Kategoria

 • Kotikokeille
 • Pieniä kestäviä valintoja kotikeittiössä

  1.5. vietetään suomalaisen työn päivää. Meille fredmanilaisille jokainen päivä on suomalaisen työn juhlaa ja olemme ylpeitä perheyrityksestämme ja sen omasta tehtaasta. Tässä blogikirjoituksessa vastuullisuus- ja laatujohtajamme, Marju Vroman, kertoo enemmän juuristamme.

  FREDMAN SUODATINPUSSIT – AINOAT LAATUAAN

  Ah, aamukahvi! Tuo elämän eliksiiri, joka on usealle meistä lähestulkoon välttämättömyys arjessa, ja ihana luksushetki juhlassa. Kahvin valintaan liittyy jo monia asioita: onko kahvi eettisesti tuotettu, missä kahvi on paahdettu, hankitaanko se papuina vai jauhatettuna. Mutta oletko koskaan kiinnittänyt huomiota, minkälaisia suodatinpusseja käytät? Jos valintasi on Fredman, voit onnitella itseäsi! Suodatat siinä tapauksessa kahvisi ainoassa Suomessa valmistettavassa suodatinpussissa, ja valinnallasi tuet suomalaista työtä.

  Fredman on suomalaisten Fredmanin veljesten omistama yritys. Saatamme olla kuluttajalle vielä tuntematon, mutta heti kun mainitsemme tuotteistamme vaikkapa Elmukelmun® niin kukapa sitä ei tietäisi! Tehtaamme sijaitsee Raumalla, jossa useat kymmenet ammattilaisemme valmistavat, toimittavat ja varmistavat laadukkaat ja kotimaiset keittiötuotteet niin kotiin kuin ammattikeittiöihin.

  VAHVAT JUURET JA KOTI SUOMESSA

  Juuremme ovat vuodessa 1937 Euran Paperi Oy:ssä ja meillä on pitkät suhteet keskeisimpiin tavarantoimittajiimme. Pyrimme valitsemaan luottokavereiksi kotimaisia toimijoita. Kotimaisuusaste hankinnoissamme on noussut vuosi vuodelta ollen nyt n. 65 %. Euroopan ulkopuolelta hankintoja on vain n. 5 %. Hankintaamme ohjaa vastuullisuusvisiomme: 2030 vuoteen mennessä kaikki tuotteemme ovat kierrätettäviä ja ne on valmistettu uusiutuvista raaka-aineista. Tällä hetkellä valikoimastamme kierrätettäviä tuotteistamme on 81 % ja uusiutuvista raaka-aineista valmistetaan lähes puolet tuotteistamme.

  Tehdas on toimintamme sydän ja haluamme sen kuvastavan arvojamme. Kestävän kehityksen mukaiset ratkaisut ovat meille tärkeitä, ja osoituksena siitä tehtaallamme otetaan käyttöön hakelämmityksen lisäksi uusia vihreitä energiatuotantomenetelmiä. Tämä on seuraava konkreettinen askel kohti vihreää tehdasta, ja noudattaa sitoutumistamme muun muassa kierrätyksen ja kiertotalouden edistämiseen. Tehtaallamme muodostuu sekajätettä vain 125 kg vuodessa. Tuohon lukemaan ei pysty edes moni kotitalous! Ja se suodatinpussi valmistuu kiertotalousmenetelmin ilman hävikin häivääkään: pussien muodostuksessa ylijäävä materiaali kootaan isoihin paaleihin, jotka palautetaan raaka-ainetuottajalle ja sieltä takaisin tehtaallemme uusien suodatinpussien valmistuksen raaka-aineeksi.

  Meillä Fredmanilla on siis vahvat suomalaiset juuret ja 20 vuoden ajan olemme olleet 100% Fredman suvun omistuksessa. Mutta olemme paljon muutakin. Olemme eteenpäin katsova, innovatiivinen, digitaalisuutta hyödyntävä ja diversiteettiä arvostava kasvuyritys. Investoimme tulevaisuuteen ja suhtaudumme työhömme suurella kunnianhimolla, jalat tukevasti Suomen kamaralla. Valinnallasi todella on merkitystä – tee hyvää ostamalla suomalaista!

  Iloista ja herkullista vappua!

  Terveisin,
  Marju Vroman

  Vastuullisuus- ja laatujohtaja
  Fredman Group

  Fredman ja Finnair kehittivät uudet ateriavuoat lentomatkailun vaativiin olosuhteisiin

  Haasteesta innostuneena Fredman tarttui tilaisuuteen auttaa Finnairia kunnianhimoisessa tavoitteessaan puolittaa kertakäyttömuovin käyttö neljässä vuodessa. Läheisessä yhteistyössä Finnair Kitchenin tiimin kanssa...

  Lue lisää
  Fredmanin vastuullisuuskatsaus 2023 on julkaistu: Toiminnan kehittämistä ja onnistumisia epävarmassa ajassa

  Fredman Group Oy:n vastuullisuuskatsaus viime vuodelta on julkaistu. Katsaus kertoo Fredmanin vastuullisuustyöstä, -teoista ja -tavoitteista. ”Vuosi 2023 voidaan sanoa olleen...

  Lue lisää