TERVETULOA FREDMAN PRON KÄYTTÄJÄSIVUILLE

FREDMAN PRO -KÄYTTÄJÄLLE

Löydät tältä sivulta vinkkejä palvelun käyttöön sekä asiakastuen yhteystiedot

Katso videoilta, kuinka Fredman Pro mobiilisovellus toimii

FREDMAN PRO VIDEOT

Katso videot

SIIRRY OMALLE FREDMAN PRO SIVULLESI

Kirjaudu sisään

KALIBROINTI JA HUOLTO

Yhteystiedot

USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET

Löydät alta vastauksia useimmiten kysyttyihin kysymyksiin.

Olen kuullut, että palveluun on tullut uudistuksia. Mitä ne ovat?

Fredman Pro -palvelun voi nyt päivittää uudenlaiseen, ennennäkemättömän kattavaan ammattikeittiöiden digitaaliseen palveluun, joka vastaa keittiön uniikkeihin muuttuviin tarpeisiin. Uuden palvelumme nimi on Chefstein®. Kehitimme uuden Chefstein®-palvelun asiakkaidemme tarpeiden ja palautteiden pohjalta.

Chefstein® kokoaa yhteen keittiön kriittiset toimenpiteet ja tiedon tehtävien organisoinnista, ruokaturvallisuudesta, hygieniasta ja hävikistä. Sen visuaalinen ilme, raportointi ja analysointikyky lisää toiminnan tarkkuutta ja tehokkuutta. Chefstein® asiakkaamme kertovat, että henkilökunta pystyy paremmin keskittymään heille tärkeimpiin tehtäviin uusien ominaisuuksien myötä.

Toimenpiteiden ja mittausten kirjaaminen tapahtuu entiseen tapaan tabletin, älypuhelimen tai tietokoneen kautta, mutta Chefstein® on entistä selkeämpi ja helpompi käyttää ja se toimii nopeammin. Siinä on loistavat uudet ominaisuudet muun muassa hävikin, hygienian ja useiden eri kirjattujen ja mitattujen tehtävien seuraamiseen. Useita toimintoja, kuten esimerkiksi jäähdytyksen seuranta, on kehitetty edistyksellisiksi ja aidosti keittiötä hyödyntäviksi ominaisuuksiksi.

Chefstein® on siis älykkäämpi, helpompi ja kattavampi, kuin Fredman Pro. Chefsteinin saa käyttöön olemassa olevia sensoreita hyödyntäen ja palveluun on huomattavasti yksinkertaisempaa luoda oman keittiön seuranta ja tapahtumat.

Chefstein® antaa mahdollisuuden myös työntekijöiden ja asiakkaiden turvallisuuden tunteen vaalimiseen. Ohjeita poikkeustilanteissa - esim. COVID19 - voi hyvin toteuttaa nyt myös kuvin ja viestiä uusimmat toimenpiteet useampaan keittiöön samaan aikaan.

Kerromme mielellämme lisää Chefstein®:sta ja sen hyödyistä. Halutessanne voitte varata meiltä demon. Esittelyssä näytämme, miten helposti kaikki toimii ja käymme läpi uuden palvelun käyttöönoton. Vaihtoehtoisesti voit laittaa meille asiasta viestiä osoitteeseen: support@fredmangroup.com

Lisätietoa uudesta Chefstein®-palvelustamme löydät täältä.

Lue lisää kysymyksiä selaamalla alaspäin.

Haluan uuden Chefstein®-palvelun käyttöön heti. Mitä teen?

Palvelun käyttöönottomatka alkaa siitä, että

• varaat Chefstein®-palvelun esittelyajan eli demon

• laitat meille asiasta viestiä osoitteeseen: support@fredmangroup.com

• voit myös soittaa numeroon +358 10 411 0680

Kerromme miten Chefstein® –palvelu tulee hyödyntämään juuri sinun keittiösi muuttuvia tarpeita ja mitä uusia ominaisuuksia se tuo tullessaan. Varaudu kertomaan meille tavoitteesi ja ne asiat, joihin tarvitset ratkaisun.

Lue lisää kysymyksiä selaamalla alaspäin.

Olen unohtanut salasanan. Miten toimin?

Voit tilata uuden salasanan sekä verkkopalvelun että mobiilisovelluksen kirjautumissivulta kohdasta ”Unohditko salasanasi”.

Verkkopalvelun kirjautumissivulle pääset täältä. Mobiilisovelluksen kirjautumissivun saat näkyviin, kun klikkaat Fredman Pro -sovelluksen auki puhelimestasi tai tabletiltasi. Kirjoita kenttään käyttäjätunnuksesi ja klikkaa Lähetä sähköpostia.

Vaihda salasana viestin ohjeen mukaan. Jos viesti ei näy Saapuneet-kansiossa, kannattaa tarkistaa roskapostikansio. Huomioithan, että salasanan vaihto-ohjeet tulevat käyttäjätunnuksesi taustalle liitettyyn sähköpostiosoitteeseen. Tietoturvasyistä asiakaspalvelumme ei valitettavasti voi uusia salasanaa sinun puolestasi.

Jos käyttäjätunnukseesi tai sähköpostiosoitteesi on tullut muutoksia, etkä pysty tilamaan uutta salasanaa otathan yhteyttä ensisijaisesti oman organisaatiosi pääkäyttäjään. Mikäli pääkäyttäjä ei pääse tekemään muutoksia, voit tilata muutoksen Fredman Pro asiakastuesta support@fredmangroup.com.

Lue lisää kysymyksiä selaamalla alaspäin.

Muistan nykyisen salasanani, mutta haluan vaihtaa sen

• Kirjaudu Fredman Pro -verkkopalveluun. Verkkopalvelun kirjautumissivulle pääset täältä.

• Klikkaa Asetukset ja sen valitse Omat asetukset

• Omissa asetuksissa näet Salasanan vaihto -kohdan, josta voit muuttaa salasanan haluamaksesi

• Vinkki! Tässä samassa valikossa voit vaihtaa myös käyttäjätunnukseen liitetyn sähköpostiosoitteen

Lue lisää kysymyksiä selaamalla alaspäin.

Kirjautuminen ei onnistu Fredman Pro -palveluun. Mitä teen?

Tarkista, että käyttämäsi salasana ei ole muuttunut. Seuraa, ettei salasanaan jää ylimääräisiä välilyöntejä eikä pisteitä, ja isot ja pienet kirjaimet ovat oikein (mobiilissa automaattinen tekstinsyöttö saattaa muuttaa kirjoitusmuotoa). Tarkista myös, että käyttämäsi tunnus on oikein.

Yrityksesi pääkäyttäjä pystyy tarkistamaan käyttäjätunnuksesi, mikäli se on päässyt unohtumaan. Jos epäilet unohtaneesi salasanan, ja se on henkilökohtainen, voit pyytää verkkopalvelun tai mobiilisovelluksen kautta uuden. Katso ylempää vastaus ”Olen unohtanut salasanani. Miten toimin?” -kysymykseen.

Sovellus vaatii toimiakseen internet-yhteyden. Mikäli kirjautuminen ei onnistu edellä mainittujen ohjeiden avulla, tarkista verkkoyhteyden tila.

Lue lisää kysymyksiä selaamalla alaspäin.

Käsimittalaite ei yhdisty tai mittaustapahtuma katkeaa. Mitä teen?

Fredman käsimittalaitteet yhdistyvät Fredman Pro -mobiilisovellukseen Bluetooth-yhteydellä. Käsimittalaitteet eivät vaadi erillistä paritusta, vaan ne yhdistyvät automaattisesti, kun sovelluksesta aktivoidaan oikea mittaustehtävä ja mittalaite käynnistetään.  Mobiilisovellus vaatii toimiakseen myös internet-yhteyttä. Häiriö Bluetooth- tai verkkoyhteyksissä voivat vaikuttaa mittauksen sujuvuuteen ja palvelun käyttöön. 

Yleistä

• Työtilassa voi olla langattomia esteitä.

• Sijaintisi rakennuksessa ja ympäröivät tekniset laitteet voivat vaikuttaa Wi-Fi -ja Bluetooth-yhteyksien toimintaan. Esimerkkejä langattomista esteistä: mikroaaltolähettimet, langattomat kamerat, murtohälytinlaitteet, sälekaihtimet, selektiivilasit (ikkunat)

 Vinkit:

1. Sammuta mobiililaite, ja käynnistä uudelleen PIN-koodia käyttäen

2. Poista Fredman Pro applikaatio puhelimesta tai tabletista ja lataa se uudelleen. Pääset lataamaan Fredman Pro -applikaation Google Play -kaupasta tai AppStoresta.

3. Tarkista, mitä yhteyttä laitteesi käyttää. Yhteys on joko Wi-Fi tai Mobiilidata. Vaihda yhteyttä tarvittaessa. Jos mobiilidata on käytössä, Wi-Fi kannattaa ottaa pois päältä (Wi-Fi on voimakkaampi yhteys, jota laite pyrkii ensisijaisesti käyttämään, jos Wi-Fi on huonolaatuinen, se ajaa hyvän mobiilidatan ohi ja hidastaa toimivuutta).

4. Jos kuuluvuus mobiiliverkossa on huono, voi koittaa vaihtaa mobiilidatasta verkkoasetusta, sillä joissain tiloissa 3G toimii paremmin kuin 4G. Verkon pääset vaihtamaan Asetukset -valikon kautta.

5. Sammutetaan mobiililaitteesta Bluetooth-yhteys ja laitetaan uudelleen päälle

6. Fredman Pro:lle tulee antaa lupa käyttää sijaintia. Tarkista, että sijaintitoiminnot ovat päällä.

7. Testataan toimivuutta pihalla tai avoimen ikkunan luona.

Lue lisää kysymyksiä selaamalla alaspäin.

Kylmiössäni on ylärajahälytyksiä usein. Mikä avuksi?

Kylmätilalähetin mittaa elintarvikkeiden ympärillä olevaa lämpötilaa ja aktivoi hälytyksen, jos ruokaturvallisuus on vaarassa. Hälytyksen syntyminen kertoo, että jotain on vialla ja indikoi tarvetta selvittää, miksi lämpötila kylmäkaapissa nousee.

Palvelu muodostaa hälytyksen, kun se huomaa poikkeavaa lämpötilaa kylmäkaapin sisällä. Hälytys aktivoituu tyypillisesti 3 tunnin kuluttua siitä, kun palvelu on huomannut poikkeaman. Viiveaikaa kutsutaan hälytysviiveeksi ja viive määritellään omavalvontasuunnitelmassa. Hälytysviiveen tarkoitus on suodattaa pois normaalista käytöstä johtuvat lämpötilan vaihtelut, jotka voivat syntyä esim. kuorman purkamisesta.

Hyödyllisiä vinkkejä

Mikäli toteat, että kylmäkaappi ei ole rikki eikä huollon tarpeessa tarkasta seuraavat asiat:

• llman pitäisi päästä kiertämään vapaasti kylmälaitteessa, elintarvikkeiden ja lähettimen ympärillä. Vain oikeanlainen ilmankierto kaapin sisällä takaa sen, että viileä ilma pääsee ympäröimään kaikki elintarvikkeet.

• Pidä tiivisteet ehjinä ja puhtaina.

• Kesäaikana lämmintä huoneilmaa pääsee kylmäkaappiin herkemmin kuin talvella. Jos kylmäkaappi on liian täynnä, kylmäaineet ovat vähissä tai kylmälaite on vanha, ei kylmälaite välttämättä toimi optimaalisesti ja lämmin ilma voi jäädä kaapin sisälle liian pitkäksi aikaa.

• Tarkista myös, että Fredman kylmätilalähetin on paikassa mihin se on alun perin asennettu. Aseta lähetin kylmäkoneen korvausilman oton puolelle (lämpimin paikka). Lähetin ei saa olla suoraan kylmälaitteen puhalluksen edessä.

Lue lisää kysymyksiä selaamalla alaspäin.

Kylmätilalähetin ilmoittaa "mitta-arvot puuttuvat kanavalta" –hälytystä. Mitä se tarkoittaa?

Mitta-arvot puuttuvat kanavalta -hälytys syntyy, kun mittaustulokset eivät siirry Fredman Pro-verkkopalveluun. Ongelma voi johtua häiriöstä radiosignaalissa tai kosketushäiriöstä lähetinosissa. Jos hälytys ilmenee kaikilla mittauspisteillä, silloin tukiasema ei saa välttämättä virtaa. 

Varmista, että tukiasema (keskusyksikkö) ja/tai toistin saavat verkkovirtaa (töpselit ovat seinässä).

Tukiasema on seinässä oleva musta laite. Toistin muistuttaa kylmälaitteessa olevaa mittalaitetta, mutta sijaitsee aina kylmälaitteen ulkopuolella ja tarvitsee verkkovirtaa toimiakseen. 

Varmista, että mittalaite ja tuotteet on asetettu niin, ettei kuuluvuus vaarannu: kylmätilalähettimen välitön läheisyys on pidettävä vapaana tavarasta. Varmista, että mikään tuote ei paina kylmätilalähettimen mustaa antennia kylmälaitteen seinämää vasten.

Kyseessä voi olla myös kylmätilalähettimien osien kosketushäiriöstä. Voit kokeilla kiinnittää lähettimen mittapään uudelleen. Se tapahtuu seuraavasti:

• Pidä kiinni radiopäästä eli lähettimen keskimmäisestä osasta

• Paina lukitussalpoja yhtä aikaa

• Vedä mittapäätä alaspäin

• Heiluta mittapäätä tarvittaessa varovasti puolelta toiselle

• Työnnä mittapää takaisin radiopäähän koskematta lukitussalpoihin. Kuulet napsahduksen, kun mittapää on paikallaan

Lue lisää kysymyksiä selaamalla alaspäin.

Miten toimin hälytysten ja päivystysten kanssa lomieni aikaan?

Fredman Pro hälytykset ja päivystykset voi ajastaa ja ohjata eri henkilöille verkkosovelluksesta. Jos olet pääkäyttäjä, voit luoda omat päivystysajat verkkopalvelussa siellä olevaan kalenteriin asetukset-välilehden kautta. Jos sinulla ei ole tallennusoikeuksia, voit pyytää yrityksesi pääkäyttäjää luomaan sinulle vuorot.

Päivystysasetusten muokkausohje

Peruskäyttäjät voivat muokata omia päivystysasetuksiaan, jos peruskäyttäjällä on päivystysoikeudet.

Ylläpitäjäkäyttäjät voivat muokata myös muiden käyttäjien päivystysasetuksia ja lisätä päivystysoikeuksia peruskäyttäjille.

1. Jos olet peruskäyttäjä: Päivystykset -> Omat asetukset -> Päivystysasetukset

2. Jos olet ylläpitäjä: Asetukset -> Käyttäjät -> Muokkaa päivystystä

3. Täytä puhelinnumero, jos hälytysviestit halutaan tekstiviesteinä. Huom: lisämaksullinen ominaisuus. Ota tarvittaessa yhteyttä jälleenmyyjääsi, jos haluat ominaisuuden käyttöösi. Puhelinnumero täytetään +358 -muodossa

4. Täytä sähköpostiosoite sille tarkoitettuun kenttään, mikäli hälytyksistä halutaan sähköpostiviesti ja /tai tekstiviestipalvelu ei ole yrityksellänne käytössä.

5. Laita lähetysviiveeksi 0: tämä on aika jolloin hälytys syntyy kun 180 minuuttia on kulunut

6. Aktiivisuus: valitse haluamasi aktiivisuus

a. Aina aktiivinen = hälytysviestit lähtevät 24/7

b. Aktiivinen aikataulun mukaan = määrittele kohtaan ”Päivystysaikataulu”, milloin hälytysviestit lähtevät

c. Ei aktiivinen = hälytysviestit eivät lähde milloinkaan

7. Hälyttävät kohteet: siirrä nuolinäppäimillä ”Valitut kohteet” –kenttään ne kohteet, joista haluat hälytysviestit

8. TallennaKalenterointi

1. Jos valitsit ”Aktiivinen aikataulun mukaan”, määrittele päivystysaikataulu kalenteriin

2. Klikkaa päivystysaikataulukalenteria hiiren vasemmalla näppäimellä ja saat kentän jonne voit ajastuksen syöttää

3. Anna päivystykselle otsikko joka viittaa minne hälytys menee

4. Anna alku- ja loppu-ajankohta

5. Valitse toistuvuus (ei toistu / päivittäin / viikoittain /kuukausittain)

6. TallennaTarkistus

• Tarkista kalenterista päivystyksen ajankohta. Muokkaa tarvittaessa klikkaamalla päivystystä kalenterista.

• Huom: jatkuvat päivystykset eivät näy kalenterissa.Lue lisää kysymyksiä selaamalla alaspäin.

Onko Fredman Pro -palvelun käyttöön liittyen saatavilla valmennusta?

Tarjoamme koulutusta nykyisestä Fredman Pro -palvelusta asiakkaiden tarpeiden mukaisesti Teamsin välityksellä tai paikan päällä.

Mikäli olet kiinnostunut räätälöidystä valmennuksesta, pyydäthän valmennustarjouksen lähettämällä viestiä osoitteeseen support@fredmangroup.com.

Toivottavasti kaikista vastauksista oli sinulle hyötyä! Jos et saanut vastauksia aiheisiin, joita halusit kysyä, kerro siitä meille. Voit laittaa kysymyksesi meille sähköpostiin support@fredmangroup.com otsikolla: Puuttuva UKK Fredman Pro asiakkaille.

Terveisin,

Fredman Customer Care- tiimi

Oma Fredman Pro -näkymäsi

Kirjaudu sisään

Fredman Group