Kategoria

 • Fredman
 • Tagit

  Fredmanin tehtaalle Raumalla yksi Satakunnan merkittävimmistä aurinkovoimaloista

  Fredmanin tehtaalle Raumalle on valmistunut maanlaajuisesti huomattava aurinkovoimala. Voimalassa on tehoa 344 kilowattipiikkiä, ja se on yksi merkittävimmistä Satakunnassa. Vastuullisista keittiötuotteista ja digitaalisista food tech -palveluista tunnettu Fredman tähtää investoinnilla tuotannon hiilijalanjäljen pienentämiseen ja ilmastonmuutoksen hillitsemiseen.

  Fredmanin tehtaan katolle ja eteläiselle julkisivulle on asennettu lähes tuhat aurinkopaneelia, jotka tuottavat arviolta noin 300 MWh sähköä vuodessa. Se on keskimäärin lähes viidennes tehtaan vuosittaisesta kokonaissähkönkulutuksesta ja kesäkuukausina paneeleilla pystytään kattamaan jopa 45 %. Sähkön tuotannosta noin 60 MWh menee verkkoon, kun viikonloppuisin sähkönkulutus on arkipäiviä vähäisempää.

  – Tämä osoittaa mielestäni hyvin konkreettisesti sitoutumisemme uusiutuvan energian käyttämiseen. Aurinkoenergia sopii hyvin tehtaan sähkönkulutukseen ja onhan se hienoa, että saamme ilmastoystävällistä sähköä oman tehtaamme katolta, sanoo Fredman Groupin toimitusjohtaja Per-Henrik Hagberg.

  KEITTIÖTUOTTEITA ENTISTÄ VASTUULLISEMMIN

  Fredmanin Rauman tehtaalla valmistetaan niin kuluttajille kuin ammattikeittiöille laadukkaita ja ekologisia keittiötuotteita, kuten leivinpaperia, kahvinsuodattamia, Elmu®kelmua, Carita®-kuituliinoja sekä Comple®-vuokia. Tuotteista 81 % on kierrätettäviä. Yhtiön vastuullisuusvision mukaisesti kaikki tuotteet tehdään uusiutuvista materiaaleista ja ne ovat täysin kierrätettäviä vuoteen 2030 mennessä.

  Uusiutuvan energian lisäämisen myötä keittiötuotteet myös valmistuvat nyt entistä puhtaammin, sillä aurinkosähköjärjestelmä alentaa CO₂-päästöjä laskennallisesti jopa 40 tonnia vuodessa.

  Aurinkovoimalan lisäksi tehdaskiinteistö lämpenee kotimaisella puuhakkeella käyvällä hakelämpölaitoksella sekä aurinkolämpökeräimet pitävät käyttöveden lämpimänä. Ostettu sähkö on tuulivoimalla tuotettua.

  Fredmanin aurinkovoimalan toteutti kotimainen Solarigo Systems Oy.

  Fredmanin tehdas Raumalla sijaitsee osoitteessa Eurajoentie 10, 27230 Lappi.

  Blogi: Toimittaja-arvioinnit vastuullisen hankinnan kulmakivenä Fredmanilla

  Kaarina Kiema | 27.11.2023 Fredmanilla on laaja verkosto raaka-aine- ja tavarantoimittajia eri puolilta maailmaa, ja toimittajien toimittajat ulottuvat vielä laajemmalle....

  Lue lisää
  Suomalaista leivinpaperia myydään maailmalle kiihtyvällä tahdilla

  Kotikokkauksen huippusesonki on käsillä ja leivinpaperi on yksi sesongin käytetyimmistä tuotteista. Viime vuonna keittiötuotteita valmistavan Fredmanin tehtaalta lähti maailmalle yli...

  Lue lisää