Kategoria

 • Fredman
 • Tagit

  Fredman Groupin Advisory Boardiin vankkaa foodservice- ja teknologiaosaamista

  Suomalainen perheyritys Fredman Group on perustanut Advisory Boardin eli neuvonantajien raadin vahvistamaan yhtiön kasvu- ja kansainvälistymistavoitteita. Neuvonantajiin kuuluvat AI-tietokirjailija ja kasvujohtaja Antti Merilehto, sveitsiläisen hotellikoulun palveluhallinnon professori sekä liiketoiminnan luovan instituutin johtaja Marc Stierand sekä strategi ja foodservice-alan vaikuttaja Kalle Ruuskanen. Neuvonantajia ohjaa Fredman-konsernin omistajayrittäjä, hallituksen puheenjohtaja Peter Fredman.

  – Keskitymme tällä kokoonpanolla erityisesti innovointiin ja teknologian mahdollisuuksiin alan kehittämiseksi. Ryhmässä on sopiva sekoitus vankkaa toimialan kokemusta, mutta myös tuoretta näkemystä sen ulkopuolelta, sanoo Peter Fredman.

  VIIME VUOSI OLI HYVÄ, FREDMAN GROUP HAKEE VAHVAA KASVUA KANSAINVÄLISILTÄ MARKKINOILTA

  Fredmanin viime vuosi oli tuloksellisesti hyvä. Liikevaihto kasvoi +18 % 30,1 miljoonaan euroon (25,6 miljoonaa euroa vuonna 2019).

  Yhtiö tavoittelee kasvua kotimarkkinoilta, mutta tähtää aiempaa vahvemmin kansainvälisille markkinoille. Fredmanin mukaan ruokaturvallisuudessa ja ruokahävikin määrän vähentämisessä globaalisti on vielä paljon tehtävää. Fredmanin Chefstein® -keittiönjohtamisen ja omavalvonnan järjestelmä vastaa ammattikeittiöissä moniin näihin haasteisiin.

  LYHYESTI NEUVONANTAJISTA

  Antti Merilehto, kauppatieteiden maisteri, on AI-kirjailija sekä analytiikka- ja tekoäly-yrityksiin keskittynyt sijoittaja. Antin vahvuutena on auttaa asiakkaittaan ymmärtämään heidän asiakkaitaan paremmin tiedoilla ja toimimaan tulosten mukaan. Aiemmin Antti on ollut Googlella ja nykyisessä roolissaan vastaan kasvusta Houston Analyticsissa. Antin kirja tekoälystä (Tekoäly – matkaopas johtajalle) oli vuoden 2018 myydyin bisneskirja Suomessa.

  Tohtori Marc Stierand, entinen Michelin-ravintoloiden kokki, on sveitsiläisen Ecole Hôtelière de Lausannen (EHL) palveluhallinnon apulaisprofessori sekä liiketoiminnan luovan instituutin (IBC) perustaja ja johtaja. Marcia pidetään laajalti luovuuden, estetiikan ja aistien tuntemuksen asiantuntijana erityisesti kulinaarisessa maailmassa. Hän vaikuttaa myös Swiss Food and Nutrition Valleyn (SFNV) johtokunnassa.

  Kalle Ruuskanen, Fredman Groupin hallituksen jäsen, on pohjoismaiden johtavia asiakaskokemuksen ja muutosjohtamisen asiantuntijoita. Hänellä on yli kahden vuosikymmenen kokemus suurten muutosprojektien toteuttamisesta, kansainvälisten superbrändien johtamisesta ja klassikoiden luomisesta, kuten esimerkiksi Kotipizza ja Jungle Juice Bar. Kalle on toiminut myös SSP Nordicin toimitusjohtajana.

  Kysely: kesäjuhlien kahvipöydän suosikkitarjoilujen ykköstilan vei mansikkakermakakku

  Kahvipöydässä eniten houkuttavat kakut, vähiten pikkuleivät, pullat ja kakkutikkarit.

  Lue lisää
  Niklas Wickström Fredmanin uudeksi hallituksen puheenjohtajaksi

  Niklas on toiminut suomalaisen pääomasijoitusyhtiön Korona Invest Oy:n sijoitusjohtajana vuodesta 2017 lähtien. Korona Investin ja Fredman Groupin välinen kauppa toteutui...

  Lue lisää