Rauman tehdas

Ympäristöystävällistä tuotantoa Raumalla


Toimintamme sydän sijaitsee Raumalla, Satakunnan maakunnassa Lapissa. Siellä valmistamme noin 50 ammattilaisen voimin elintarviketurvallisia ja korkealaatuisia tarvikkeita ruoanvalmistukseen, säilytykseen, kuljetukseen ja puhdistamiseen. Tuotanto siirtyi nykyisiin, entisen tuulilasitehtaan, tiloihin vuonna 1998. Tehtaan yhteydessä palvelee myös tehtaanmyymälämme.

Oman tuotannon lisäksi moderni varasto mahdollistaa asiakkaille erinomaisen toimitusvarmuuden ja nopean toimituksen.  

Fredman-tuotteissa käytetään mahdollisimman ekologisia materiaaleja. Alihankinnoissa suosimme suomalaista aina, kun se on mahdollista. Teemme jatkuvasti töitä myös vastuullisuusvisiomme eteen, jotta vuoteen 2030 mennessä kaikki tuotteemme ovat sekä kierrätettäviä että valmistettu uusiutuvista materiaaleista. Tutustu tarkemmin vastuullisuustyöhömme.

Oman toiminnan päästöt ovat pienet

Oman toimintamme suorat päästöt sekä ostetun energian synnyttämät päästöt ovat pienet, yhteensä vain 0,07 % kokonaispäästöistä, eli 15, 48 t CO2e. Tuotantomme käy 100% uusiutuvalla energialla. Vuositasolla saamme keskimäärin viidenneksen tarvitsemastamme energiasta katettua omalla aurinkovoimalallamme. Lue lisää hiilijalanjäljestämme.


Fredman Group on Avainlippu -yritys ja monilla tuotteillamme on Avainlipputunnus. Avainlippu-tunnuksen on myöntänyt Fredmanille Suomalaisen Työn Liitto osoituksena kotimaassa tehdystä työstä, vastuullisuudesta ja suomalaisesta osaamisesta. Liitto myös valvoo tämän rekisteröidyn merkin käyttöä. Avainlippu voidaan myöntää tuotteelle tai palvelulle, jonka kotimaisuusaste on toimialasta riippuen vähintään 50 %.

Leivin- ja suodatinpaperituotteillemme, sekä Eko pakastus- ja paistopusseille on myönnetty Joutsenmerkki-tunnus. Joutsenmerkki myönnetään tuotteille, jotka edistävät kestävää kehitystä. Joutsenmerkki tuotteessa kertoo, että sen valmistus, käyttö ja hävittäminen kuluttavat ympäristöä vähemmän kuin muiden vastaavien tuotteiden. Joutsenmerkki myönnetään tuotteille ja palveluille, jotka täyttävät ympäristöasiantuntijoiden asettamat kriteerit.