Kategoria

 • Fredman
 • Tagit

  Fredmanin tehtaalle Raumalla yksi Satakunnan merkittävimmistä aurinkovoimaloista

  Fredmanin tehtaalle Raumalle on valmistunut maanlaajuisesti huomattava aurinkovoimala. Voimalassa on tehoa 344 kilowattipiikkiä, ja se on yksi merkittävimmistä Satakunnassa. Vastuullisista keittiötuotteista ja digitaalisista food tech -palveluista tunnettu Fredman tähtää investoinnilla tuotannon hiilijalanjäljen pienentämiseen ja ilmastonmuutoksen hillitsemiseen.

  Fredmanin tehtaan katolle ja eteläiselle julkisivulle on asennettu lähes tuhat aurinkopaneelia, jotka tuottavat arviolta noin 300 MWh sähköä vuodessa. Se on keskimäärin lähes viidennes tehtaan vuosittaisesta kokonaissähkönkulutuksesta ja kesäkuukausina paneeleilla pystytään kattamaan jopa 45 %. Sähkön tuotannosta noin 60 MWh menee verkkoon, kun viikonloppuisin sähkönkulutus on arkipäiviä vähäisempää.

  – Tämä osoittaa mielestäni hyvin konkreettisesti sitoutumisemme uusiutuvan energian käyttämiseen. Aurinkoenergia sopii hyvin tehtaan sähkönkulutukseen ja onhan se hienoa, että saamme ilmastoystävällistä sähköä oman tehtaamme katolta, sanoo Fredman Groupin toimitusjohtaja Per-Henrik Hagberg.

  KEITTIÖTUOTTEITA ENTISTÄ VASTUULLISEMMIN

  Fredmanin Rauman tehtaalla valmistetaan niin kuluttajille kuin ammattikeittiöille laadukkaita ja ekologisia keittiötuotteita, kuten leivinpaperia, kahvinsuodattamia, Elmu®kelmua, Carita®-kuituliinoja sekä Comple®-vuokia. Tuotteista 81 % on kierrätettäviä. Yhtiön vastuullisuusvision mukaisesti kaikki tuotteet tehdään uusiutuvista materiaaleista ja ne ovat täysin kierrätettäviä vuoteen 2030 mennessä.

  Uusiutuvan energian lisäämisen myötä keittiötuotteet myös valmistuvat nyt entistä puhtaammin, sillä aurinkosähköjärjestelmä alentaa CO₂-päästöjä laskennallisesti jopa 40 tonnia vuodessa.

  Aurinkovoimalan lisäksi tehdaskiinteistö lämpenee kotimaisella puuhakkeella käyvällä hakelämpölaitoksella sekä aurinkolämpökeräimet pitävät käyttöveden lämpimänä. Ostettu sähkö on tuulivoimalla tuotettua.

  Fredmanin aurinkovoimalan toteutti kotimainen Solarigo Systems Oy.

  Fredmanin tehdas Raumalla sijaitsee osoitteessa Eurajoentie 10, 27230 Lappi.

  TAVATAAN ALAN TAPAHTUMISSA 2023!

  Fredman on näytteilleasettajana useissa alan tapahtumissa tänä vuonna. Tervetuloa tutustumaan niin tuote- kuin palvelupuolen ratkaisuihimme. Nähdään osastoillamme! 22.-23.3.2023 FFCR Helsingin...

  Lue lisää
  Finnair economy class meals will be served in Finnish Fredman’s cardboard trays

  The Finnish family-owned company Fredman Group Oy has developed new airplane meal trays and boxes in cooperation with Finnair. These...

  Lue lisää