Kategoria

 • Ammattilaisille
 • Fredman
 • Kotikokeille
 • Tagit

  Kokki sinä olet tähti – tuemme Johan Kurkelaa Bocuse d’Or-kilpailussa

  Viime vuoden marraskuussa Helsingin Teurastamolla kolme tuntia kestänyt kokkauskilpailu päättyi Johan Kurkelalla (25) ilonkyyneliin – hänet tiimeineen nähtäisiin Suomen 16. edustajana maailman vaativimmassa kokkauskilpailussa, Bocuse d’Orissa

  —Olen toteuttamassa suurta haavettani ja tavoitteeni on olla ensimmäinen suomalainen Bocuse d’Or -kilpailujen voittaja. Kilpailijana olen hyvin määrätietoinen, omistautunut ja täydellisyyteen pyrkivä. Samalla on tärkeää, että meillä on tiiminä hyvä tehdä työtä yhdessä ja haluan, että muistamme pitää myös hauskaa. Bocuse d’Or -kilpailukausi on ainutlaatuinen kokemus.

  Yhteistyöllä Suomi esiin ruokamaana

  Kumppanit ovat keskeisessä asemassa, jotta Suomen Bocuse d’Or -kilpailujoukkue voi keskittyä harjoitteluun ja kilpailusuorituksiin. Rahallisen tuen lisäksi joukkueen harjoituskeittiössä tarvitaan parhaita keittiövälineitä, kun suorituksia hiotaan huippuunsa.

  —Perheyrityksemme 25-juhlavuoden kunniaksi halusimme vahvemmin tukea Suomen Bocuse d’Or joukkueen matkaa kohti menestystä. Suomi on upea ruokamaa ja kansainvälinen laajasti seurattu kokkikilpailu loistava areena esitellä osaamistamme, sanoo Fredman Groupin toimitusjohtaja Per-Henrik ”Roope” Hagberg ja jatkaa:

  —Ravintola-ala on kärsinyt paljon ja haluamme nostaa kokin ammatin ja arvostuksen esille, he ovat todellisia tähtiä. Uutena juttuna Bocuse d’Or tulee kaikkien ruoanlaitosta kiinnostuneiden ulottuville mm. tv-sarjan ja live-kokkauksien muodossa. Poikkeusajat on tehneet ruoanlaitosta jatkuvaa, hienoa tarjota uutta inspiraatiota myös kotikeittiöihin.   

  Kaudella 2021-2023 Suomen joukkueen menestystä tukee K-ryhmä sekä pääyhteistyökumppanit Fredman, Arla, HKScan, Unilever sekä moni muu elintarviteollisuuden yritys. Kumppanuusverkosto mahdollistaa ja rahoittaa myös Bocuse d’Or Academy Finlandin toimintaa.

  Budabestistä vauhtia podiumille Lyonissa

  Johanin, hänen assistenttinsa Aino Kasasen ja valmentajan Kalle Tannerin ensimmäinen tulikoe koittaa pian. Budapestissa 23.-24.3.2022 on suoriuduttava kymmenen parhaan joukkoon, jotta matka jatkuu kohti Lyonissa 2023 käytävää MM-finaalia. Podium-paikkaa lähdetään tavoittelemaan. Suomen Bocuse d’Or -joukkue on tullut loppukilpailuissa kahdesti neljänneksi, vuosina 2015 ja 2019.

  Viime vuonna Suomen joukkue taisteli MM-kilpailussa kuudenneksi edustajanaan Mikko Kaukonen. Tiimi sai erityiskiitosta ennennäkemättömästä take away -haasteesta. Fredman auttoi Suomen tiimiä varmistamaan annosten optimaaliset lämpötilat tarjoilulaatikoissa kriittisellä tuomarointihetkellä.

  Tähtikokkien Bocuse d’Or – Nelosella ja Ruudussa maaliskuussa

  Tähtikokkien matkaan pääset Nelosella ja Ruudussa 14.3. klo 19 alkavassa uudessa ohjelmassa. Siinä Bocuse d’Orissa mukana olleet Suomen huippukokit istuvat saman pöydän ääreen puhumaan ruoasta, itse kokkikilpailusta sekä elämästä ravintoloiden keittiöissä. Luvassa on myös ammattilaisvinkkejä kotikokkaajille. Sarjan juontaa Arman Alizad.

  Seuraa matkaa huipulle

  Seuraa ajankohtaisia tunnelmia matkalla kohti ruokamaailman huippua Instagram-tileillä @bocusedorfinland & @fredmanfin. Jaa oma Bocuse d’Or -hetkesi aihetunnisteella #bocusedorfinland.

  Lue lisää:

  Bocuse d’Or Suomessa
  Suomen Bocuse d’Or -edustajaksi Johan Kurkela – pääyhteistyöhön K-ryhmä kumppaniverkostonsa kanssa
  Bocuse d’Or saa taakseen kumppaneita

  Nitriilikäsineet vs vinyylikäsineet: näin valitset vastuullisemman 

  Ravintola-alan ammattilaisten yksi käytetyimpiä työvälineitä ovat kertakäyttöiset hanskat. Monella on selkeä, oma preferenssi nitriili- tai vinyylihanskojen välillä. Jos vertailua tehdään...

  Lue lisää
  Chefstein® on suunniteltu ammattikeittiön omavalvontaan ja rutiinitehtävien hallintaan

  Digitaalinen Chefstein-palvelumme on keittiöammattilaisten suunnittelema, helppokäyttöinen ja joustava keittiön omavalvonnan ja rutiinitehtävien hallinnan työkalu. Asiantunteva henkilökuntamme auttaa sinua valitsemaan ravintolasi...

  Lue lisää