Kategoria

 • Ammattilaisille
 • Fredman
 • Kotikokeille
 • Finnairin economyluokan ateriat tarjoillaan Fredmanin kartonkivuoista

  Suomalainen perheyritys Fredman Group Oy on kehittänyt yhteistyössä Finnairin kanssa lentoruokailuun soveltuvat uudet tarjoiluastiat. Osittain jo käytössä olevat pohjoismaisesta puukuidusta valmistetut kartonkivuoat otetaan laajasti economyluokassa käyttöön keväällä. Samassa yhteydessä 100-vuotisjuhlavuottaan viettävä Finnair esittelee uuden menun. Uudistuksen myötä Finnair vähentää 39 tonnia kertakäyttöistä muovia (*). Uudet tarjoiluastiat toimitetaan Fredmanin Raumalla sijaitsevalta tehtaalta.

  Finnairin uudet kartonkiset tarjoilurasiat viestivät vaikutuksestaan: A small box with a big impact

  Finnairin vastuullisuusstrategiassa yhtenä tavoitteena on ollut vähentää kertakäyttöisen muovin käyttöä puolella vuoden 2022 loppuun mennessä.

  ”Uusien pakkausten myötä saavutimme tavoitteemme etuajassa, viime vuoden alkusyksystä. Asiakkaamme ovat ympäristötietoisia ja he kiinnittävät huomiota matkustamossa syntyvään jätteeseen”, sanoo Finnair Kitchenin toiminnoista vastaava johtaja Marika Nieminen.

  Kotitalouksissa vastuullisista keittiötuotteistaan, kuten leivinpaperista ja suodatinpusseista, tunnetun Fredmanin vastuullisuusvision mukaan vuoteen 2030 mennessä yhtiön kaikki tuotteet ovat kierrätettäviä ja valmistettu uusiutuvista materiaaleista.

  ”Haluamme kannustaa vastuullisiin valintoihin keittiöissä, on se sitten kotona, ilmassa tai ravintoloissa. Hienoa, että olemme voineet tukea Finnairin omien vastuullisuustavoitteiden toteutumista, sanoo Fredmanin toimitusjohtaja Per-Henrik Hagberg.

  Finnairin uusi lämpimän ruoan vuoka. Uudet tarjoiluastiat toimitetaan Fredmanin Raumalla sijaitsevalta tehtaalta.

  Turvallisuus ja parhaiden makujen säilyminen tuotekehityksen keskiössä

  ”Varmistamme keskuskeittiössämme ruokaturvallisuuden Fredmanin digitaalisella omavalvontapalvelulla. Yhtiö ja sen arvot kotimaisena perheyhtiönä olivat meille entuudestaan tuttuja”, kuvailee Nieminen yhteistyön taustoja.

  ”Tuotekehityksessä tärkeintä oli huolehtia, että lämmitettävät kartonkiset vuoat täyttävät lentokoneympäristön korkeat turvallisuuskriteerit. Koska ruoka on tärkeä tekijä lentämisen asiakaskokemusta, tarjoiluastioiden tulee myös säilyttää parhaat maut”, sanoo Hagberg.

  Finnair Kitchenissä ruokaturvallisuus varmistetaan Fredmanin Chefstein-omavalvontapalvelulla. Kuvituskuva.


  *laskettu vuoden 2019 matkustajamäärällä

  Kysely: kesäjuhlien kahvipöydän suosikkitarjoilujen ykköstilan vei mansikkakermakakku

  Kahvipöydässä eniten houkuttavat kakut, vähiten pikkuleivät, pullat ja kakkutikkarit Selvitimme kesäjuhlien kahvipöytätarjoilujen suosikit ja inhokit. Kyselyn vastaajat kertoivat, mitä herkkuja...

  Lue lisää
  Niklas Wickström Fredmanin uudeksi hallituksen puheenjohtajaksi

  Niklas Wickström on nimitetty Fredmanin hallituksen jäseneksi ja hallituksen puheenjohtajaksi. Niklas on toiminut suomalaisen pääomasijoitusyhtiön Korona Invest Oy:n sijoitusjohtajana vuodesta...

  Lue lisää