Fredmanilaiset esittäytyvät: Meri Lamminen

Olemme ylpeitä korkeasta toimitusvarmuudestamme ja sen eteen teemme asiakaspalvelussakin päivittäin töitä. Mukavat työkaverit ja rento työilmapiiri ovat minulle todella tärkeitä asioita työssä, hyvässä porukassa vaikeammatkin päivät tuntuvat paremmilta.

Toimitusketjukoordinaattorina työskentelevä Meri Lamminen kertoo työstään Fredmanin asiakaspalvelussa. Työpäivät ovat vaihtelevia ja tilanteet saattavat muuttua nopeastikin, jolloin monesti tarvitaan kykyä asettua asiakkaan asemaan. Meri pitää ihmisten kanssa jutustelusta ja kokee, että aito halu auttaa asiakasta näkyy lopputuloksessa. Asiakkaalta saatu kiitos on ehdottomasti parasta palautetta, sanoo Meri.

Meri Lamminen työskentelee toimitusketjukoordinaattorina

 

Olet vuoden verran työskennellyt Fredmanilla asiakaspalvelussa, miten on vuosi sujunut?

Viime syksynä (2022) tosiaan huomasin, että Fredman hakee työntekijää asiakaspalvelutiimiin. Kiinnostuin mahdollisuudesta, pistin hakemuksen sisään ja nyt olen työskennellyt täällä vuoden verran. Minulla ei ollut aiempaa työkokemusta juuri tehdas-/tuotantoympäristöstä tai asiakaspalvelusta tilaus-toimitusketjun hallintaan liittyen, joten alkuun uusi työ jännitti tosi paljon. Hyvällä perehdytyksellä pääsin kuitenkin nopeasti kiinni uuteen työympäristöön ja työtehtäviin. Ensimmäisen vuoteni Fredmanilla on ollut kovin antoisa, olen oppinut ihan hirveästi uutta ja kehittynyt työntekijänä.

Kertoisitko hieman mitä kaikkea asiakaspalvelutiimin vastuisiin kuuluu?

Työskentelen konseptituotteidemme asiakaspalvelutiimissä tehtaamme yhteydessä Rauman Lapissa. Vastaamme tuotteisiimme liittyvästä asiakaspalvelusta, johon kuuluu esimerkiksi tuoteneuvonta ynnä muut tuotteitamme koskevien yhteydenottojen hoitaminen sekä tuotereklamaatioiden käsittely. Tiimimme vastaa myyntitilausten hallinnasta niin kotimaan kuin vientimyynnin osalta. Työssämme olemme jatkuvassa vuorovaikutuksessa asiakkaidemme ja kuljetusyhtiöiden kanssa, jotta tilaus-toimitusketju sujuu toivotusti. Olemme ylpeitä korkeasta toimitusvarmuudestamme ja sen eteen teemme päivittäin töitä. Tiivis yhteistyö myös meidän oman myyntitiimimme, tuotantomme ja varastomme kanssa kuuluu kokonaisuuteen.

Olet toiminut asiakaspalvelussa myös ennen Fredmania. Mikä asiakaspalvelussa kiehtoo?

Parasta asiakaspalvelussa on saada luoda asiakkaille positiivisia palvelukokemuksia. Asiakkaan kiitos on paras palaute, jonka asiakaspalvelija voi saada. Pidän ihmisten kanssa jutustelusta ja asiakaspalvelutyössä pääsen tekemään sitä päivittäin.

Mistä on hyvät asiakaspalvelijat tehty?

Positiivisesta asenteesta, ystävällisyydestä ja hyvistä vuorovaikutustaidoista. Toisinaan tarvitaan myös kärsivällisyyttä ja empatiakykyä. Hyvältä asiakaspalvelijalta vaaditaan aitoa halua olla avuksi ja löytää yhdessä asiakkaan kanssa ratkaisut eri tilanteisiin.

Mitkä asiat tuovat iloa työssäsi?

Mukavat työkaverit ja rento työilmapiiri ovat minulle todella tärkeitä asioita työssä, hyvässä porukassa vaikeammatkin päivät tuntuvat paremmilta. Tykkään vaihtelevasta työstäni, päivät voivat olla hyvinkin erilaisia ja tilanteet voivat muuttua nopeasti. Onnistuneet asiakaskohtaamiset ovat todellisia ilon hetkiä: tuntuu hyvältä huomata, että asiakas on ollut tyytyväinen saamaansa palveluun.

Mitkä asiat ovat sinulle merkityksellisiä vapaa-ajallasi?

Perheen ja ystävien kanssa vietetty aika sekä hyvä ruoka. Uusimpana villityksenä arkeeni on tullut myös shuffle-tanssi, joka on vienyt täysin mennessään.

Tutustu muihin työntekijätarinoihimme!

Lue lisää