TERVETULOA FREDMAN PRON KÄYTTÄJÄSIVUILLE

FREDMAN PRO -KÄYTTÄJÄLLE

Löydät tältä sivulta vinkkejä palvelun käyttöön sekä asiakastuen yhteystiedot

Katso videoilta, kuinka Fredman Pro mobiilisovellus toimii

FREDMAN PRO VIDEOT

Katso videot

SIIRRY OMALLE FREDMAN PRO SIVULLESI

Kirjaudu sisään

KALIBROINTI JA HUOLTO

Yhteystiedot

USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET

Löydät alta vastauksia useimmiten kysyttyihin kysymyksiin.

Olen kuullut, että palveluun on tullut uudistuksia. Mitä ne ovat?

Fredman Pro -palvelumme on uudistunut ja saatavilla on uuden sukupolven palvelu. Uusi palvelu on nimeltään Chefstein®. Uudessa palvelussa on paljon tuttua, mutta myös runsaasti uutta.

Lisätietoa uudesta Chefstein®-palvelustamme löydät täältä.

Myös asiakaspäällikkömme kertovat siitä sinulle mielellään lisää, joten ota yhteyttä tai jätä yhteydenottopyyntö!

Olen unohtanut salasanan. Miten toimin?

Voit tilata uuden salasanan sekä verkkopalvelun että mobiilisovelluksen kirjautumissivulta kohdasta ”Unohditko salasanasi”.

Verkkopalvelun kirjautumissivulle pääset täältä. Mobiilisovelluksen kirjautumissivun saat näkyviin, kun klikkaat Fredman Pro -sovelluksen auki puhelimestasi tai tabletiltasi.

Lähetämme salasanan käyttäjätunnukseesi liitettyyn sähköpostiosoitteeseen. Tietoturvasyistä asiakaspalvelumme ei valitettavasti voi uusia salasanaa sinun puolestasi. Jos käyttäjätunnukseesi tai sähköpostiosoitteesi on tullut muutoksia, otahan yhteyttä oman organisaatiosi pääkäyttäjään.

Mikäli pääkäyttäjä ei ole tavoitettavissa, voit olla yhteydessä Fredman Pro asiakastukeen support@fredmangroup.com

Muistan nykyisen salasanani, mutta haluan vaihtaa sen

• Kirjaudu Fredman Pro -verkkopalveluun. Verkkopalvelun kirjautumissivulle pääset täältä.

• Klikkaa Asetukset ja sen valitse Omat asetukset

• Omissa asetuksissa näet Salasanan vaihto -kohdan, josta voit muuttaa salasanan haluamaksesi

• Vinkki! Tässä samassa valikossa voit vaihtaa myös käyttäjätunnukseen liitetyn sähköpostiosoitteen

Kirjautuminen ei onnistu Fredman Pro -palveluun. Mitä teen?

Tarkista, että käyttämäsi salasana ei ole muuttunut, jos käytät yhteistä jaettua käyttäjätunnusta. Seuraa, ettei salasanaan jää ylimääräisiä välilyöntejä eikä pisteitä, ja isot ja pienet kirjaimet ovat oikein (mobiilissa automaattinen tekstinsyöttö saattaa muuttaa kirjoitusmuotoa). Tarkista myös, että käyttämäsi tunnus on oikein. Yrityksesi pääkäyttäjä pystyy tarkistamaan käyttäjätunnuksesi, mikäli se on päässyt unohtumaan.

Jos epäilet unohtaneesi salasanan, ja se on henkilökohtainen, voit pyytää verkkopalvelun tai mobiilisovelluksen kautta uuden. Katso ylempää vastaus ”Olen unohtanut salasanani. Miten toimin?” -kysymykseen.

Sovellus vaatii toimiakseen internet-yhteyden. Mikäli kirjautuminen ei onnistu edellä mainittujen ohjeiden avulla, tarkista verkkoyhteyden tila.

Mittalaite ei yhdisty mobiilisovellukseen. Mitä teen?

Fredman käsimittalaitteet (mittapiikki, infrapunamittari ja hygieniamittari) toimivat ja yhdistyvät mobiilisovellukseen Bluetooth yhteydellä. Fredman Pro mobiilisovellus vaatii toimiakseen internet yhteyttä ja yhteyden laatu vaikuttaa palvelun nopeuteen. Sijaintisi rakennuksessa ja ympäröivät tekniset laitteet voivat vaikuttaa internet ja Bluetooth-yhteyksien toimintaan. Lue alla olevasta listasta vinkit, jos mittaustapahtumassa on hidastelua tai katkoksia toistuvasti.

Vinkit:

1. Sammuta mobiililaite, ja käynnistä uudelleen PIN-koodia käyttäen

2. Poista Fredman Pro -applikaatio puhelimesta tai tabletista ja lataa se uudelleen. Pääset lataamaan Fredman Pro -applikaation Google Play -kaupasta tai AppStoresta

3. Tarkista, mitä yhteyttä laitteesi käyttää. Yhteys on joko Wi-Fi tai Mobiilidata. Vaihda yhteyttä tarvittaessa. Jos mobiilidata on käytössä, Wi-Fi kannattaa ottaa pois päältä (Wi-Fi on voimakkaampi yhteys, jota laite pyrkii ensisijaisesti käyttämään ja jos Wi-Fi on huonolaatuinen, se ajaa hyvän mobiilidatan ohi ja hidastaa toimivuutta)

4. Jos kuuluvuus mobiiliverkossa on huono, voit koittaa vaihtaa mobiilidatasta verkkoasetusta, sillä joissain tiloissa 3G toimii paremmin kuin 4G. Verkon pääset vaihtamaan Asetukset -valikon kautta

5. Sammutetaan mobiililaitteesta Bluetooth-yhteys ja laitetaan uudelleen päälle

6. .Fredman Pro:lle tulee antaa lupa käyttää sijaintia. Tarkista, että sijaintitoiminnot ovat päällä

7. Testataan toimivuutta pihalla tai avoimen ikkunan luona

Kylmiössäni on ylärajahälytys. Mikä avuksi?

Fredman Pro –palvelun tärkein tehtävä on varmistaa ruokaturvallisuus ja minimoida hävikin syntymistä säilytyksessä. Lähetin valvoo puolestasi mitaten koko ajan kylmälaitteiden sisälämpötilaa ja tallentaa tiedon puolestasi. Siksi järjestelmäämme tulee aina hälytys, kun ruokaturvallisuus on vaarantumassa.

• Fredman Pro -lähetin asennetaan siten, että se mittaa elintarvikkeita ympäröivän ilman lämpötilaa kylmäkaapin sisällä

• Palvelussa näytetään keskiarvolukemaa, eikä se siten ole suoraan verrannollinen laitteen oman kaapin ulkopuolella olevaan mittariin

• Hälytys Fredman Pro -palveluun muodostuu, kun kylmälaiteen sisälämpötila on ollut asetettujen rajojen ulkopuolella liian pitkään. Tyypillinen hälytysviive on 3 tuntia niissä elintarvikkeissa, jotka kestävät hyvin lämpötilan vaihteluja (viive määräytyy omavalvontasuunnitelman mukaisesti) • Hälytysviiveen ansiosta normaali käyttö (esim. kuorman purku, oven avaus) ei aiheuta hälytyksiä, jos kylmälaite toimii ja on kunnossa

Vinkki: Tarkista, että ilma kiertää vapaasti kylmälaitteiden sisällä elintarvikkeiden ympärillä. Lähettimen ympärillä tulee olla ilmankiertotilaa, se on juuri sitä ilmaa, joka kertoo missä lämpötilassa elintarvikkeet ovat. Siivoa kylmäkaappeja säännöllisesti ja huollata niitä. Varmista, että kylmäkaapit eivät ole liian täynnä

Lähetin ilmoittaa "mitta-arvot puuttuvat kanavalta". Mitä se tarkoittaa?

Mitta-arvot puuttuvat kanavalta -hälytys syntyy, jos mittaustulokset eivät siirry Fredman Pro-palveluun. Lähettimet käyttävät tiedon siirtämiseen radioteknologiaa ja kokonaisuus tarvitsee myös verkkovirtaa.  

• Jos hälytys ilmenee kaikissa kiinteissä lähettimissä, varmista, että keskusyksikkö ja/tai toistin saavat verkkovirtaa (töpselit ovat seinässä)  

• Jos hälytys ilmenee yksittäisessä lähettimessä voi syynä olla heikko radiokuuluvuus (signaali häiriintyy esim. Metallikosketuksesta) tai kosketushäiriö (jos osat ovat huonosti kiinni toisissaan)   

• Varmista, että mittalaite ja tuotteet on asetettu niin, ettei kuuluvuus vaarannu: lähettimen välitön läheisyys on pidettävä vapaana tavarasta  

• Varmista, että mikään tuote ei paina lähettimen mustaa antennia esim. kylmälaitteen seinämää vasten

Oma Fredman Pro -näkymäsi

Kirjaudu sisään

Fredman Group