Mukana Bocuse d’Or matkalla

Suomen kuudestoista Bocuse d’Or -edustaja maailman vaativimpaan kansainväliseen kokkikilpailuun on Johan Kurkela. Lisäksi Johanin tiimissä on mukana assistenttina Aino Kasanen ja valmentajana Kalle Tanner. Olemme mukana tukemassa Suomen Bocuse d’Or edustajaa Johan Kurkelaa tiimeineen, kun he valmistautuvat maailman vaativimpaan kokkikisaan. Suomi on upea ruokamaa ja kansainvälinen laajasti seurattu kokkikilpailu loistava areena esitellä osaamistamme joukkueen kautta. Johanin tiimi selvitti itsensä jatkoon Budapestissä maalikuussa 2022 pidetyissä Euroopan karsinnoissa ja valmistautuu nyt tammikuussa 2023 Lyonissa pidettävään loppukilpailuun. Lue lisää Kespron sivuilta: Suomi kuudes Bocuse d’Orin Euroopan karsinnoissa

Johan Kurkela on Suomen 16. Bocuse d’Or edustaja

”Olen toteuttamassa suurta haavettani ja tavoitteeni on olla ensimmäinen suomalainen Bocuse d’Or -kilpailujen voittaja. Kilpailijana olen hyvin määrätietoinen, omistautunut ja täydellisyyteen pyrkivä. Samalla on tärkeää, että meillä on tiiminä hyvä tehdä työtä yhdessä ja haluan, että muistamme pitää myös hauskaa. Bocuse d’Or -kilpailukausi on ainutlaatuinen kokemus”, kertoo Johan.

Yrttimaidossa haudutettuja kuhafileitä, valkoviinikastiketta ja lehtikaali-basilika-agnolotit

Suomen joukkueen harjoittelun mahdollistavaan kumppaniverkostoon kuuluvat Hätälä, Järvikylä ja Fredman, joiden yhteistyöresepti syntyi Bocuse d’Orin inspiroimana. Huippukokkien arvoisessa reseptissä kuhafileet kypsyvät lempeästi yrttimaidossa, ja ne tarjoillaan itsetehtyjen agnolottien eli tuorepastaraviolien kera. Näyttävän ja herkullisen kala-aterian kruunaa hienostunut valkoviinikastike. Herkuttele huippukokkien tapaan omassa keittiössäsi!

Intohimo on tärkeää, mutta ei sillä makseta vuokria.

Mitä ravintola-alan haasteille ja työkulttuurille olisi tehtävä? Johan pohtii syitä alan maineongelmien takana ja haastaa työnantajat sekä oppilaitokset ratkaisemaan ongelmaa.

Kuuma peruna

Budapestin Euroopan finaalissa maaliskuussa yhtenä pakollisena raaka-aineena on on meille suomalaisille arkisenkin tuttu peruna. Onko tämä uhka vai mahdollisuus Johanin tiimille?

Suomen Bocuse d’Or joukkueen kumppanit:

Bocuse d'Or joukkueen kumppanit
Suomen Bocuse d’Or -joukkueen tukena

K-ruoka I Kespro I ArlaPro I HK I Hellmann’s I E.Ahlström I Hätälä I Järvikylä I Metos I Olvi I Santa Maria I Möet & Chandon