Kategoria

 • Ammattilaisille
 • Kotikokeille
 • Ruokaturvallisuus lisää luotettavuutta ravintolaruokaan

  Ammattikeittiöissä ruokaturvallisuutta ylläpidetään monin eri keinoin ja sitä hallitaan Fredmanin Chefstein® -teknologialla.

  Ammattikeittiöissä on ensiarvoisen tärkeää, että asiakkaille tarjottava ruoka on käsitelty oikeassa lämpötilassa, ja että kylmäketjusta, pintapuhtaudesta ja kuljetusten aikaisesta pakkaamisesta on huolehdittu oikein.

  Asiakkaan näkökulmasta on oleellista, että kylmä ruoka tarjotaan kylmänä ja kuuma kuumana. Tämä on yksi ruokaturvallisuuden perusperiaatteista.

  Maanantaina 7.6.2021 vietettiin Maailman ruokaturvapäivää. Ruokaturvallisuus on yksi syy, miksi Suomi on maailman ruokaturvaindeksin ykkönen.

  SATOJA HÄLYTYKSIÄ PÄIVITTÄIN

  Suomessa ratkotaan joka päivä valtakunnallisesti satoja ruokaturvallisuushälytyksiä ja niihin reagoimalla vältetään ruokaturvallisuusriskien syntyminen. Fredmanin Chefstein® on suunniteltu auttamaan ammattikeittiöitä ruokaturvallisuuden ylläpitämisessä ja se on käytössä muun muassa Rax-ketjun kaikissa ravintoloissa. Ravintolahenkilökunnalle tulevat hälytykset voivat kertoa esimerkiksi siitä, että vastaanotettavan raaka-aineen lämpötila on liian korkea, eli kylmäketju on katkennut.

  – Raaka-aineita ei silloin oteta vastaan eikä laiteta ravintolaan tarjolle, kertoo Fredmanin teknologiaa hyödyntävän Rax Pizzabuffetin aluepäällikkö Ulla Heininen.

  Automaattisia hälytyksiä tulee myös, jos kylmätilojen ovi on jäänyt auki ja tilan lämpötila nousee. Kun siihen voidaan reagoida nopeasti, vältetään hävikkiä ja säästetään kuluja.

  RAVINTOLAT TEKEVÄT ENEMMÄN KUIN VAADITAAN

  Työ ammattikeittiössä on hektistä ja vuorot vaihtuvat tiuhaan. Hyvät työkalut lisäävät toiminnan läpinäkyvyyttä ja varmistavat, ettei mikään jää huomaamatta. Sovellus muistuttaa ravintolatyöntekijöitä myös pintapuhtausnäytteiden ottamisesta.

  Hälytykset perustuvat omavalvontasuunnitelmaan, jossa määritellään haluttu taso. Alin taso on ruokaterveysviranomaisten valvoma, mutta niin Rax kuin valtaosa muistakin ammattikeittiöissä tekee paljon enemmän.

  Nitriilikäsineet vs vinyylikäsineet: näin valitset vastuullisemman 

  Ravintola-alan ammattilaisten yksi käytetyimpiä työvälineitä ovat kertakäyttöiset hanskat. Monella on selkeä, oma preferenssi nitriili- tai vinyylihanskojen välillä. Jos vertailua tehdään...

  Lue lisää
  Chefstein® on suunniteltu ammattikeittiön omavalvontaan ja rutiinitehtävien hallintaan

  Digitaalinen Chefstein-palvelumme on keittiöammattilaisten suunnittelema, helppokäyttöinen ja joustava keittiön omavalvonnan ja rutiinitehtävien hallinnan työkalu. Asiantunteva henkilökuntamme auttaa sinua valitsemaan ravintolasi...

  Lue lisää