Kategoria

 • Fredman
 • Fredmanin tehdas Raumalla on nyt hiilineutraali  

  Suomalaisen perheyrityksen Fredman Group Oy:n tehdas Raumalla on nyt hiilineutraali (Scope 1 & Scope 2). Tehtaalla valmistetaan kotikokkaajille ja keittiöammattilaisille vastuullisia ja elintarviketurvallisia keittiötarvikkeita. Kuluttajalle tunnettuja tuotteita ovat esimerkiksi suodatinpussit, Elmukelmu, leivinpaperi sekä pakastusrasiat.  Tehtaan hiilineutraalius on ensimmäinen askel kohti konsernitason hiilineutraaliutta. 

  Fredman kotikeittiöiden tuotteet
  Fredmanin tehtaalla valmistuvia kotikeittiön klassikkoja

  Vuonna 2021 tehtaan omasta toiminnasta aiheutuneet hiilidioksidipäästöt olivat erittäin alhaiset: 9,06 tonnia. Tehtaan energiamuotona käytetään omaa aurinkovoimalaa, sertifioitua tuulisähköä, hakelaitosta sekä aurinkokeräimiä.  

  Varalämmönlähteenä käytetystä kevyestä polttoöljystä aiheutuneet hiilidioksidipäästöt on kompensoitu kotimaan metsityshankkeella, istuttamalla uutta metsää entiselle turvesuoalueelle. Kumppanina päästölaskennassa ja kompensoinnissa toimi Ilmastoapu Oy.  

  Fredmanin koko arvoketjun päästöistä valtaosa syntyy oman toiminnan ulkopuolella erityisesti raaka-aineiden tuotannossa. Tämän takia yhtiö panostaakin kierrätettäviin ja uusiutuvista raaka-aineista valmistettuihin tuotteisiin. Esimerkiksi ainoat Suomessa valmistettavat suodatinpussit valmistetaan kiertotalousmenetelmin, jossa hävikkiä ei tule lainkaan. 

  -Selvitämme ensi vuoden aikana toimintamme Scope3-tason päästöt. Tavoitteenamme on vuonna 2024 olla konsernin laajuisesti hiilineutraali, sanoo Fredmanin vastuullisuusjohtaja Marju Vroman.  

  Paikalliset yritykset tärkeässä roolissa Rauman kaupungin HINKU-tavoitteiden saavuttamiseksi  

  Rauman kaupunki on kuulunut vuodesta 2013 lähtien ilmastonmuutoksen hillinnän edelläkävijäkuntien ja -maakuntien HINKU-verkostoon. Päätavoitteena on vähentää päästöjä 80 prosentilla vuoteen 2030 mennessä vuoden 2007 tasosta. 

  Fredman Group Oy:lle on myönnetty järjestelmällisestä kehitystyötään hiilineutraaliustavoitteen saavuttamiseksi Rauman HINKU-tunnuksen käyttöoikeus vuonna 2014. 

  Fredmanin tehdas Raumalla sijaitsee osoitteessa Eurajoentie 10, 27230 Lappi.

  Hagberg: Yrittäjyys on rohkeutta, sitoutuneisuutta ja pitkäjänteisyyttä

  Valtakunnallista Yrittäjän päivää vietetään 5.9.2023. Tänä vuonna järjestäjätahoina toimivat yhdessä Suomalaisen Työn Liitto ja Perheyritysten Liitto. Suomalaisena perheyrityksenä, ja molempien...

  Lue lisää
  Miten rakentaa ruokabrändiä elintarvikepakkauksella: Rebl Eats kolmioleivät

  Se, miten ruokatuote pakataan, on tärkeä osa menestyvän ruokabrändin rakentamista. Rebl Eats -kolmioleivät pakataan Fredmanin Raumalla valmistamiin kartonkipakkauksiin omilla painatuksilla...

  Lue lisää