Kategoria

 • Ammattilaisille
 • Täyttäähän kontaktimateriaalisi turvallisuusvaatimukset?

  Muokattu 10.6.2024, Julkaistu 30.11.2021

  Ammattikeittiöissä käsitellään useita erilaisia raaka-aineita ja ruoan valmistuksessa käytetään monenlaisia tuotteita ja apuvälineitä. Otetaan esimerkkinä taikinan kohottaminen, jossa usein käytetään erilaisia liinoja. Jokainen ammattilainen tietää, kuinka tärkeää on, ettei liinasta tartu lopputuotteeseen nukkaa tai muita ei-toivottuja ainesosia. Mutta moniko ammattilainen tietää, onko käytetty liina aidosti turvavälline?

  Elintarvikekontaktissa olevia tuotteita säätelee runsas ja tarkka lainsäädäntö. Se tulee pääasiassa EU-tasolta ja sitä täydennetään kansallisilla pykälillä. Jokaiselle tuotteelle, jota keittiössäsi käytetään, tulee löytyä voimassa oleva vaatimustenmukaisuusilmoitus. Sen ei tulisi olla yli kolme vuotta vanha. Vaatimuksenmukaisuusilmoitus vaaditaan, oli kyseessä oleva elintarvikekontaktimateriaali sitten ruoanlaitossa käytettävä työväline, elintarvikepakkaus tai vaikkapa kokinhattu!

  Vaatimuksenmukaisuusilmoitus toimii todistuksena, joka kertoo tuotteen sallitut käyttöolosuhteet, jotka liittyvät aikaan, lämpötilaan ja elintarviketyyppiin. Se on myös tae siitä, että tuote on käyttäjälleen turvallinen ja että se ei vaikuta elintarvikkeen aistinvaraisiin ominaisuuksiin, kuten hajuun, makuun ja suutuntumaan.

  Elintarviketurvallisuus on väärä paikka keittiössäsi säästää. Miten siis voit varmistua siitä, että kontaktimateriaalisi täyttää turvallisuusvaatimukset?

  Koostimme kolme vinkkiä ammattikeittiöille, joiden avulla voit varmistaa vaaditun kontaktimateriaalien turvallisuustason. Niiden mukaan toimimalla varmistat samalla, että toimit vain vastuullisten yhteistyökumppaneiden kanssa.

  1. Tarkasta, että sinulla on voimassa oleva vaatimustenmukaisuusilmoitus jokaisesta kontaktimateriaalista

  2. Vieraile tärkeiden tavarantoimittajien luona

  3. Suosi lähituotteita

  Fredmanilla teemme töitä, jotta voisimme tarjota ammattikeittiöille entistäkin vastuullisempia tuotteita ja elintarvikepakkauksia, joiden vaatimusten mukainen käyttöturvallisuus on aina taattu. Olemme asettaneet itsellemme tavoitteen, että vuoteen 2030 mennessä tuotteemme ovat kierrätettäviä sekä valmistettu uusiutuvista materiaaleista. Samalla pidämme huolen, että tuotteemme vastaavat elintarviketurvallisuusmääräyksiä, jotta sinä voit oman alasi ammattilaisena keskittyä parhaiden makujen luomiseen omassa keittiössäsi.

  Blogikirjoitus julkaistu alun perin Kespro.com-sivustolla.

  Kysely: kesäjuhlien kahvipöydän suosikkitarjoilujen ykköstilan vei mansikkakermakakku

  Kahvipöydässä eniten houkuttavat kakut, vähiten pikkuleivät, pullat ja kakkutikkarit Selvitimme kesäjuhlien kahvipöytätarjoilujen suosikit ja inhokit. Kyselyn vastaajat kertoivat, mitä herkkuja...

  Lue lisää
  Niklas Wickström Fredmanin uudeksi hallituksen puheenjohtajaksi

  Niklas Wickström on nimitetty Fredmanin hallituksen jäseneksi ja hallituksen puheenjohtajaksi. Niklas on toiminut suomalaisen pääomasijoitusyhtiön Korona Invest Oy:n sijoitusjohtajana vuodesta...

  Lue lisää