Kategoria

 • Ammattilaisille
 • Tagit

  Fredman auttaa Suomen Bocuse d’Or -joukkuetta ennennäkemättömässä take away -haasteessa

  Suomalainen perheyritys Fredman Group ja Bocuse d’Or Academy Finland ovat aloittaneet yhteistyön maailman arvostetuimman kokkikilpailun finaalin osalta. Lyonissa 26.-27. syyskuuta käytävässä kilpailussa testataan pandemia-ajan hittiä: take away -ruoan mestarillista osaamista. Fredman auttaa Suomen joukkuetta varmistamaan, että kisa-annokset tarjoillaan tuomaristolle juuri oikean lämpöisinä.

  – Kilpailutilanteessa pienimmätkin nyanssit ovat tärkeitä. Kisoissa on valtavasti merkitystä sillä, että tuomari saa annoksen maistettavaksi juuri oikean lämpöisenä. Take away -laatikkomme on suunniteltu niin, että se pitää kuuman pääruoka-annoksen kuumana ja alku- ja jälkiruuan viileänä siitä hetkestä, kun ne ovat valmistuneet, siihen hetkeen, kun tuomari on maistanut ja pisteyttänyt annoksemme. Tässä Fredmanin asiantuntijuus astuu kuvaan: testaamme treenikeittiöllämme harjoituksissamme annosten optimaalisia lämpötiloja samalla, kun hiomme makuja täydellisiksi, kertoo Suomen Bocuse d’Or -edustaja Mikko Kaukonen.

  – Upeaa, että Bocuse d’Or elää ajassa ja on ottanut maailmanlaajuisesti koskettaneen take away -ilmiön osaksi kilpailua. Lämpötilat ovat toki olennaisia makujen osalta, mutta yleisesti myös ruokaturvallisuuden näkökulmasta on tärkeää, että kylmä ruoka tarjotaan kylmänä ja kuuma kuumana, muistuttaa digitaalisesta tuotekehityksestä Fredmanilla vastaava Elina Halinen.

  NOUTORUOAN KYSYNNÄN KASVU LOI UUSIA HAASTEITA RAVINTOLOILLE

  Noutoruoan pakkaaminen ja ruokaturvallisuudesta huolehtiminen ovat haasteita, joita entistä useampi ravintola on kohdannut poikkeusolojen vuoksi. Ammattikeittiöissä on ensiarvoisen tärkeää, että asiakkaille tarjottava ruoka on käsitelty oikeassa lämpötilassa, ja että kylmäketjusta, pintapuhtaudesta ja kuljetusten aikaisesta pakkaamisesta on huolehdittu oikein. Ammattikeittiöissä ruokaturvallisuutta ylläpidetään monin eri keinoin ja lähes 600 ammattikeittiössä ympäri Suomen näistä huolehditaan Fredmanin Chefstein® -teknologialla.

  – Yhteistyö Bocuse d’Orin kanssa tarjoaa hienon testiympäristön take away -ruokien lämpötilamittausten kehittämiselle paineistetussa tilanteessa, jossa virheille ei ole tilaa, Halinen jatkaa.

  Take-away haasteen raaka-aine kirsikkatomaatti
  Kuva: Pakollisena raaka-aineena take away -haasteessa on kirsikkatomaatti.
  Fredmanin Rauman tehtaanjohtajaksi Veli-Pekka Salonen

  Veli-Pekka Salonen (43, insinööri) on nimitetty kotimaisen perheyritys Fredmanin Rauman tehtaanjohtajaksi 5.3. alkaen. Salonen siirtyy Fredmanille kiertotalousyhtiö Soilfood Oy:stä. Salonen...

  Lue lisää
  Tervetuloa mukaan kehittämään Fredmanin vastuullisuustyötä

  Vastuullinen toiminta on tärkeä ja olennainen osa Fredmanin liiketoimintaa ja johtamista. Vastuullisuustyötämme ohjaa vastuullisuusohjelma, jota olemme nyt päivittämässä olennaisuusanalyysiin nojautuen....

  Lue lisää