Hävikinhallinta

Tapoja vähentää ja hallita hävikkiä on monia. Ratkaisemme tätä aikamme valtavaa ammattikeittiöiden haastetta sekä tuotteillamme että digitaalisesti Chefstein®-palvelumme avulla, jota täydentävät erilaiset hävikkivaakaratkaisut. Kun tiedät mitä ja miksi, tiedät miten vähentää hävikkiä ja samalla säästää rahaa.

Puolet pois

  • Suomi on sitoutunut puolittamaan ruokahävikin 2030 mennessä.
  • Jätelaki (2022) edellyttää kirjaamaan syömäkelpoisen biojätteen määrän, mikäli sitä syntyy yli 10 kiloa viikossa
  • Tavoitteeseen pääseminen vaatii toimia elintarvikeketjun kaikissa vaiheissa.
  • Vain mittaamalla voit seurata luotettavasti eri hävikkivirtoja. Tulokset näkyvät viivan alla ja yritysmielikuvassa, myös maapallo kiittää.

Valmista, kuljeta ja säilytä oikein

Hävikin taklaaminen lähtee sujuvasta arjesta ja selkeistä prosesseista. Kun kaikki henkilökunnan jäsenet tiedostavat oman vastuunsa ja toimintatavat hävikin vähentämiseksi, ollaan jo pitkällä. Meiltä löytyy ratkaisut mm:

  • Säilytä oikein. Eli tiiviit rasiat, laadukkaat pakastuspussit, vakumointi ja Comple-konsepti, jolla pakkaat isommatkin määrät helposti ja vaikka suoraan myyntitiskiin.
  • Valmista oikein. Hyvä keittiöhygienia on osa hävikin vähentämistä. Suojaa pinnat, kun käsittelet kanaa tai kalaa ja Caritalla siivoat kaikki pinnat helposti & nopeasti.
  • Vähennä valmistushävikkiä  suojaamalla GN-vuoat Pansaverillä. Säästät jopa yhden annoksen per GN 1/1 vuoka ja tiskaaminen helpottuu, kun vuoassa on vähemmän rasvaa.
  • Kuljeta oikein. Kun tilattu ruoka saapuu asiakkaallesi lämpimänä ja sellaisena kuin olit suunnitellut, niin se ei päädy hävikkiin. Laadukkaat Complen rasiat ja kuljetuslaatikot auttavat tässä.

Chefstein®

”Vähennä ruokahävikkiä ja säästä samalla rahaa ja luontoa” on tärkeä tavoite. Chefstein-palvelun hävikkiratkaisu kertoo, miten ja miksi ruokahävikkiä syntyy ammattikeittiössä. Arvokkaan tiedon pohjalta on helppoa tehdä kestäviä ja kannattavia päätöksiä ruokahävikin vähentämiseksi keittiön arjessa.

Chefstein® hävikkivaaka

Älykästä hävikin seurantaa gramman ja euron tarkkuudella. Chefstein® hävikkivaaka sijoittuu huomaamattomasti olemassa olevien ammattikeittiön jäteastioiden alle. Ei siis muutoksia keittiön rutiineihin. Ainoastaan uutta, arvokasta tietoa, jonka pohjalta vähentää ruokahävikkiä suunnitelmallisesti.

Ota yhteyttä!

Haluatko kuulla lisää, miten Fredman voi auttaa sinua hävikinhallinnassa?

Ota yhteyttä