Vastuullisuus

Meille Fredmanilla kestävän liiketoiminnan varmistaminen on paitsi mahdollisuus, myös perheyrityksemme tapa toimia jo sen perustamisesta lähtien. Huomioimme toiminnassamme niin sosiaalisen, taloudellisen kuin ympäristövastuun.

Teemme töitä sen eteen, että keittiöympäristöt olisivat vastuullisten tuotteiden ja digitaalisten ratkaisujen myötä ekologisempia, puhtaampia ja älykkäämpiä. Parannamme ammattikeittiöiden arkea ja toimintaa teknologian avulla. Ruokaturvallisuuden varmistaminen ja ruokahävikin vähentäminen ovat esimerkkejä globaaleista kestävyyshaasteita, joita pyrimme ratkaisemaan.

Olemme tehneet määrätietoisesti jo vuosia töitä oman tehtaamme hiilineutraalisuden saavuttamiseksi, ja alkuvuonna 2022 tämä tavoite toteutui. Vuonna 2023 suunnitelmissamme on Scope 3 -päästöjen laskeminen, ja konsernitason hiilineutraaliutta tavoittelemme vuoteen 2024 mennessä.

Tutustu vastuullisuuskatsaukseemme: Fredman Group Oy:n vastuullisuuskatsaus 2021

Vastuullisuusvisio 2030

Vastuullisuusvisiomme: 2030 mennessä kaikki tuotteemme ovat kierrätettäviä ja valmistettu uusiutuvista raaka-aineista. Matkaa tavoitteeseemme vielä on, mutta olemme hyvässä vauhdissa. Tuotteistamme 81 % on kierrätettäviä ja 46 % täysin visiomme mukaisia (11/2021).

YK:n kestävän kehityksen tavoitteet

Olemme sitoutuneet tukemaan kaikkia 17:ää YK:n kestävän kehityksen tavoitetta (Sustainability Development Goals, SDG) vastuullisuustyössämme.

Lisäksi olemme tunnistaneet neljä olennaisinta SDG-tavoitetta toimintamme ja sidosryhmiemme kannalta:

Tavoite 2


Poistaa nälkä, saavuttaa ruokaturvallisuus, parantaa ravitsemusta ja edistää kestävää maataloutta. Fredman Chefstein® -palvelumme lisää ruokaturvallisuutta ja vähentää ruokahävikkiä sitä käyttävien ruoka-alan toimijoiden toiminnan kautta kansainvälisesti.

Tavoite 8
Tavoite 8


Edistää talouskasvua, täyttä ja tuottavaa työllisyyttä sekä ihmisarvoisia työpaikkoja. Investoimme kotimaiseen tuotantoomme ja suosimme kotimaisia raaka-aineita. Työnantajana pidämme huolen omasta henkilökunnasta, ja teemme yhteistyötä oppilaitosten kanssa. Chefstein®-palvelumme mahdollistaa asiakkaillemme myös paremman tuottavuuden tason.

Tavoite 12


Varmistaa kulutus- ja tuotantotapojen kestävyys. Pyrimme valmistamaan ekologisia ja laadukkaita kulutustuotteita, sekä tarjoamaan kuluttajille mahdollisuuksia vaikuttaa omilla valinnoillaan. Vuoteen 2030 mennessä, tuotteemme ovat kierrätettäviä ja ne valmistetaan uusiutuvista materiaaleista.

Tavoite 13


Toimia kiireellisesti ilmastonmuutosta ja sen vaikutuksia vastaan. Ammattikeittiöiden digitaaliset palvelumme ja ekologiset ammatti- ja kuluttajatuotteet vähentävät hiilijalanjälkeämme. Vähennämme määrätietoisesti myös omia päästöjämme.

Ympäristövastuu

Lue lisää

Sosiaalinen vastuu

Lue lisää

Taloudellinen vastuu

Lue lisää

Roosa nauha

Roosa nauha on Fredmanille tärkein vuosittainen hyväntekeväisyyskohde.

Sertifikaatit

Fredman Group Oy:n yhtiöille on myönnetyt sertifikaatit ovat osa vastuullisuustyön johtamista, mutta myös osoitus sitoumuksestamme kestävään liiketoimintaan.

Lue lisää