Kategoria

 • Ammattilaisille
 • Fredman
 • Miten rakentaa ruokabrändiä elintarvikepakkauksella: Rebl Eats kolmioleivät

  Se, miten ruokatuote pakataan, on tärkeä osa menestyvän ruokabrändin rakentamista. Rebl Eats -kolmioleivät pakataan Fredmanin Raumalla valmistamiin kartonkipakkauksiin omilla painatuksilla usean muuttujan summana. Elintarvikepakkaus on usein vastuullisuudesta ja muutoksesta kertovan tarinan ensimmäinen luku.  

  Valmisruokien markkinoilla kilpailu on kovaa, etenkin uudelle haastajabrändille. Kotimainen Rebl Eats tuo uudenlaista ajattelumallia alalle laadukkailla kasvipohjaisilla valmisruoillaan. Viestin on erotuttava tehokkaasti ruokatuotteessa itsessään.  

  Elintarvikepakkauksella on keskeinen rooli Rebl Eats -brändin rakentajana. Sen tehtävä on kertoa kuluttajalle brändin erottuvuustekijöistä, arvoista ja itse ruokatuotteen laadusta ensikohtaamisella kaupan hyllyn äärellä. 

  Fredmanin Rauman tehtaalla valmistamat kolmioleipäkotelot tukevat brändi-ilmettä, kertovat sen tarinaa ja viestivät yrityksen arvoja monilla tavoin. Tavoitteena on tietenkin houkutella kuluttajaa ostamaan herkullinen leipä, mutta myös herättää halu olla osa muutosta ja Rebl Eatsin missiota. 
   

  Elintarvikepakkaus on keskeinen, moniulotteinen valinta 

  Rebl Eats valitsi kolmioleivilleen Fredmanin kartonkiset leipäkotelot. Valintaa ohjasivat arvot, pakkauksen laatu ja mahdollisuus toteuttaa brändi-ilme pakkauksissa sopimusvalmistuksella.

  Lauri Paatela Rebl Eatsin Head of Brand valkoisessa paidassa.
  Lauri Paatela, Rebl Eatsin Head of Brand.

  Yksi Rebl Eatsin neljästä perustajasta ja sen brändistä ja markkinoinnista vastaava Lauri Paatela tarkentaa, että valintakriteereinä tarkastelussa oli mukana muun muassa pakkausmateriaalin kierrätettävyys, valmistusprosessin vastuullisuus ja tietenkin pakkauksen tekniset ominaisuudet. Vaihtoehtoja tarkasteltiin useilta eurooppalaisilta toimijoilta. 

  “Olimme tyytyväisiä, kun löytyi kaikin puolin paras vaihtoehto kotimaasta”, Paatela summaa. Hän sanoo Fredmanin kartonkisten leipäkoteloiden olleen myös visuaalisesti tyylikkäimmät.  

  Tyylikäs, ekologinen kolmioleipäpakkaus valmistetaan kotimaassa vastuullisesti 

  Kolmioleipien ekologinen elintarvikepakkaus valmistetaan Raumalla uusiutuvalla energialla kartongista. Pakkausmateriaali itsessään toistaa Rebl Eats -brändin luonnonläheistä ilmettä.  

  Koska pakkausmateriaalin määrä haluttiin minimoida, brändi-ilmeen mukaiset mustat painatukset toteutetaan suoraan leipäpakkaukseen. Lopputulos on tyylikäs ja selkeä. 

  “Kaupoissa näkee paljonkin ylipakattuja tuotteita. Se voi kääntyä itseä vastaan esimerkiksi siinä, miltä tuote näyttää kuluttajalle sekä tietysti kustannuksissakin”, Paatela perustelee linjausta. 

  Tärkeää oli myös, että näyttävät, tuoreet ruokatuotteet näkyvät kunnolla kaupan hyllyn ääressä seisovalle asiakkaalle ikkunallisen leipärasian läpi. Ruoan tulee olla niin hyvän näköistä, että sitä ei tarvitse tai edes kannata piilottaa pakkauksen taakse. 

  Brändi-ilmeen mukainen elintarvikepakkaus tuo kilpailuetua 

  Tommi Tenhunen Fredman Groupilta istuu nojatuolissa.
  Tommi Tenhunen, Fredmanin myyntipäällikkö.

  Valmisruokatuotteiden maku on tietenkin menestyksen keskeisin salaisuus. Pakkauksen tekniset ominaisuudet, kuten leipäkotelon PET-kalvo, varjelevat sitä ja sen ulkoinen olemus kertoo tarinaa.  

  “Kun yrityksen ruokatuote on hiottu superhyväksi, on usein aika ottaa seuraava askel ja suunnitella ja valmistuttaa räätälöidyt, laadukkaat elintarvikepakkaukset omalla painatuksella. Se tuo toimintaan lisää ammattimaisuutta, kasvattaa luottamusta ja auttaa brändiä ja sen tuotteita erottumaan”, summaa Fredmanin myyntipäällikkö Tommi Tenhunen. 

  Kokonaisuutena brändin ilmettä selkeästi ja itsevarmasti toistava pakkaus tuo ruokatuotteelle sekä yritykselle uskottavuutta niin vähittäiskaupan kuin kuluttajankin mielessä.  

  Valikoimiin on helpompi päästä, kun elintarvikepakkaus on laadukas ja ekologinen. Rebl Eatsin tapauksessa jo saavutettuinakin tavoitteena on kansainväliset markkinat. Tarinaa kertovalla pakkauksella erottuminen on kriittistä. Konseptin pitää toimia joka markkinassa, Paatela toteaa. 

  Elintarvikepakkausten valmistusta ja käyttöä ohjaa lainsäädäntö 

  Fredmanin tehtaalla hymyilevä tehtaan työntekijä valmistaa elintarvikepakkauksia linjastolla.
  Kartonkisia ja vastuullisia elintarvikepakkauksia valmistetaan Fredmanin Rauman tehtaalla.

  Fredman valmistaa useita erilaisia elintarvikepakkauksia sopimusvalmistuksella vastuullisuus edellä Raumalla, missä valmistetaan yli 70 % kaikista yrityksen valikoiman tuotteista.  

  Elintarvikekontaktissa olevia pakkausmateriaaleja valvotaan elintarvikealan lainsäädännön kautta. Kaikki Fredmanin elintarvikepakkaukset on valmistettu siten, että ne soveltuvat suunniteltuihin käyttötarkoituksiin ja -olosuhteisiin. Yhtä lailla ruoan ominaisuuksien on säilyttävä muuttumattomina eivätkä ne saa aiheuttaa haittaa ruoan nauttijan terveydelle. 

  Fredmanin ja Rebel Eatsin arvomaailmat kohtaavat. Laadusta ei tingitä ja vastuullinen, arvopohjainen toimintatapa on molemmille yrityksille itsestäänselvyys ja osa brändiä. Tehtävää on vielä, vaikka pitkälle on tultukin.  

  “Ei meidän tarvitse erikseen kertoa, että tuotteemme ovat vastuullisesti pakattuja, jos materiaalivalintamme jo viestivät sitä”, sanoo Paatela. 

  Kysely: kesäjuhlien kahvipöydän suosikkitarjoilujen ykköstilan vei mansikkakermakakku

  Kahvipöydässä eniten houkuttavat kakut, vähiten pikkuleivät, pullat ja kakkutikkarit Selvitimme kesäjuhlien kahvipöytätarjoilujen suosikit ja inhokit. Kyselyn vastaajat kertoivat, mitä herkkuja...

  Lue lisää
  Niklas Wickström Fredmanin uudeksi hallituksen puheenjohtajaksi

  Niklas Wickström on nimitetty Fredmanin hallituksen jäseneksi ja hallituksen puheenjohtajaksi. Niklas on toiminut suomalaisen pääomasijoitusyhtiön Korona Invest Oy:n sijoitusjohtajana vuodesta...

  Lue lisää