemman toimitusketjun puolesta

Noudatamme hankinnassamme kansainvälisiä BSCI-toimintaperiaatteita, jotka auttavat meitä varmistamaan, että materiaalien tai välitystuotteiden valmistus tapahtuu vastuullisissa olosuhteissa. Käytännössä vaadimme sosiaalisen vastuun auditointia kaikilta raaka-aineiden ja tavarantoimittajilta, joilla on toimintaa riskimaissa. Auditointi tehdään aina uuden kumppanuussuhteen alussa, sekä säännöllisissä tutkimuksissa, joita teemme toimitusketjustamme.

Hankinnoistamme 99 % on Euroopasta (ml. Turkki). BSCI:n määrittelemistä riskimaista teemme hankintoja Kiinasta, Turkista, Bahrainista ja Malesiasta.

Työhyvinvointi

Fredmanilla työskentelee noin 85 ihmistä erilaisissa tehtävissä tuotannosta asiakaspalveluun ja digitaalisesta palvelukehityksestä logistiikkaan. Meillä viihdytään pitkään, ja tänä päivänäkin meillä on tuotannossa jopa 40-vuotisen Fredman-uran omaavia konkareita.

Senioriohjelmamme edesauttaa siinä, että mahdollisimman moni pystyy työskentelemään terveenä ja työkykyisenä eläkeikään asti. Tavoitteen saavuttamiseksi teemme yhteistyötä työntekijöiden, työterveyshuollon ja työeläkevakuutusyhtiön kanssa.

Kehittämis- ja koulutustarpeet sekä tarvittavat toimenpiteet suunnitellaan strategialähtöisesti. Vuosittain pidettävät toimihenkilöiden kehityskeskustelut toimivat koulutussuunnitelmien pohjana.

Koulutusta koordinoidaan koulutussuunnitelmien avulla. Osaamisen kehittämisessä tarvitaan niin osaamista ylläpitävää kuin uutta osaamista; kursseja, ammattitutkintoja, erikoisammattitutkintoja ja jatkokoulutusta.

Tehtaamme tuotannon työntekijöiden osaamista kehitetään työnkierron avulla. Käytössämme on myös osaamismatriisi, jonka avulla työntekijöillämme mahdollisuutta oppia uutta.

Katso myös

Meillä töissä