Fredmanilaiset esittäytyvät: Teijo Ojala

”Kotimaisuudesta olen ylpeä, on hienoa tehdä töitä läheltä tulevien raaka-aineiden parissa”

Teijo on viihtynyt Fredmanilla töissä Rauman tehtaalla yli 10 vuotta. Hän pitää arvossa hyviä työkavereita ja mutkatonta tekemisen meininkiä. Teijo kertoo työstään, haaveilemastaan työsuhde-edusta sekä toiveista, missä Fredman on seuraavan 25 vuoden kuluttua.  

 

Miten sinun ja Fredmanin tiet kohtasivat ja milloin?

Marraskuussa 2011 huomasin, että Fredman haki työntekijöitä. Laitoin hakemukseni sisään ja pääsin haastatteluun 80 hakijan joukosta. Sillä tiellä ollaan.

Mitä kaikkea sisältyy työtehtäviisi ja vastuualueisiisi?

Tällä hetkellä toimin leivinpaperikoneiden ajurina, työtä tehdään 3-vuorossa. Työhön sisältyy monenlaisia tehtäviä, mm. raaka-aineiden lisäystä kotelonmuodostajaan ja pakkauskoneeseen, rullauskoneiden raakarullien vaihtoa sekä valmiiden lavojen käärintää.  Tärkeää on myös koko linjaston ja valmiiden laatikoiden lavoille nostavan robotin toiminnan varmistaminen. Vastuulleni kuuluvat myös niin kutsutut ajonvaihdot. Niillä varmistetaan, että teemme oikeassa suhteessa leivinpaperia sekä rullana että arkkeina. Välillä toimin myös suodatinpussikoneiden ajurina.

Mikä Fredmanin kulttuurissa on sinulle tärkeää?

Hyvät työkaverit ja perheyrityksen kulttuuri. Arvostan sitä, että tehdas ja työt ovat pysyneet Suomessa, Raumalla.  Koen myös, että meillä on hyvät henkilöstöedut. Vielä, kun saamme etujen joukkoon työsuhdepolkupyörän, niin kyllä kelpaa 😊  

Millaiset hetket tai saavutukset antavat sinulle eniten työssäsi?

Tilanteet, joissa saan ratkaistua jonkun asian mikä on aiheuttanut tarpeetonta harmia. Esimerkiksi kun saan koneen tai linjaston toimimaan saumattomasti ilman, että jonkun syyn takia koko linjasto pysähtelee jatkuvasti. Se on myös mahtava tunne, jos saan jollain säädöillä tuottavuutta nostettua.

Mistä Fredmanin vastuullisuustyöstä olet henkilökohtaisesti erityisen ylpeä tai iloinen?

Kierrätyksestä, edes harva kotitalous pääsee niin alhaisiin lukuihin, mitä meillä vuodessa tehtaalla tulee sekajätettä. Kierrätämme jätteet myös kotona. Kotimaisuudesta olen ylpeä, on hienoa tehdä töitä läheltä tulevien raaka-aineiden parissa.

Toimintatapamme kiteytyy sanontaan: ”Kun tulet tietoiseksi, tulet vastuulliseksi”. Mitä se konkreettisimmillaan tarkoittaa sinulle omassa työssäsi?

Esimerkiksi jos huomaan raaka-aineessa virheen, pysäytän ajon. Vien asian välittömästi eteenpäin ja katsomme, miten tilanteessa jatketaan.

Mikä sinua inspiroi vapaa-ajalla tuomaan tasapainoa työviikkoon?

Treenaaminen puolimaratonille. Luonnossa liikkuminen, on se sitten juoksua tai maastopyöräilyä. Välillä pysähdyn keskelle metsää vaan kuuntelemaan hiljaisuutta. Yhdessä perheen kanssa vietetty aika on myös tärkeää. Vaimolla on taito löytää aina uusia kohteita mitä 200-vuotiaassa talossamme voisi vielä korjata tai remontoida, onneksi tykkään tehdä käsilläni töitä 😊

Fredman viettää tänä vuonna 25-vuotisjuhlavuotta. Fredman 25-vuoden kuluttua?

Toivon Fredmanin olevan edelleen perheyritys, ja että saan viettää viimeisiä työvuosiani terveenä ennen eläkkeelle pääsyä 😁

Tutustu muihin työntekijätarinoihimme!

Lue lisää