Mukana Bocuse d’Or matkalla

Suomen kuudestoista Bocuse d’Or -edustaja maailman vaativimpaan kansainväliseen kokkikilpailuun on Johan Kurkela. Lisäksi Johanin tiimissä on mukana assistenttina Aino Kasanen ja valmentajana Kalle Tanner. Olemme mukana tukemassa Suomen Bocuse d’Or edustajaa Johan Kurkelaa tiimeineen, kun he valmistautuvat maailman vaativimpaan kokkikisaan. Suomi on upea ruokamaa ja kansainvälinen laajasti seurattu kokkikilpailu loistava areena esitellä osaamistamme joukkueen kautta.

Kokkaa yhdessä Johan Kurkelan ja Hanna G:n kanssa

Nyt sinulla on mahdollisuus luoda mestaruustason pääsiäinen kotikeittiössäsi, sillä K-Citymarket tarjoaa la 9.4. klo 16-18 mahdollisuuden kokata Bocuse d’Or pääsiäismenun, yhdessä Johan Kurkelan ja Hanna Gullichsenin kanssa livenä. Tapahtuma on avoin kaikille yli 18 vuotiaille, tervetuloa mukaan!

Hiillostettuja muikkuja, gremolataa ja hapanjuurileipää

Yrttikuorrutettua possua, perunakroketteja ja lehtikaaliceasar

Samppanja-valkosuklaavaahtoa, mansikoita ja karamellia

Johan Kurkela on Suomen 16. Bocuse d’Or edustaja

”Olen toteuttamassa suurta haavettani ja tavoitteeni on olla ensimmäinen suomalainen Bocuse d’Or -kilpailujen voittaja. Kilpailijana olen hyvin määrätietoinen, omistautunut ja täydellisyyteen pyrkivä. Samalla on tärkeää, että meillä on tiiminä hyvä tehdä työtä yhdessä ja haluan, että muistamme pitää myös hauskaa. Bocuse d’Or -kilpailukausi on ainutlaatuinen kokemus”, kertoo Johan.

Yrttimaidossa haudutettuja kuhafileitä, valkoviinikastiketta ja lehtikaali-basilika-agnolotit

Suomen joukkueen harjoittelun mahdollistavaan kumppaniverkostoon kuuluvat Hätälä, Järvikylä ja Fredman, joiden yhteistyöresepti syntyi Bocuse d’Orin inspiroimana. Huippukokkien arvoisessa reseptissä kuhafileet kypsyvät lempeästi yrttimaidossa, ja ne tarjoillaan itsetehtyjen agnolottien eli tuorepastaraviolien kera. Näyttävän ja herkullisen kala-aterian kruunaa hienostunut valkoviinikastike. Herkuttele huippukokkien tapaan omassa keittiössäsi!

Intohimo on tärkeää, mutta ei sillä makseta vuokria.

Mitä ravintola-alan haasteille ja työkulttuurille olisi tehtävä? Johan pohtii syitä alan maineongelmien takana ja haastaa työnantajat sekä oppilaitokset ratkaisemaan ongelmaa.

Kuuma peruna

Budapestin Euroopan finaalissa maaliskuussa yhtenä pakollisena raaka-aineena on on meille suomalaisille arkisenkin tuttu peruna. Onko tämä uhka vai mahdollisuus Johanin tiimille?

Seuraa Johanin ja tiimin valmistautumista Neloselta

Maailman arvostetuimmassa kokkikilpailussa, Bocuse d’Orissa, mukana olleet Suomen tähtikokit istuvat ensimmäistä kertaa saman pöydän ääreen puhumaan ruoasta, Bocusesta sekä siitä, mitä huipulle pääsy tarkoittaa. Samaan aikaan Suomen edustusjoukkue valmistautuu tähän maailman vaativimpaan kilpailuun suunnitellen huikeita annoksia ja esillepanoja. Ohjelma alkaa Nelosella ja Ruudussa 14.3.2022 klo 19.00.

Lue lisää joukkueen jäsenistä ja tulevasta ohjelmasta K-ruoka.fi-sivustolla. Seuraamme kevään mittaan tiimin valmistautumista myös omissa somekanavissamme.

Nelosen ohjelma Tähtikokkien Bocuse d'Or alkaa 14.3.22

Suomen Bocuse d’Or joukkueen kumppanit:

Bocuse d'Or joukkueen kumppanit
Suomen Bocuse d’Or -joukkueen tukena

K-ruoka I Kespro I ArlaPro I HK I Hellmann’s I E.Ahlström I Hätälä I Järvikylä I Metos I Olvi I Santa Maria I Möet & Chandon