Fredmanilaiset esittäytyvät: Ville Parkkinen

”Digihyppyä ammattikeittiössä ei kannata lähteä tekemään, jos ei ensin halua tehdä muutosta”

Fredmanin keittiömestari, Ville Parkkinen, on olennainen osa useita yrityksen tiimejä ja toimintoja. Hän tuo arvokkaita näkemyksiään tuotekehitykseen, markkinointiin ja asiakastyöhön ammattikeittiöissä ja niiden arjen parantamisessa. Ville kertoo, millaista hänen työnsä on.

Fredmanin keittiömestari Ville Parkkinen ammattikeittiössä.
Fredmanin keittiömestari Ville Parkkinen ammattikeittiössä.

Ville, kertoisitko hieman työstäsi Fredmanilla? 

Minulla on ilo olla mukana monessa sopassa työssäni. Roolini on hiljattain muuttunut ja nykyään toimin Chefstein®-palvelun kehitystiimissä Product Specialistina. Arkeeni kuuluu myös Chefstein®- asiakasvalmennukset, joissa ohjaan asiakkaita käyttämään tätä ammattikeittiöiden digitaalisen johtamisen sovellustamme ja ottamaan täydet hyödyt siitä irti. Eikä tässä vielä kaikki. Olen myös osa markkinointitiimiämme, jossa pääsen vaikuttamaan esimerkiksi tuottamalla erilaisia sisältöjä. Lisäksi toimin myös Fredmanin keittiömestarina. Se avaa uusia mahdollisuuksia olla mukana esimerkiksi maailman arvostetuimman kokkikilpailu Bocuse D’or:in toiminnassa ja toimimalla asiantuntijana horeca-alan julkaisuissa. 

Miten päädyit Fredmanille töihin?  

Olin aikaisemmin Fredmanin asiakas. Työskentelin tuolloin Restel Oy:ssä, vastuullani reilun 100 keittiön prosessit, omavalvonta ja kehitys. Restel oli ensimmäinen iso ketjuasiakas Chefstein®-palvelun edeltäjän, Fredman Pro:n käyttäjänä. Se toi hyvässä mielessä myös paljon kehitettävää ja toiveita palvelun toimintaan. Olin mukana Fredmanin kehitystiimissä asiakkaan äänenä kehittämässä alaa sekä sovellusta. Yhtenä kauniina päivänä muutuin palautteen antajasta palautteen vastaanottajaksi ja ura Fredmanilla alkoi. 

Työssäsi olet tekemisissä erilaisten ruoka- ja ravintola-alan ammattilaisten kanssa. Millaisia ovat ammatilliset tähtihetket, joita voit asiakkaillesi loihtia yhdistämällä oman osaamisesi, Fredmanin ammattilaistyövälineet ja Chefstein-palvelun? 

Viimeiset 10 vuotta olen työssäni paasannut tehokkuudesta ja keittiöprossien järkeistämisestä. Palkitsevinta on yhteistyö asiakkaan kanssa kohti digitaalista ja ruokaturvallista ammattikeittiötä. Mottoni on, että digihyppyä keittiössä ei kannata lähteä tekemään, jos ei ensin halua lähteä tekemään muutosta. Se tarkoittaa uutta asennetta, uusia toimintatapoja, uuden oppimista. Parasta on saada asiakas oivaltamaan, mistä Chefstein®-palvelussamme on kyse ja miten se oikeasti auttaa arjessa. Sen jälkeen pääsemme yhdessä kiinni arjen tekemiseen ja muokkaamaan sitä kohti digiloikkaa. Tässä voin hyödyntää yli 20 vuoden työuraani ja omia kokemuksia palvelustamme. 

Kolme parasta asiaa Fredmanilla työskentelyssä? 
Millainen ruoka inspiroi sinua eniten tällä hetkellä ja miksi? 

Kunnon kotiruoka! Välillä minulla kyllä lähtee laukkaamaan kotikeittiössäkin ja usein silloin suunnataan aasialaisten makujen maailmaan. Sopivasti potkua ja kauniita värejä tuo piristystä arjen harmauteen. Erikseen on tilanteet, kun kotiimme saapuu vieraita. Silloin kaivetaan ne kuuluisat kokkiveitset ja pinsetit ylähyllyltä ja alkaa tykitys kuin ravintolakeittiössä konsanaan. 

Tutustu muihin työntekijätarinoihimme!

Lue lisää