Fredmanilaiset esittäytyvät: Jocke Nyberg

“Vauhtia on ja paljon innovoidaan yhdessä, mutta se on tärkeää, koska ala on muutoksessa koko ajan.”

Jokseenkin alkuperäisenä fredmanilaisena myyntitehtävissä toimiva Jouko “Jocke” Nyberg on paitsi mieletön tiedonlähde yrityksessä, myös monen ammattikeittiöasiakkaan tärkeä tuki. Hän on nähnyt alan kehitystä useammalla vuosikymmenellä. Jocke kertoo, miksi on viihtynyt Fredmanilla pitkään.

Jouko Jocke Nyberg keikalle.
Kuva: Timo Happonen
Olet pitkän linjan fredmanilainen. Miten sinun ja Fredmanin tiet kohtasivat? 

Vuonna 1994, epäsuorasti. Olin viettänyt ikimuistoisen vuoden koti-isänä esikoiseni kanssa, jäätyäni pois myyntitehtävistä Jyväshyvällä yritysoston yhteydessä. Työurani jatkui myynti- ja jakeluyrityksessä, joka myi kuluttajatuotteita Ahlström Kuluttajatuotteet Oy:n valikoimasta. Vuonna 1997 Christian Fredman osti liiketoiminnan kahden pääomasijoittajan kanssa. Siirryin uuteen yritykseen, päivittäistavarapuolen myynnissä jatkaen.  

Mitä toimenkuvaasi Fredmanilla tällä hetkellä kuuluu? 

Tontilleni kuuluu koko Fredmanin konseptivalikoiman (tuotteet ja ratkaisut ruokatuotteiden valmistukseen, kuljetukseen, säilytykseen ja hygieniaan) myynti yritysasiakkaille Suomessa. Lisäksi olen mukana ammattikeittiöiden digitaalisen johtamisen, Chefstein®-palvelun myynnissä, jossa keskeistä on omavalvonnan automatisointi. Olen asiakkaiden tukena käyttöönotoissa, koska minulla on pitkä kokemus omavalvonnasta. Vastaan useammasta yksityisen ja julkisen puolen asiakkuudesta Etelä-Suomessa, kaakossa ja idässä, aina Varkauteen ja Tohmajärvelle asti. Asiakkaitani ovat esimerkiksi Valio Aimo sekä Wihuri, josta vastaan yhdessä työparin kanssa.   

Jouko Nyberg Fredman
Jouko ”Jocke” Nyberg.
Mikä on pitkän Fredman-urasi salaisuus? 
  1. Tuotteet. Niiden takana voi seistä ja asiakkaat oikeasti tarvitsevat niitä.  
  2. Ammattikeittiömaailma on minun maailmani. Kun voin olla tekemisissä ammattilaisten kanssa esimerkiksi omavalvonnan merkeissä, olen asian ytimessä. 
  3. Perheyrityksen henki. Fredman-urani alussa sitä edusti Christian ja sittemmin poikansa Peter ja Clas. Täällä pidetään huolta työntekijöistä. Minulla on myös hyvät työkaverit. 
  4. Henkilökohtaisesti minua motivoi se, että saan ratkoa erilaisia alan haasteita. Koko ajan tulee eteen jotain uutta ja vain taivas on rajana sille, miten tilanteita voi ratkoa.  
  5. Vastuullisuuteen liittyvät ratkaisut. Asiat muuttuvat keittiömaailmassa eri direktiivien ja tekemisen kautta hyvään suuntaan. Olen tärkeiden asioiden äärellä.  
Mikä on mottosi työssä? 

Tiedon jakaminen ja muiden auttaminen ohjaavat tapaani työskennellä. Jeesaan kaikkia kaikessa missä vain voin. Se on kaikkien yhteinen etu.  

Miten kuvailisit tekemisen meininkiä Fredmanilla? Mikä siinä on erityisen hyvää? 

Täällä saa olla itsenäinen. Vauhtia on ja paljon innovoidaan yhdessä, mutta se on tärkeää, koska ala on muutoksessa koko ajan. Ideoida voi heitellä rohkeasti ja siihen kannustetaan, vaikka kaikkea ei voitaisikaan toteuttaa. Kulttuuri on avointa. Jos jokin ei toimi, siitäkin voi sanoa ääneen. Fokus täytyy tällaisessa avoimessa ilmapiirissä pitää, sillä se vie meitä yrityksenä eteenpäin.  

Mikä on mieleesi jäänyt käännekohta ammattikeittiöiden kehityksessä, missä olet Fredman-urasi aikana saanut ollut mukana? 

Omavalvonta ja sen automaatio. Se on todella kiinnostavaa, vaikka en olekaan mikään bittinikkari. Sekä omavalvonta että automaatio ovat tätä päivää ja tietenkin äärimmäisen tärkeää asiakkaille. Pidän siitä, että voin antaa tärkeää palautetta tuotekehitykseen asiakkaiden kautta. Muitakin jänniä ja äärimmäisen hyviä uusia juttuja on tulossa.  

Mistä saat vastapainoa työlle vapaa-ajalla? 

Musiikista. Olen tehnyt musiikkia 70-luvulta asti ja teen sitä edelleen. Aloitin rummuista 13-vuotiaana ja vähän myöhemmin musiikki olikin työni. Lauloin The Zero -nimisessä rockabilly-bändissä ja teimme jopa 100 keikkaa vuodessa, muun muassa Saapasjalka Rockissa 10 000 ihmisen edessä. Viihdyn edelleen keikoilla omaa nimeäni kantavan, Jocke Nyberg Rock Band (JNRB), bändin kanssa. Se on rakkain lajini. En enää omista rumpuja, mutta kitarat löytyvät kotoa.  

Tutustu muihin työntekijätarinoihimme!

Lue lisää