Kategoria

 • Fredman
 • Tagit

  Fredmanin tehtaalle Raumalla yksi Satakunnan merkittävimmistä aurinkovoimaloista

  Fredmanin tehtaalle Raumalle on valmistunut maanlaajuisesti huomattava aurinkovoimala. Voimalassa on tehoa 344 kilowattipiikkiä, ja se on yksi merkittävimmistä Satakunnassa. Vastuullisista keittiötuotteista ja digitaalisista food tech -palveluista tunnettu Fredman tähtää investoinnilla tuotannon hiilijalanjäljen pienentämiseen ja ilmastonmuutoksen hillitsemiseen.

  Fredmanin tehtaan katolle ja eteläiselle julkisivulle on asennettu lähes tuhat aurinkopaneelia, jotka tuottavat arviolta noin 300 MWh sähköä vuodessa. Se on keskimäärin lähes viidennes tehtaan vuosittaisesta kokonaissähkönkulutuksesta ja kesäkuukausina paneeleilla pystytään kattamaan jopa 45 %. Sähkön tuotannosta noin 60 MWh menee verkkoon, kun viikonloppuisin sähkönkulutus on arkipäiviä vähäisempää.

  – Tämä osoittaa mielestäni hyvin konkreettisesti sitoutumisemme uusiutuvan energian käyttämiseen. Aurinkoenergia sopii hyvin tehtaan sähkönkulutukseen ja onhan se hienoa, että saamme ilmastoystävällistä sähköä oman tehtaamme katolta, sanoo Fredman Groupin toimitusjohtaja Per-Henrik Hagberg.

  KEITTIÖTUOTTEITA ENTISTÄ VASTUULLISEMMIN

  Fredmanin Rauman tehtaalla valmistetaan niin kuluttajille kuin ammattikeittiöille laadukkaita ja ekologisia keittiötuotteita, kuten leivinpaperia, kahvinsuodattamia, Elmu®kelmua, Carita®-kuituliinoja sekä Comple®-vuokia. Tuotteista 81 % on kierrätettäviä. Yhtiön vastuullisuusvision mukaisesti kaikki tuotteet tehdään uusiutuvista materiaaleista ja ne ovat täysin kierrätettäviä vuoteen 2030 mennessä.

  Uusiutuvan energian lisäämisen myötä keittiötuotteet myös valmistuvat nyt entistä puhtaammin, sillä aurinkosähköjärjestelmä alentaa CO₂-päästöjä laskennallisesti jopa 40 tonnia vuodessa.

  Aurinkovoimalan lisäksi tehdaskiinteistö lämpenee kotimaisella puuhakkeella käyvällä hakelämpölaitoksella sekä aurinkolämpökeräimet pitävät käyttöveden lämpimänä. Ostettu sähkö on tuulivoimalla tuotettua.

  Fredmanin aurinkovoimalan toteutti kotimainen Solarigo Systems Oy.

  Fredmanin tehdas Raumalla sijaitsee osoitteessa Eurajoentie 10, 27230 Lappi.

  Fredmanin hallitukseen ja johtoon uutta vahvistusta

  Fredman-konserni on nimittänyt uudeksi henkilöstöpäälliköksi Sari Altosen sekä Fredman Keittiötuotteet-liiketoiminnasta vastaavaksi johtajaksi Peter Nymanin. Sari ja Peter kuuluvat Fredman-konsernin johtoryhmään...

  Lue lisää
  Fredman täyttää 25 vuotta: muutos kotikeittiöissä näkyy tavoissa ja taidoissa

  5.7.2022 Kotikokkaus on kokenut melkoisen muodonmuutoksen neljännesvuosisadassa. Mummolasta tutut ruoanlaittotavat, kuten hapattaminen ja juurileivän leipominen, ovat nyt nosteessa. Vuonna 1997...

  Lue lisää