Kategoria

 • Kotikokeille
 • Tagit

  Ei joulua ilman kinkkua, paperinen paistopussi on vastuullinen valinta

  Joulukinkku on säilyttänyt asemansa joulupöydän kestoherkkuna. Tänäkin jouluna lähes kolme neljästä kotitaloudesta ostaa kinkun, selviää Lihatiedotuksen tuoreesta tutkimuksesta. Valtaosa suomalaisista paistaa kinkkunsa tavallisessa uunissa paistopussissa. Helppo tapa vähentää muovin käyttöä kotona, on paistaa kinkku paperisessa paistopussissa.

  Fredmanin keittiömestari Ville Parkkinen suosittelee paperisen paistopussin kokeilemista niin lihan, kalan tai höyrytettyjen kasvisten valmistamiseen.

  – Pussissa valmistettuna ruoka pysyy mehukkaana ja maut sulautuvat herkullisesti. Paperinen paistopussi on helppo valinta muovin vähentämiseksi erityisesti näin joulunaikaan, Parkkinen vinkkaa.

  Käytön jälkeen FSC®-sertifioidusta ja kloorivapaasta paperista valmistettu paistopussi laitetaan biojätteeseen. Parin kilon kinkku sopii S-kokoinen pussiin, isompi L-kokoiseen. Paperiset paistopussit tehdään Fredmanin omalla tehtaalla Raumalla.

  Viisi vinkkiä mehukkaaseen joulukinkkuun

  1. Varaa tarpeeksi aikaa kinkun sulamiseen. Kinkku on valmis uuniin, kun sen sisälämpötila on 10 astetta.
  2. Laita kinkku verkkoineen kamarapuoli ylöspäin paperiseen paistopussiin syvälle uuninpellille. Sulje pussi ja leikkaa pieni pala kulmasta. Laita lihamittari pussin läpi kinkun paksuimpaan kohtaan.
  3. Paista kinkku 100-125-asteisessa uunissa. 75-asteinen kinkku on mehukkaan kypsä, 80-asteisena mureampi.
  4. Anna kinkun jäähtyä reilu vartti. Ota paistoliemi talteen kastiketta varten. Poista verkko, kamara ja makusi mukaan osa rasvasta.
  5. Perinteinen kuorrutus: Sekoita sinappia ja keltuainen keskenään ja sivele seos kinkulle. Ripottele päälle korppujauhoja. koristele neilikoilla tai tuoreella rosmariinilla. Kuorruta kinkkua 250 asteessa noin 10 min, tai kunnes pinta on kauniin kullanruskea.

  Tutustu tarkemmin Eko-paistopussiin

  Ota askel tulevaisuuteen – digitaalisuus tuo tehokkuutta ketjun toimintaan

  Monessa ravintolassa omavalvonta ja moni muukin raportointia vaativat tehtävä hoidetaan edelleen paperilla. Ravintolaketjun toiminnassa tämä lähestymistapa voidaan nyt jo unohtaa,...

  Lue lisää
  Fredmanin Chefstein-palvelulle on myönnetty Avainlippu

  Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt Fredmanin Chefstein-palvelulle Avainlippu-tunnuksen osoituksena Suomessa tuotetulle ja Suomessa työllistävälle palvelulle. Chefstein on digitaalinen omavalvonnan palvelu,...

  Lue lisää